FOTBAL - výsledky

Vydáno: před 4 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 6103×

I.B.: FK Vysočany / Šošůvka  A – SK Babice nad Svitavou   1 : 3  (0 : 0)

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Vágner Tomáš, Beneš Michal, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Bezděk Luboš (65. Grmela Miroslav), Doležel Petr, Hejč Jiří – Krátký Marek, Sehnal Luděk (72. Přibyl Martin)

Branky: Krátký Marek – Hruška Zdeněk, Ondráček Roman a Sehnal David

V propršeném sobotním odpoledni jsme ve Vysočanech přivítali soupeře z Babic. A po minulé domácí porážce s Rájcem-Jestřebí jsme nedokázali bodovat ani tentokrát. Pravdou je, že Babice byly silnějším protivníkem než soupeř z minulého týdne a vítězství si z Vysočan odvezly zaslouženě, ale kdybychom proměnili svoje šance z úvodu střetnutí, tak kdo ví…. Ovšem na „kdyby“ se fotbal nehraje a tak po tomto víkendu jsme dosedli až na samé dno tabulky I.B. třídy.

Samotný úvod střetnutí může být parádní, Sehnal uvolní na levé straně Krátkého, ten pak z úhlu před vybíhajícím gólmanem volí přihrávku na volného Bezděka, ale na jeho vyšší centr Luboš ideálně nedoskočí a tak bránu míjí. Mokrý terén zrychluje hru a dělá problémy oběma defenzívám. Navíc se podepisuje i na přesnosti hry. Ovšem naše akce ze 14. minuty známky přesnosti vykazuje. Polovysoká přihrávka Maňouška z pravé strany najde Bezděka před bránou, ale Luboš v této ideální možnosti míč dobře netrefí a obrana dokáže jeho pomalou střelu zablokovat. Poté se ještě ke střele dostane Krátký, ale i jeho pokus je sražen mimo tři tyče. V dalších minutách se pak již více prosazují hosté z Babic. Necháváme jim až příliš mnoho prostoru a tak o dramatické situace před naší bránou není nouze. V 17. minutě hosté zahrávají dva rohy v krátkém sledu a jsme hodně rádi, že ani jeden ze zmatků před naší bránou neskončí gólem. Ve 24. minutě se pak hráč Babic dostane ze strany do dobré střelecké pozice, ale jeho následná rána je sražena obranou. Danek Zouhar, který se po hodně dlouhé době objevil v naší bráně, musí být neustále ve střehu a ve 33. minutě má i štěstí, když osamocený náběh útočníka soupeře končí nejen nad naším vybíhajícím gólmanem, ale i jeho bránou. Ve hře dopředu naše snaha končí na důsledné obraně Babic, které navíc hrozí rychlými náběhy. Ve 44. minutě po jedné z takových akcí, obejde Zouhara útočník hostů, aby poté nastřelil na brankové čáře navrátivšího se Beneše.

Druhý poločas začneme poměrně aktivně, ale srazí nás dolů situace z 51. minuty. Nákop před naši bránu vybíhající Zouhar srazí pouze před sebe, první střelu zastaví ještě na brankové čáře stojící Škvarenina, ale dorážka dalšího hráče Babic již nekompromisně napíná naši síť, 0-1. Obdržená branka s námi řádně zamává a hosté nás začínají přehrávat. V 54. minutě ještě první obrovskou šanci soupeře zachrání svým skvělým reflexem Zouhar, ale v 55. minutě neubráníme protihráče při rozehraném rohovém kopu a Ondráček nekompromisně posílá hlavou míč (i s pomocí břevna) do sítě, 0-2. Naštěstí se poměrně rychle vrátíme do hry. V 57. minutě se šikovně uvolní na levém rohu pokutového území Sehnal, načasuje přihrávku na nabíhajícího Krátkého a Marek posílá míč vedle brankáře do sítě, 1-2. Výrazně ožijeme a odehráváme následně asi nejlepší pasáž utkání, kdy hosty zatlačíme na jejich polovinu a máme i šance. V 64. minutě si na zahraný rohový kop z levé strany naskočí Sehnal, ale míč ideálně netrefí a brankář chytá. V 74. minutě jsou pak v krátkém sledu po sobě k vidění dvě hlavičky Beneše z nebezpečného prostoru, ale v obou případech skončí míč mimo tři tyče. Hosté trpělivě čekají na svoji možnost a nejsou daleko od pojistky v 75. minutě, ale Zouhar střelu hráče Babic z patnácti metrů „vytáhne ze své pravé šibenice“. Definitivní rozuzlení pak přinese 80. minuta. Rychlou kombinaci zakončuje střelou z pravé strany Sehnal a to tak přesně, že míč končí přesně u pravé tyče Zouharovy brány, 1-3. Při tomto momentu se navíc zraní Grmela, a jelikož už nemáme nikoho dalšího ke střídání, dohrajeme zápas v deseti hráčích. Hosté již jen kontrolují hru, k ničemu zásadnímu nás nepustí a tak si po závěrečném hvizdu rozhodčího připíší (dle průběhu zápasu) zasloužené vítězství.

