FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 12549×

1.B.:    SK Křenovice - FK Vysočany / Šošůvka  A     4 : 2  (1 : 0)

Sestava: Konečný David – Zouhar Jan (51. Petr Lukáš), Hejč Tomáš, Grmela Miroslav, Škvarenina Libor – Šindelka Stanislav (63. Šebela Dominik), Torda Jan, Petržel Aleš, Hejč Jiří – Slouka Tomáš (51. Klimeš Martin –  86. Kašpárek Filip), Slouka Josef
Branky: Rozkopal Zbyněk 2 a Paleček Petr 2 – Klimeš Martin a Torda Jan
Z důvodu posílení naší rezervy jsme k dnešnímu utkání do Křenovic zajížděli značně oslabeni. A i když jsme si zejména v první půli vytvořili několik slibných brankových příležitostí, tak nás nakonec domácí borci předčili v zakončení a připsali si tak zasloužené tři body.
Na místním velkém hřišti se od úvodního hvizdu hrál opatrný fotbal a tempo zápasu připomínalo spíše okresní fotbálek. Na úvodní branku přihlížející diváci čekali až do 40. minuty, když jsme si dali takřka vlastní gól, i když se míče jako poslední dotknul domácí Rozkopal, 1-0. Na obdrženou branku jsme mohli odpovědět ve 44. minutě. Ve skrumáži v pokutovém území se k míči dostal Torda, jeho střela již mířila do brány, kde se jí do cesty postavil domácí obránce, který míč evidentně zastavil rukou, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá a tak první půle skončila těsným vedením domácích.
Do druhé půle jsme vstoupili mnohem hůře a domácí nás začali přehrávat. Tato převaha vyústila v 57. minutě druhou brankou, když se po průniku do naší otevřené obrany dokázal uvolnit a přesně zakončit domácí Paleček, 2-0. Na tuto branku dokázal odpovědět střídají Klimeš, když v 60. minutě zamířil přesně mezi tři tyče, 2-1. Ve zbytku utkání se hrála otevřená partie a v 73. minutě byli opět o něco blíže vítězství domácí, když se po druhé dokázal prosadit domácí Paleček, 3-1. I na tuto branku jsme dokázali odpovědět. V 79. minutě si na přetažený roh naběhl Tomáš Hejč a hlavou na vzdálenější tyč snížil na 3-2. Rozhodnutí přišlo v 80. minutě. Po nepovedeném odkopu naší obrany se k míči dostal Rozkopal, šikovně si obhodil našeho obránce a přízemní střelou na zadní tyč rozhodl o výsledku dnešního utkání, 4-2. Zbytek utkání už se jen dohrával a po závěrečném hvizdu rozhodčího domácí mohli slavit první jarní vítězství.     
Příště: V sobotu 18. května sehraje náš A tým svůj zápas opět na hřišti soupeře. Tentokrát to bude na půdě třetího celku tabulky z Babic nad Svitavou. Úvodní výkop tohoto duelu je stanoven na 16:30 h.

 

OP:  TJ Sloup - FK Vysočany / Šošůvka B    0 : 3  (0 : 3)

Sestava: Valach Jaroslav – Petlach Radek, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří (37. Hasoň Martin), Bezděk Luboš, Krátký Marek (86. Baláž František), Doležel Petr, Knödl Michal – Sychra Tomáš (90. Odehnal Jiří)
Branky: Krátký Marek 2 a Sychra Tomáš
Do zápasu, který měl naznačit, které z obou družstev bude mít blíže k sestupu do III. třídy jsme do blízkého Sloupu odcestovali na několika postech s posílenou sestavou, která měla jasný úkol. Vítězstvím se vzdálit od poslední příčky tabulky. V utkání, které moc krásy nepobralo, se nám to díky třem brankám z první poloviny duelu podařilo. Domácí nehráli vůbec špatně a těžko by se jim dalo vyčítat nedostatek snahy. Držení míče mohlo být dokonce procentuálně na jejich straně, jenže se absolutně nedokázali prosadit přes defenzívu FK. Jejich pokusy letěly buď zcela mimo tři tyče, nebo je zablokovala naše obrana. Brankář Valach neměl v podstatě za celých devadesát minut žádný vážnější zákrok. To na protější straně jsme mohli v druhém dějství svoje vedení i navýšit, ale i když se to nepodařilo, tak si ze Sloupu odvážíme důležité tři body.
Samotný začátek zápasu mohl být z naší strany hodně povedený. Na úvodní nákop si po pár vteřinách naběhnul Knödl, ale nepodařilo se mu míč dobře zasáhnout a tak mohl zůstat domácí Polák v klidu. V dalších minutách se hraje spíše ve středu hřiště, kdy naše středová formace přece jen přehrává stejnou řadu domácích. Ale nejde o žádný zásadní nápor. Domácí bojují o každý metr svého rozměrově specifického hřiště a tak to nemáme jednoduché. Prosadíme se až po standartní situaci ve 14. minutě, kdy si na rohový kop zahraný Doleželem naskočí Beneš, ale míjí bránu. V 17. minutě pak po rychlé kombinaci střílí ze sedmnácti metrů Krátký, ale brankář Polák je na místě. To domácí to směrem dopředu zkoušejí spíše průnikovými přihrávkami, ale naše defenzíva je pozorná, takže to k nějakému vážnějšímu nebezpečí nevede. Ve 22. minutě je pak k vidění parádní fotbalový moment, který převáží misky vah na naši stranu. K míči se dostane Krátký, posune si ho ke střele a pak zamíří z třiatřiceti metrů přesně do pravého horního rohu Polákovy brány, 0-1. Vedoucí gól nás zklidní a začneme zvyšovat svoji aktivitu směrem k bráně Sloupu. Ve 28. minutě pak předvede svoji rychlost domácím hráčům Maňoušek. Po jejich chybné rozehrávce se bleskově vyhne dvojici bránících fotbalistů a zastaví ho až při pokusu o střelu stoper soupeře. Bohužel pro něho jen za cenu faulu a kope se penalta. Míč si vezme Krátký, následně pošle Poláka k jedné tyči, sám zamíří k té druhé a náskok je dvougólový, 0-2. Jiří se bohužel po tomto střetu zraní a je nucen posléze střídat. Chvíli hrajeme o deseti a tento okamžik nás přece jen přibrzdí. Domácí toho okamžitě využívají a převezmou iniciativu. Jenže jsme pozorní a jakékoliv náznaky nadějně vyhlížejících akcí dokážeme vždy zlikvidovat. Ve 40. minutě pak udeříme potřetí. Domácího nedůrazu využije rychlík Sychra, proběhne hned kolem trojice bránících hráčů a přes vybíhajícího Poláka rozvlní síť Sloupu potřetí, 0-3. Pro soupeře je výsledek až krutý, ale do přestávky mu nedovolíme nic změnit.
Do druhého poločasu vstoupí Sloup hodně aktivně a snaží se o kontaktní gól. Dá se říct, že celá pětačtyřicetiminutovka je, co do hry s míčem, více v jeho režii, ale soustředíme se důsledně na obranu s využitím okének v soupeřově defenzívě. Domácí zahrávají poměrně dost standartních situací, ale nedokáží se prosadit do zakončení. Oba kraje naší obrany pracují spolehlivě, a co projde to „odklidí“ kapitán Beneš. Stejně tak vniveč přichází domácí nákopy středem, jelikož jestli v něčem nemá Tomáš Wágner žádnou slabinu, tak je to hra hlavou. Občas nám sice zatrne, když míč poskakuje poblíž naší brány, jenže ani jeden střelecký pokus neprojde až k Valachovi. A tak jsou to nakonec naši hráči, kteří mají možnosti ke skórování. V 62. minutě pošle míč na levou stranu Beneš, Krátký pak střílí ze zdánlivě ztracené pozice a míč se vcelku nečekaně odráží od břevna. V 67. minutě se pak Krátký změní v nahrávače, centruje z pravé strany a nabíhající Bezděk ve složité pozice přestřeluje. Domácí pak zkusí svůj závěrečný nápor. Snad na pět minut nás uzavřou před Valachovu bránu, kopou jeden roh za druhým, ale absolutně nic z toho vytěžit nedokáží. A tak na druhé straně pálí, bohužel slepými, Bezděk. V 77. minutě mu připraví ideální střeleckou pozici znovu Krátký, jenže Luboš přízemní střelou ze čtrnácti metrů míjí levou tyč. A v 83. minutě pak tedy zacílí ve velice výhodné pozici raději nahoru, ovšem tentokrát se jeho střela z deseti metrů jen mihne kolem pravého horního rohu Polákovy brány. A když se v 86. minutě neprosadí tvrdou přízemní střelou z patnácti metrů ani Sychra, je víc jak zřejmé, že výsledek se už do uplynutí devadesáté minuty nezmění, což ovšem naše hráče v chladném podvečeru nemusí zas tolik mrzet.
Příště: V sobotu 18. května se naše béčko představí opět na hřišti soupeře. Tentokrát zajíždíme do Doubravice. Zde se začíná od 17 hodin.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Zobrazit vše