FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 10266×

1.B.:    SK Sokol Lipovec - FK Vysočany / Šošůvka  A    1 : 2  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Škvarenina Libor, Zouhar Jan – Petržel Aleš (74. Přibyl Martin), Bezděk Luboš, Doležel Petr, Hejč Jiří - Sehnal Luděk, Krátký Marek (90. Slouka Tomáš)

Branky: Sedlák Richard – Doležel Petr a Petržel Aleš

Č.K. Beneš Michal (FK)

Po povedeném utkání s Lelekovicemi jsme zajížděli do nedalekého Lipovce, kde se neodehrál nikterak zajímavý mač, ale nakonec jsme se zaslouženě radovali z první výhry v tomto ročníku.

Úvod utkání a vlastně celý první poločas byl od obou mužstev bez šťávy a přihlížející diváci možná litovali, že si v tomto chladném počasí našli cestu na toto utkání. I tak jsme si v první půli vypracovali jednu 100% příležitost, když se v pokutovém území uvolnil Sehnal, ale z devíti metrů mířil pouze vedle domácí brány.

Samotné utkání dostalo potřebný náboj až ve 49. minutě, když se po druhé žluté kartě musel ze hřiště poroučet Beneš. Toto vyloučení jakoby našim hráčům vlilo čerstvou krev do žil a v 54. minutě jsme otevřeli skóre dnešního utkání, když si Doležel z levé strany navedl míč na střed hřiště a zpoza „šestnáctky“ krásnou střelou do pravého horního rohu nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout, 0-1. V 59. minutě pak bylo ještě veseleji. Na centrovaný míč z levé strany si naběhl nikým neatakovaný Petržel a přesnou hlavičkou se nemýlil, 0-2. No a o pár minut později mohlo být rozhodnuto, když to byl opět Petržel, který z pravé strany postupoval sám na brankáře, ale tentokrát mu střela nevyšla a bránu míjí. Domácí pouze nakopávali dlouhé míče do naší „šestnáctky“, jenže naše defenzíva pracovala na jedničku a všechny nebezpečné akce odvrátila. Jiskřičku naděje domácí vykřesali v 85. minutě. Po faulu na Matušky byl odpískaný pokutový kop, který s přehledem proměnil Sedlák 1-2. Ovšem poslední minutky už jsme pohlídali a mohli tak slavit první podzimní výhru této sezóny.    

Příště: Potvrdit výhru z Lipovce se pokusíme v sobotu 14. září, kdy od 16 hodin na hřišti ve Vysočanech přivítáme soupeře z Veverské Bítýšky. Zveme všechny příznivce.

OP:    Doubravice - FK Vysočany / Šošůvka  B   9 : 0  (4 : 0)

Sestava: Crhonek Leoš – Jiří Odehnal – Baláž František, Majdiak Mário, Kašpárek Filip – Šindelka Stanislav ml., Keprt Lukáš, Šebela Dominik, Razák Antonín, Mazáč Robin – Mrázek Petr

Branky: Schuch Adam 3, Schuch Ondřej 3, Dovrtěl Radek, Vach Miloš a Daněk Jan

V notně kombinované sestavě, kdy opět vypomohla drtivá většina hráčů malé kopané, jsme odehráli zápas v Doubravici. Vzhledem k tomu, že mezi dalšími čtyřmi zraněnými hráči o minulém víkendu byl i Danek Zouhar, tak do brány se po opravdu hodně dlouhé době postavil Leoš Crhonek, který inkasuje již ve 3. minutě, kdy soupeř otevře skóre po nedorozumění v naší defenzívě, 1-0. Vysoce favorizovanému soupeři dodá vedoucí branka klid a tak se hraje především před naší bránou, kde je v neustálé permanenci právě Crhonek, který si však nevede vůbec špatně, předvede několik povedených zákroků a s většinou obdržených branek jen těžko mohl něco dělat. V 16. minutě tak může jen sledovat, jak neobsazený protihráč hlavičkuje po centru zcela mimo dosah jeho rukavic, 2-0. Naši hráči se sice snaží, ale kvalita je jednoznačně na straně soupeře, který v 18. minutě tečovanou střelou navýší své vedení, 3-0. Ve 25. minutě pak můžeme snížit, když hned dvojice našich fotbalistů míří vstříc osamocenému brankáři. Razák předloží míč Mrázkovi, ale ten před prázdnou bránou nedokáže zakončit. A tak po rychlé kombinaci završí účet první půle střela z patnácti metrů, která končí u naší pravé tyče, 4-0.

Druhá půle má dlouho ospalé tempo a k vidění toho moc není. Naši se snaží narušovat rozehrávku domácích a dlouhou dobu se jim to daří. Až v 62. minutě po obléhání naší brány končí za zády brankáře další tečovaná střela, 5-0. V podstatě hned po rozehrávce ztratíme míč a rychlý brejk zakončí střela hráče Doubravice z bezprostřední blízkosti, 6-0. Snížení pak má na kopačce Šebela, jenž stíhán obráncem se snaží zakončit vedle vybíhajícího gólmana, ale ten zasáhne velmi dobře. V závěru se pak ještě 3x prosadí domácí (1x z penalty) a uzavřou tak konečný účet zápasu na 9-0. Vysoké vítězství soupeře je naprosto zasloužené, měl v průběhu celých devadesáti minut jednoznačně navrch, občas si s námi zahrála i branková konstrukce a tak si odvážíme vysokou porážku.

Příště: V dalším zápase se béčko představí v domácím prostředí, když v neděli 15. září přivítá od 16 hodin na hřišti v Šošůvce fotbalisty z Letovic. I na tento duel jsou příznivci fotbalu srdečně zváni.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2020 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
  • 04. 10. 2020 Růžencová pobožnost
  • 11. 10. 2020 Růžencová pobožnost
  • 18. 10. 2020 Růžencová pobožnost

Zobrazit vše