Příště: V sobotu 12. října zajíždí náš A tým do Bohdalic. Zápas začíná v 15:00 h. a z našeho pohledu už si moc dalších ztrát dovolit nemůžeme.

OP:  FK Vysočany / Šošůvka  B – Bořitov    0 : 3  (0 : 2)

Sestava: Crhonek Leoš – Krátký Marek (75. Keprt Lukáš) – Petr Lukáš, Razák Antonín, Kašpárek Filip – Šebela Dominik, Majdiak Mário, Razák Antonín, Bezděk Luboš (67. Mrázek Petr), Mazáč Robin – Maňoušek Jiří (80. Kučera Libor)

Branky: Majer Lukáš, Vágner Aleš a Vorlický Jiří

V dalším domácím střetnutí, tentokrát v Šošůvce, přivítala naše rezerva soupeře z Bořitova, který má v sestavě i exligové fotbalisty. Proti nim jsme nasadili hlavně bojovnost a elán, a i když je pravdou, že nás protivník podle očekávání přehrával, tak jsme o solidní výsledek bojovali až do samého závěru.

Od úvodních minut je rozložení sil na hřišti evidentní. Naši fotbalisté se spoléhají především na defenzívu ve spojení s rychlým Maňouškem na hrotu útoku a hosté z Bořitova na kombinaci. Ačkoliv je protivník fotbalovější, tak jej důrazem i bojovností nepouštíme dlouho do žádné vyložené šance a sami, především díky Maňouškovi a Šebelovi dokážeme zahrozit. A tak spolehlivý Crhonek v naší bráně dlouho nemusí řešit nic zásadního. Až ve 28. minutě se uvolní uvnitř pokutového území hráč Bořitova a svoji střelou bránu těsně míjí. Ve 30. minutě se však již skóre mění. Útočník hostů převezme míč v situaci hraničící s ofsajdem, aby následně vedle vybíhajícího Crhonka poslal svůj tým do vedení, 0-1. Ve 34. minutě se pak blýskne skvělým zákrokem právě náš brankář, jenž likviduje u své pravé tyče nepříjemnou střelu z šestnácti metrů. Ve 36. minutě je zde pak možnost ke srovnání. Osamocený Maňoušek po Razákově přihrávce běží sám na gólmana, ale míč si v rozhodující chvíli moc pokopne a je po šanci. A tak se prosadí hosté. Ve 40. minutě je k vidění prudký centr z pravé strany, který dorazí za Crhonkova záda Vágner, 0-2.

Ve druhé půli se dá očekávat zesílení tlaku soupeře, ale zdařile odoláváme. Hosté mají sice převahu v držení míče, ale prokombinovat se jim přes naši obranu nedaří. Pomůže jim až zákrok Lukáše Petra z 60. minuty, který fauluje v pokutovém území a kope se penalta. S ní však Šustr naloží až neskutečně, když se pokusí „o rozehrávku“, míč však pošle směrem od naší brány, kde ho zablokuje obrana a následně rozhodčí nařídí nepřímý kop v náš prospěch. Nikdy jsem neviděl a už možná neuvidím…. Každopádně hra plyne dál a v 65. minutě je zde další skvělý zákrok Crhonka, jenž tentokrát „vychytá“ Vorlického. To že nemyslíme jen na obranu, dokumentuje situace z 69. minuty, kdy na bránu soupeře postupuje osamocený Maňoušek, ale možná moc brzy volí střelu a míjí pravou tyč. Závěr zápasu je pak pod kontrolou soupeře, který přidá ještě jednu branku v 85. minutě, kdy se průnikem středem obrany prosadí Vorlický, 0-3.

Příště: V neděli 13. října hraje naše rezerva v Ráječku proti místnímu béčku. Začíná se v 15:00 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Září 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše