FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 11559×

1.B.: SK Babice nad Svitavou - FK Vysočany / Šošůvka  A    3 : 2  (1 : 1)

Sestava: Konečný David – Bezděk Luboš, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Grmela Miroslav, Doležel Petr, Šindelka Stanislav (76. Šebela Martin) – Sychra Tomáš, Torda Jan
Branky: Ondrášek Jiří, Malíř Miroslav a Kučera Martin –  Petržel Aleš a vlastní
V sobotním slunečném odpoledni nás čekal soupeř z popředí tabulky. Babice se v letošním ročníku prezentují velice pohlednou hrou a zcela po právu se drží na „medailových“ příčkách. Na jejich hřiště jsme tedy rozhodně nejeli v roli favorita. Po odehraných devadesáti minutách si můžeme říct, že hráči FK podali velice dobrý výkon, soupeř se o svoji výhru obával až do závěrečných vteřin a myslím si, že remíza by byla spravedlivějším vyjádřením poměru sil na hřišti. Jenže na dojmy se fotbal nehraje, Babice daly o ten jeden gól více a tak odjíždíme sice s pocitem dobře odvedené práce, ale po bodové stránce s prázdnou.
Výsledky soupeře v jarní části (když Babice prohrály pouze ve Vilémovicích) vzbuzovaly před zápasem docela respekt, ale s úvodním hvizdem rozhodčího jsme veškeré obavy jakoby zahodili. Hraje se vyrovnané střetnutí, které se přítomným divákům musí líbit. Domácí se sice snaží o přehrání naší defenzívy kombinací, ale do žádné větší možnosti se nedostávají. No a s případnými střelami s uctivější vzdálenosti si poradí Konečný. Ani naši hráči však nepřekypují vytvářením si šancí, i když je zřejmé, že především s Tomášem Sychrou bude mít domácí defenzíva hodně práce. Na první gól se čeká do 19. minuty a je to pro nás hodně šťastná situace. Z levé strany rozehraje přímý kop Doležel, domácí hráč se snaží míč odhlavičkovat před nabíhajícím Wágnerem, ale povede se mu to tak, že balon z jeho hlavy končí pod břevnem vlastní brány, 0-1. A za chvíli může být ještě veseleji. Ve 22. minutě se ke střele ze sedmnácti metrů dostane Petržel a míč z jeho kopačky míjí o pár centimetrů tyč brány Babic. Zamrzí nás to o to víc ve 24. minutě, kdy se domácí přece jen dostanou do přečíslení, po pravé straně postupuje směrem ke Konečnému protihráč, náš brankář sice jeho první střelu vyrazí, ovšem míč končí u dalšího hráče Babic, který následně nemá se zakončením do odkryté brány problém, 1-1. Vyrovnávající branka samozřejmě domácí fotbalisty povzbudí, přidají na aktivitě, ale naši hráči se zbytečně nezatahují a tak jde až do konce první půle o vcelku rovnocenný souboj družstev, která chtějí hrát fotbal. Blíže k vedoucí brance pak mají hosté, kdy se ve 37. minutě po skrumáži uvnitř pokutového území uvolní Petržel, a gólman Babic jeho následný střelecký pokus vyrazí i s pomocí tyče mimo prostor své brány.
Druhá půle přinese již mnohem více dramatičtějších situací, a i když mají domácí možná o nějaké procento větší držení míče, tak jsou to fotbalisté FK, kteří mají nadějněji vypadající akce směrem do zakončení. Již ve 48. minutě obehraje Sychra, jenž se proti domácí defenzívě dnes až nebývale prosazuje, hned trojici hráčů a postupuje sám na brankáře, toho sice dokáže obstřelit, ale spolu s ním míjí i bránu. V 55. minutě pak z pozice obránce střílí pohotově Bezděk, bohužel jeho pokus míří jen do horní části břevna. S přicházející závěrečnou fází zápasu se pak začnou výrazněji prosazovat i domácí. V 64. minutě zcela přečíslí dvojice hráčů Babic naši obranu, obehrají i brankáře Konečného, jenže soupeřův hráč si pak při zakončení do prázdné brány počíná až příliš bohorovně a dobíhající Šindelka dokáže míč směřující do naší sítě vykopnout. Zabránit gólu se nám pak nepovede v 77. minutě. Jednoduchá ztráta míče před naší „šestnáctkou“ je potrestána následným centrem před bránu, kdy střelu ze sedmi metrů dokáže ještě na brankové čáře stojící Beneš odrazit, ale stejně jako při první obdržené brance se míč vrací k dalšímu protihráči, jenž už na podruhé s dorážkou uspěje, 2-1. A hned v 79. minutě je rozdíl ve skóre dvoubrankový. Hezká kombinace Babic končí v podstatě „uklizením“ míče do naší sítě střelou ze sedmi metrů, 3-1. Zdá se být rozhodnuto, ale v sobotním odpoledni ještě nic nevzdáváme. V 82. minutě vysune střídající Šebela rozběhnutého Petržela a Aleš bezpečně zakončuje podél vybíhajícího brankáře, 3-2. O náboj je postaráno a nejsme daleko od srovnání. Střela Sychry z 86. minuty, kterou vyšle ze šestnácti metrů, se však odráží opět od tyče brány Babic. V samém závěru se tak domácí o tři body obávají, ale nám už se míč potřetí do sítě soupeře dostat nepodaří a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího sice odcházíme s hlavou nahoře, ale přesto s porážkou.
Příště: Možnost k vylepšení nálady dostaneme tedy znovu až za týden, kdy v sobotu 25. května hostíme ve Vysočanech poslední celek tabulky z Dražovic. Na utkání, které má úvodní výkop v 17 hodin, zveme samozřejmě všechny příznivce.


OP:  Sokol Doubravice - FK Vysočany / Šošůvka B    3 : 0  kontumačně

Sestava: Zouhar Ivan – Zouhar Aleš - Nemeškal Petr, Odehnal Jiří, Slouka Tomáš – Přibyl Martin st., Mrázek Petr
Vzhledem ke zraněním a velkému počtu omluvenek jsme do Doubravice odcestovali pouze se sedmi hráči do pole. Navíc se hned ve 2. minutě zranil při zákroku brankář Ivan Zouhar, který sice ještě na hřišti setrval do 8. minuty, ale jelikož byl s přibývajícím časem stále více limitován v pohybu, byl nucen za stavu 0-0 hřiště opustit. V tu chvíli klesl počet hráčů FK pod minimálních 7 a utkání bylo ukončeno s předpokládaným vítězstvím domácích 3 -0 kontumačně.
Příště: V neděli 26. května se naše béčko představí v domácím prostředí. Na hřišti v Šošůvce hostíme od 17 hodin soupeře z Bořitova. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše