FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 5 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 10599×

1.B.:    FK Vysočany / Šošůvka  A – FC Veverská Bítýška  4 : 7  (0 : 7)

Sestava: Valach Jaroslav – Zouhar Jan (73. Šebela Martin ml.), Hejč Tomáš, Škvarenina Libor, Hejč Jiří – Petržel Aleš, Bezděk Luboš, Doležel Petr, Crhonek Tomáš – Krátký Marek, Sehnal Luděk

Branky: Crhonek Tomáš 2 a Krátký Marek 2 – Cebák Tadeáš 4, Bednář Dominik, Michna Filip a Nožička Petr

Č.K.: Hejč Tomáš (FK) – Nožička Petr (V.B.)

V sobotním odpoledni ve Vysočanech byli přítomní fanoušci kopané svědky vskutku nebývalé podívané, která by se výtažkem z citátu jednoho známého filmu dala popsat slovy, že se stává maximálně jednou za deset let. Naši hráči zažili doslova první poločas hrůzy, kdy o přestávce svítilo na světelné tabuli hrozivých 0-7! V druhé půli jsme se přece jen dokázali zvednout a upravit na přijatelný rozdíl, ovšem na to, co se dělo v první pětačtyřicetiminutovce, se jen tak zapomenout nedá.

Vstup do zápasu máme hodně laxní a velice brzy přijde trest. Již v 5. minutě necháme na vlastní pravé straně soupeřovu hráči nebývale mnoho prostoru, ten prakticky kolem tří našich fotbalistů projde až do střelecké pozice a prudkou ranou ze šestnácti metrů umístěnou k pravé tyči Valachovy brány otevírá skóre, 0-1. Můžeme však velice rychle odpovědět. Hned po rozehrávce se dostane k náběhu na levé straně Crhonek (ten nám na tento zápas vypomohl z dorostu Blanska), dostane míč do nebezpečného prostoru před bránu, ale zakončit se nám nepodaří. To hosté jsou mnohem úspěšnější. V 7. minutě unikne naší obraně Bednář, obejde i Valacha a poté z úhlu přehazuje na brankovou čáru se vracejícího obránce FK, 0-2. Tento špatný úvod nese své ovoce. Hrajeme zataženě, nedaří se nám a naopak hosté jsou při chuti. A když ve 13. minutě využije hraničního postavení na ofsajdové lajně útočník Veverské Bítýšky a svůj nájezd s přehledem zužitkuje, je takřka po zápase, 0-3. Navíc chvíli po obdržené brance je po diskusi s rozhodčím vyloučen Tomáš Hejč a hrajeme do konce střetnutí v deseti fotbalistech. Rozhodně si nelze stěžovat, že by rozhodčí mohl za naši porážku, chyby je třeba hledat hlavně u sebe, ale jeho výkon byl hodně špatný. Ovšem je třeba uznat, že na obě strany. Kdo viděl, mohl posoudit sám. Na psychiku našich fotbalistů, má tento vývoj neblahé následky a prakticky jen sledujeme, co hraje soupeř. Takže po průniku Cebáka z 16. minuty, jenž se protáhne po pravé straně, vedou hosté již 0-4. V podstatě se vůbec nedokážeme dostat k nějakému ohrožení soupeře a ten nemá stále dost. V defenzivní činnosti nestačíme kreativním útočníkům hostů a tak po další povedené kombinace je zde zakončení ve 23. minutě a stav 0-5. První půlhodinu zakončí rohový kop z 31. minuty, kdy necháme zakončovat nedůrazně bráněného Nožičku, 0-6. Ve 36. minutě se pak vyznamená brankář Valach, jenž likviduje další stoprocentní šanci soupeře a stejným způsobem si vede i ve 43. minutě. Ovšem ve 45. minutě přesto inkasuje posedmé, když opět nedokážeme pokrýt kombinaci hostů uvnitř vlastní „šestnáctky“, 0-7.

Do druhé půle už nastupujeme s vědomím porážky, ale i se snahou se částečně rehabilitovat za úvodní dějství. Hosté už nejsou tak „hladoví“ a naši hráči začnou ukazovat, že fotbal přece nezapomněli. Prvního domácího gólu v této sezóně se pak dočkáme v 52. minutě. Krátký se uvolní na pravé straně, nastřeluje tyč hostující brány a dobíhající Crhonek vrací míč do brány, 1-7. Je to přece jen veselejší a k vidění je konečně vyrovnaná partie. A brzy se vyrovná i počet sil na hřišti. V 60. minutě je pro neuposlechnutí výzvy rozhodčího vyloučen také hostující fotbalista. Jde o situaci před zahráním pokutového kopu, jehož exekuce se však Krátkému nepovede a brankář vyráží míč mimo tyče. Naštěstí pro nás není ještě v tu chvíli vyloučený hráč ze hřiště pryč a penalta se opakuje. Tentokrát si dá Marek více záležet a snižuje na 2-7. No a v 63. minutě je zde další korekce. Na konci akce je Crhonek, jenž z levé strany posílá vedle brankáře míč k jeho levé tyči, 3-7. Optimisté z řad našich příznivců začali možná věřit v zázrak a je pravdou, že i v dalších minutách si dokážeme vytvořit slibně vyhlížející akce, ale do sítě míč dostat nedokážeme. Na druhé straně je třeba říct, že ani hosté nejsou bez šancí a minimálně ve třech případech se musí předvést gólman Valach, jinak by se skóre hodně vážně přiklonilo k desítce. Nakonec se však ještě jedné branky v tomto divokém střetnutí dočkáme. V nastaveném čase se po skrumáži před bránou soupeře dostane k míči Krátký a tvrdou střelou prostřelí vše před sebou, 4-7. To už je však poslední herní okamžik zápasu, po jehož skončení budeme raději věřit tomu, že se nám tohle opravdu může přihodit maximálně jednou za těch deset let….

Příště: V sobotu 21. září zajíždí naši fotbalisté do Podolí, kde je bude čekat soused z tabulky v podobě místních borců. Začátek zápasu je stanoven na 15:30 h.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka B – Letovice    2 : 6  (2 : 3)

Sestava: Crhonek Leoš – Krátký Marek (81. Mrázek Petr) – Baláž František, Bezděk Luboš (50. Odehnal Jiří), Petlach Radek – Šebela Dominik, Slouka Tomáš, Beneš Michal, Razák Antonín (73. Mazáč Robin), Knödl Michal – Sehnal Luděk

Branky: Beneš Michal a Slouka Tomáš - Dvořáček Michal 2, Kaderka Michal, Pokorný Miloš, Řeháček Jaroslav a Fidler Jakub

Ve slunečném nedělním odpoledni jsme přivítali na hřišti v Šošůvce soupeře z Letovic. Utkání, jež jsme nezačali dobře, se podařilo velice rychle našim hráčům „otočit“, ale dvě slepené branky v závěru první půle nasměrovaly k výhře hosty.

Do střetnutí jsme vstoupili se snahou bodovat, ale první trhlinu dostane tohle snažení již ve 3. minutě. Našeho nedůrazu využije Dvořáček, který vedle vybíhajícího Crhonka otevírá skóre zápasu, 0-1. Úvod tedy silně připomíná sobotní zápas „Áčka“, což může potvrdit situace ze 7. minuty, kdy hráč Letovic ve výborné pozici míjí branku. Jenže v 11. minutě jsme zpět ve hře. Pěknou kombinaci zakončuje centrující Bezděk z levé strany a Beneš hlavičkuje dostatečně důrazně, aby přes zákrok hostujícího brankáře skončil míč v síti, 1-1. Rázem jsme povzbuzeni a snažíme se o tvorbu hry, což se nám přes šikovnost soupeřových hráčů i daří. Navíc je zde moment ze 17. minuty, který musel potěšit srdce každého našeho fanouška. Po kratším obléhání brány Letovic, srazí obrana střelu Razáka pouze k nabíhajícímu Sloukovi a Tomáš parádní ranou z devatenácti metrů posílá míč do levé šibenice brány Letovic, 2-1. Pokračuje dál v aktivním pojetí hry a máme i další náznaky, které mohly vést k navýšení skóre. Bohužel se nám to nepovede a ve 39. minutě hosté srovnají. Této situaci předchází souboj Šebely s hráčem soupeře v našem pokutovém území, který rozhodčí možná trochu přísně posoudí jako faul. Nařízenou penaltu pak hostující útočník střelou k levé tyči promění, 2-2. A hned o minutu později již prohráváme. Ze situace notně zavánějící ofsajdem je zde samostatný náběh hráče Letovic na Crhonka, následuje ještě přihrávka na jeho spoluhráče, což končí poměrně snadnou trefou do poloodkryté brány a soupeř rázem vede 2-3. Ve 42. minutě může ještě srovnat Sehnal, ale jeho střela uvnitř pokutového území míří nad břevno.

Druhá půle je z naší strany hodně nevýrazná. Zmrazí nás již moment ze 48. minuty, kdy osamocený náběh hráče Letovic končí přesným zakončením vedle bezmocného brankáře, 2-4. Letovice odehrají po zranění svého hráče celou druhou půli o deseti, ale na hřišti to vůbec není vidět. Posílený soupeř o tři zapůjčené hráče z Boskovic je běhavější a nám se nic nevede. Každý odraz míče končí o soupeře, nejsme schopni dát finální přihrávku a tak si hosté bezpečně hlídají svůj náskok. Navíc v 64. minutě si dvojice hráčů Letovic poradí s naší obranou a střela zakončujícího Řeháčka končí prakticky v prázdné bráně, 2-5. Je rozhodnuto. Sice se snažíme o korekci, jenže je to snaha křečovitá, bez fotbalové myšlenky. Hosté v klidu kombinují a v 72. minutě opět využívají našeho nedůrazu k tomu, aby Crhonek čelil dalšímu osamocenému protihráči, který nemá problém se zakončením, 2-6. V závěru může alespoň snížit na levé straně se uvolnivší Knödl, ale jeho pokus z 85. minuty skončí nad bránou. Závěrečný hvizd rozhodčího pak jen dokoná víkendový zmar našich družstev.

Příště: Další zápas čeká naši rezervu v sobotu 21. září 2019 v Kunštátě proti tamnímu „Béčku“. Začíná se v 15:30 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2020 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše