Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 4 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 5678×

I.B.:    FK  Vysočany / Šošůvka  A – FC Čebín   2 : 1  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Hejč Tomáš, Svoboda Dixie (74. Šebela Martin ml.) – Hejč Jiří, Doležel Petr, Petržel Aleš, Bezděk Luboš (68. Gross Miroslav) – Crhonek Tomáš, Sychra Tomáš (82. Hebký Michal)

Branky: Sychra Tomáš 2 – Šíp Jiří

Po sérii čtyř porážek se nám konečně podařilo zabodovat a v souboji celků ze spodních pater tabulky jsme ve více bojovném, než pohledném utkání na hřišti v Šošůvce „přetlačili“ Čebín. Po bezgólové první půli bylo jasné, že ten komu se prvnímu podaří rozvlnit soupeřovu síť, bude k vítězství o notný krok blíže. K naší radosti se to povedlo Tomáši Sychrovi (to hned dvakrát) a jelikož soupeř přes veškerou snahu zareagoval pouze snížením, znamená to, že jsme si v současné temné „koronavirové době“ mohli užít alespoň kus sportovní spokojenosti.

Úvod zápasu máme, jak se už pomalu stává v podání našich barev tradicí, velmi dobrý. Svoji počáteční aktivitu také můžeme stvrdit vedoucí brankou, ke které má blízko v 7. minutě Bezděk, který si naběhne na přihrávku ze středu hřiště, ale v dobré pozice nastřeluje pouze vybíhajícího brankáře. Hosté odpoví po našem nedůrazu v 10. minutě, kdy se uvnitř „šestnáctky“ dostane ke střele jejich hráč, ovšem bránu míjí. Poté je k vidění spíše nudná pasáž hry. Domácím chybí myšlenka, hodně často míče nakopáváme a důrazný soupeř většinu osobních soubojů vyhrává. Hosté se spoléhají na rychlé kontry a ve hře směrem dopředu ukazují svoji šikovnost, že by to však vedlo k vyložené šanci, to se říct nedá. Vzrušení přinese až závěr poločasu. Ve 38. minutě se hezky uvolní Sychra a jeho poměrně umístěnou střelu z osmnácti metrů gólman jen s námahou vyráží na rohový kop. Ve 40. minutě pak napřáhne z uctivé vzdálenosti Svoboda, brankář jeho střelu možná i trochu podcení a je hodně rád, že má za sebou svoji pravou tyč, která zabrání cestě míči do sítě. Jinak toho ovšem v prvním dějství moc k vidění není.

Druhá polovina již nabídne dramatičtějších situací víc. Ve 48. minutě zahrávají hosté rohový kop a po odraženém míči střílí těsně vedle Valachovy brány osamocený protihráč. Na druhé straně předvede povedenou samostatnou akci Petržel, který projde přes tři hráče, přenechá míč Jirkovi Hejčovi, avšak nedůrazná střela našeho kapitána z deseti metrů brankáře hostů nezaskočí. V této fázi zápasu jsme o něco aktivnější a odměna na sebe nenechá dlouho čekat. V 56. minutě vysune Maňoušek na pravé straně rozběhnutého Crhonka, Tomáš si míč připraví od brankové čáry k centru, následně se před bránou odpoutá od svého strážce Sychra, aby si ve vzduchu neomylně našel míč a přesnou hlavičkou jej posílá k levé tyči brány Čebína, 1-0.

Vedení nám nemusí vydržet dlouho. V 60. minutě necháme před Valachem úplně volného protihráče, který však se svou šancí naloží prachbídně a ze šesti metrů bránu míjí. Hosté se samozřejmě nechtějí s porážkou smířit a začínají přebírat iniciativu. Počet centrovaných míčů před naši bránu přibývá a v 71. minutě má Valach obrovskou porci štěstí, když útočník Čebína tečuje před bránou přihrávku a náš brankář, i s pomocí tyče, dostane míč z nebezpečného prostoru. Ve hře dopředu nám moc pšenka nekvete. Buď chybí větší důraz, nebo je řešení vzniklých situací z naší strany zkrátka špatné. A tak si pomůžeme standartní situací. V 74. minutě zahrává rohový kop z levé strany „nakrátko“ Maňoušek, který se hned vzápětí dostane po narážečce k míči opět, na jeho následný parádní centr si za obránce naběhne Sychra, jenž se i ve druhém případě hlavou nemýlí a jeho prudké „trknutí“ zastaví až síť brány Čebína, 2-0.

Zdá se, že máme vítězství na dosah, ale ještě není konec. Soupeř zápas zdramatizuje v 81. minutě, kdy po rohovém kopu necháme seběhnout osamoceného kapitána hostů, který hlavičkou ze sedmi metrů vrací Čebín zpět do hry, 2-1.

Vrátit dvougólový náskok domácím může hned o minutu později Crhonek. Ten na pravé straně uplatní svoji rychlost, uteče obráncům, ale střílí nejen nad vybíhajícího brankáře, ale s otěrem horní části břevna i nad bránu Čebína. V posledních minutách zahušťujeme hru v obraně a protivník tak hrozí především ze standartních situací, ale oproti obdržené brance si počínáme zodpovědněji. Ale i tak nám v 86. minutě zatrne, když po rohovém kopu propadne míč k úplně volnému hráči Čebína, který si však počíná nešikovně, zahraje při zpracování rukou a místo odklizení míče do brány se píská přestupek proti pravidlům.  Definitivu nám pak může dát v 88. minutě střídající Hebký, ovšem po centru z levé strany hlavičkuje mimo pravou tyč. Takže si užijeme nervózní závěr až do devadesáté minuty, která nám s posledním hvizdem rozhodčího přinese úlevu a hlavně potřebné tři body.

Příště: V sobotu 3. října 2020 zajíždí naši fotbalisté do Bohdalic. Ty v tomto kole zvítězily na půdě Babic, takže je jasné, že nás rozhodně nečeká snadný výjezd. Úvodní výkop je stanoven na 15:00 h.

B tým:

FK  Vysočany / Šošůvka  B  - TJ Sokol Lažánky   1 : 1  (0 : 0)

Branky: Vágner Lukáš (p.k.) - vlastní

V zápase, který svoji úrovní určitě přesahoval IV. třídu, se oba soupeři rozešli s bodem po vcelku zasloužené remíze.

Příště: Béčko sehraje svůj další zápas v neděli 4. října od 12:30 h. v Doubravici, kde se střetne s místní rezervou.

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše