Fotbal

Vydáno: před 4 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 5457×

 I.B.: FC Medlánky - FK  Vysočany / Šošůvka  A    5 : 0  (3 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Zouhar Jan, Ševčík Pavel, Beneš Michal, Svoboda Dixie – Hejč Jiří, Petržel Aleš, Bezděk Luboš, Zukal Ladislav, Knödl Michal – Krátký Marek (78. Klimeš Martin)

 Branky: Teslík Josef, Šottenberger Jiří, Šilon Dávid, Holub Tomáš a Vicenec Ondřej

 První venkovní výjezd na hřiště loňského podzimního lídra soutěže Medlánek nedopadl pro naše barvy příliš úspěšně. Pravdou sice je, že se z nejrůznějších důvodů omluvila trenérovi hned desítka fotbalistů, ale na to se historie ptát nebude a zkrátka v době letošních dovolených se s fluktuací hráčů potýkají všechny celky a je jen na nich, jak dobře se se vzniklou situací vypořádají. Každopádně se takhle v základní sestavě našeho týmu dostalo i na Ladislava Zukala (ročník 1961), který ovšem asi všem přítomným divákům ukázal, že formulace „věk je jen číslo“, má své opodstatnění a svým výkonem rozhodně nezklamal. Ovšem ani Laďa není kouzelník a ačkoliv jsme nepředvedli úplně špatný výkon, tak jsme dělali chyby, které zkušený protivník typu Medlánek dokázal využít a zaslouženě si připsal z tohoto duelu 3 body.

Samotný zápas začal z naší strany přece jen opatrně a spíše jsme čekali, s čím vyrukuje soupeř. Medlánky si byly vědomy, našeho povedeného startu do soutěže a v úvodu je znát jejich nervozita, z čehož plynula i první šance zápasu, kterou má v 7. minutě Petržel, jenž využil krátké „malé domů“ brankáři, ale této obrovské šance nedokázal využít a gólman nedůrazné zakončení kryje. Takže udeřilo na druhé straně. V 11. minutě přichází centr ze strany, na který si naskočí neobsazený Teslík a poměrně pohodlně překoná hlavou Valacha, 1-0.

Je to škoda, jelikož brance se dalo určitě zabránit. Ovšem stále není nic ztraceno. V 17. minutě do děje výraznou měrou vstoupí rozhodčí, to když Jirka Hejč unikne obraně a v samostatném postupu na brankáře je zastaven stažením zezadu vracejícím se zadákem. Rozhodčí udělí hodně milosrdně jen žlutou kartu a pokračuje se dál v jedenácti na obou stranách. Domácí se snaží využívat křídelních prostor a po jedné takové akci se ve 24. minutě radují podruhé. Průnik domácího hráče zastaví skvělým zákrokem Valach, avšak míč se odrazí před dalšího dobíhajícího hráče Medlánek a ten už dokáže do odkryté brány zamířit přesně, 2-0.

Dvougólový náskok je už pro soupeře hodně povzbudivý, ale nic „nebalíme“ a po akci Bezděka ze 30. minuty můžeme snížit, jenže Luboš sám před brankářem ještě hledá Krátkého, který s přihrávkou už moc nepočítá a nestihne včas reagovat. Naopak ve 36. minutě je k vidění moc hezký fotbalový moment v podání domácích, kdy jejich hráč křižnou střelou z osmnácti metrů trefuje neomylně „šibenici“ Valachovy brány, 3-0.

Do konce poločasu jsou pak vidění náznaky rozvíjejících se akcí na obou stranách, ale bez valného zakončení.Do druhé půle vstupujeme přece jen s morálním handicapem při vědomí tříbrankové ztráty, ale přesto se snažíme předvést solidní výkon. Do dvou nebezpečně vyhlížejících „hlavičkových zakončení“ se prosadí Zukal, nějaké možnosti k navýšení skóre pak mají i domácí, kteří poměrně bez větších obtíží kontrolují hru. K jejich dalšímu gólovému úspěchu však vede až situace ze 63. minuty, kdy střelu z hranice „šestnáctky“ nešťastně tečují obránci mimo dosah brankáře Valacha, 4-0.

Do naší rozhozené obrany se pak prosadí domácí ještě jednou, když v 72. minutě nezachytíme průnik útočníka po křídle a k celkem pohodlnému zakončení se pak dostane po přihrávce před bránu jeho spoluhráč, 5-0.

Zbývající minuty se pak už v podstatě dohrávají v očekávání závěrečného hvizdu rozhodčího a nám nezbývá, než se pokusit o reparát v dalším kole, kdy v domácím prostředí hostíme fotbalisty z Rájce-Jestřebí.

 Příště: V neděli 30. srpna 2020 hostí naši fotbalisté v okresním derby soupeře z Rájce-Jestřebí. Hraje se na hřišti v Šošůvce se začátkem v 16:30 h. Zveme všechny příznivce.

 B tým:   AFK Letovice B- FK  Vysočany / Šošůvka  B    9 : 1  (4 : 0)     Keprt  Lukáš

V dalším střetnutí nastoupí béčko v sobotu 29.8.2020 od 15 h. ve Vysočanech proti rezervě Velkých Opatovic.

 Mládež:

Kotvrdovice / Žijeme hrou – starší žáci  4 : 0  (3 : 0)

Příště: starší žáci – Blansko B   v neděli 30.8.2020 od 10:15 h. ve Vysočanech

 

Žijeme hrou B – mladší žáci  4 : 5  (2 : 2)  Sychra Kryštof 2, Mikulášek David, Odehnal Marek a Jančík Radim

Příště: mladší žáci – Blansko B     v sobotu 29.8.2020 ve 14:15 h.ve Sloupě

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Zobrazit vše