Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 4 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 5810×

I.B.: FC Boskovice B - FK  Vysočany / Šošůvka  A    5 : 3  (3 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Svoboda Dixie (61. Beneš Michal), Hejč Tomáš, Wágner Tomáš (89. Hebký Michal), Škvarenina Libor – Maňoušek Jiří, Doležel Petr (60. Gross Miroslav), Petržel Aleš (78. Bezděk Luboš), Hejč Jiří (79. Šebela Martin ml.) – Crhonek Tomáš, Sychra Tomáš

Branky: Martínek Lukáš 3, Novák Jan a Pokorný Miloš – Crhonek Tomáš, Maňoušek Jiří a Wágner Tomáš

 Další okresní derby jsme sehráli na umělé trávě v Boskovicích proti místní rezervě. Hrál se rušný zápas se spoustou branek, ve kterém jsme podali zřejmě nejlepší podzimní výkon. Bohužel však bez žádné bodové odměny, jelikož jsme si opět neodpustili poměrně laciné chyby, které soupeř mající ve svém středu fotbalisty hrající krajský přebor, zkrátka dokázal využít.

Začátek střetnutí máme skvělý. Mladý Tomáš Crhonek, jenž se vrátil z dorostu Blanska, prokáže již ve 2. minutě svoji rychlost, uteče obráncům, následně se vyhne i vybíhajícímu brankáři, aby poté „uklidil“ míč do odkryté brány, 0-1.Dobrý úvod nás samozřejmě povzbudí a vůbec se na místní umělce neostýcháme hrát, a jelikož od domácích se to tak nějak také očekává, je k vidění zajímavá podívaná. Bohužel soupeř poměrně brzy srovná. Ve 13. minutě se postaví k zahrání trestného kopu Martínek a jeho nepříliš prudká střela zaskočí brankáře Valacha, který ji pod rukama propustí za brankovou čáru, 1-1.Je tedy srovnáno, ale můžeme mít opět navrch. V 17. minutě se vyhne ofsajdové pasti Sychra, který zakončí svůj náběh na brankáře přesnou střelou k tyči. Jenže změna stavu se nekoná, jelikož pomezní rozhodčí posoudí tuto situaci (nepochopitelně asi pro většinu přítomných) jako ofsajdovou. Skóre se tak změní o minutu později na straně druhé, kdy nezachytíme rychlý průnik domácích a Novák bezpečně dostane Boskovice do vedení, 2-1.Pachuť „křivdy“ přece jen na našich hráčích leží a v této fázi máme štěstí, že není o osudu utkání rozhodnuto. Valach kryje ve 23. a ve 27. minutě dva nájezdy osamoceného Nováka a udrží nás ve hře. Ovšem ve 32. minutě si nepočínáme dostatečně důrazně proti zkušenému Martínkovi, jenž dostatek prostoru a času vyřeší přesnou střelou, po které se Valach natahuje marně, 3-1.Dvoubrankový náskok soupeře je alarmující, ovšem v nedělním odpoledni nehrajeme vůbec špatně a ještě do poločasu se vrátíme zpět po akci Maňouška, který se ve 43. minutě prosadí na pravé straně a střelou k bližší tyči nám přece jen udělá odchod do šaten veselejší, 3-2.

Druhou půli začneme aktivněji se snahou o srovnání stavu. Dokážeme hrát přímočaře dopředu, a protože i soupeř využívá svých rychlonohých hráčů, je k vidění určitě nadprůměrný zápas této soutěže. Navíc se v 60. minutě dočkáme třetí branky. Po rozehrané standartní situaci posílá míč do „šestnáctky“ Boskovic Maňoušek, ve vzduchu si jej najde hlava Wágnera a pak už se jen díváme, jak balon krásně zapadne do sítě brány domácích, 3-3.Jsme na koni a zdá se, že můžeme střetnutí definitivně obrátit na svou stranu. Zahráváme sérii rohových kopů, ale bohužel se nám právě toto stane osudným. V 70. minutě se míč po našem rohovém kopu bleskurychle odrazí směrem k domácím, ti podniknou rychlý brejk, a i když se zdá, že situaci zachrání vracející se Petržel, tak mu míč nešťastně podjede pod kopačkou a pro osamoceného domácího hráče je již poměrně snadnou úlohou překonat Valacha a vrátit tak soupeři vedení, 4-3.Definitivní rozhodnutí padne v 75. minutě, po zákroku Škvareniny na pronikajícího protihráče se píská poněkud přísná penalta a Martínek ze značky pokutového kopu zpečetí svůj dnešní hattrick, 5-3.Závěrečné minuty se nesou v nervózní atmosféře a na konečném výsledku nic nezmění, což je škoda, jelikož dnes na nějaký ten bodík určitě bylo.

 

 Příště: V sobotu 26. září 2020 se naši fotbalisté představí ve velice důležitém střetnutí na hřišti v Šošůvce proti Čebínu. Začíná se již ve 14:30 h. a všichni příznivci jsou srdečně zváni.

 

 B tým:   FK Kunštát C - FK  Vysočany / Šošůvka  B    5 : 0  (1 : 0)   

V souboji s herně vyspělým soupeřem jsme tentokrát nestačili, i když se o výsledku rozhodlo až ve druhém poločase.

 Příště: Béčko se v příštím střetnutí představí na hřišti ve Vysočanech. Bude to v neděli 27. září 2020, kdy se postavíme od 16:30 h. soupeři z Lažánek.

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Zobrazit vše