Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 5400×

I.B.:    TJ Sokol Bohdalice - FK  Vysočany / Šošůvka  A    0 : 3  (0 : 0)

Sestava: Konečný David – Maňoušek Jiří (89. Klimeš Martin), Wágner Tomáš, Hejč Tomáš, Škvarenina Libor – Petržel Aleš, Doležel Petr, Bezděk Luboš (55. Šebela Martin ml.), Hejč Jiří – Crhonek Tomáš, Sychra Tomáš (87. Hebký Michal)

Branky: Doležel Petr, Crhonek Tomáš a Petržel Aleš

V dalším pokračování krajské I.B. třídy jsme cestovali na půdu souseda v tabulce do Bohdalic. Na místním hřišti výrazně menších rozměrů než bývá zvykem u jiných soupeřů, se hrál bojovný zápas hodně ovlivňovaný silným větrem. V jeho průběhu jsme si vypracovali několik dobrých možností, které jsme však začali proměňovat až v druhé půli a jelikož David Konečný v naší bráně domácím skórovat nedovolil, odvážíme z Bohdalic letošní první body „z venku“.

Od prvních minut je jasné, že nás bude v Bohdalicích čekat soubojový duel, k čemuž menší rozměry hřiště zkrátka vybízejí. Takže každé autové vhazování je nebezpečné a soupeř toho dokáže také využívat. V útoku má na tento druh hry vysokého Píška, jenže toho si v sobotu vezme na starost Tomáš Wágner a tomu nezbývá než vyseknout velkou pochvalu za to, jakým způsobem si ve vzdušných soubojích vedl. Naši hráči se v první půli snaží o kombinační hru, ale větrné podmínky nejsou této snaze moc nakloněny. Přesto již v 11. minutě vystihne Crhonek rozehru domácích, unikne obraně, aby se následně vyhnul i brankáři, ovšem snad i vinou nerovného povrchu opuštěnou bránu střelou z úhlu míjí. Domácí se snaží o nátlakovou hru, ale zůstává jen u snahy, když do šancí je naše spolehlivá defenzíva nepouští a pozorný Konečný na občasné střelecké pokusy ze střední vzdálenosti dokáže bez problémů reagovat. Jedinou vážnější výjimkou je „závar“ před naší bránou ve 29. minutě, kdy míč mířící do naší sítě vykopává z brankové čáry Maňoušek. I tak jsme rozhodně fotbalovějším týmem a ve 35. minutě můžeme jít do vedení, když se uvnitř pokutového území Bohdalic uvolní Sychra, ale jeho pohotová střela z jedenácti metrů skončí nad břevnem. Do kabin se tedy odchází za bezbrankového stavu.

Druhý poločas hrajeme proti větru, ale tato varianta „foukání“ je pro naše barvy příznivější. V 51. minutě se na levé straně uvolní Jiří Hejč, avšak bránu v dobré pozici přestřeluje. Vedoucí branky se dočkáme v 55. minutě a je to gól výstavní. Doležel pohotovou střelou z devatenácti metrů, která zapadne přesně k tyči brány Bohdalic, dává našim barvám výhodu do závěrečné půlhodiny, 0-1.

Jde o klíčový moment utkání, jelikož soupeř sice přidá ještě více na důrazu, což v průběhu druhé půle pozná na svém kotníku zraněný Bezděk, ovšem vyloženou šanci si vypracovat nedokáže. Naše obrana je v dnešním duelu konsolidovaná a celkově lze označit herní projev týmu za velmi dobrý. Navíc v 69. minutě ukáže svoji rychlost (možná nejlepší hráč sobotního duelu v Bohdalicích) Tomáš Crhonek. Ten unikne obránci a střelou podél vybíhajícího brankáře rozveselí hostující osazenstvo podruhé, 0-2.

Zbývajících dvacet minut poté odehrajeme zodpovědně v defenzívě a vyčkáme ještě na jednu šanci ke skórování, která přijde v 86. minutě, kdy se po vyšachování defenzívy Bohdalic dostane postupně k zakončení Sychra i Crhonek, jednou zasáhne brankář, podruhé obránce, ovšem na nekompromisní dorážku Petržela už jsou všichni krátcí, 0-3.

V posledních desítkách vteřin se již jen čeká na závěrečný hvizd rozhodčího, který pro nás znamená důležitý tříbodový import domů na Blanensko.

Příště: V sobotu 10. října 2020 by se měli (v dnešní době uvidíme) naši fotbalisté představit na domácí půdě proti celku z Veverské Bítýšky. Hraje se na hřišti ve Vysočanech se začátkem v 15:00 h. Utkání bude, v návaznosti na nouzový stav a omezení shromažďování, sehráno bez přítomnosti diváků.

 

 B tým:  SK Sokol Doubravice B - FK  Vysočany / Šošůvka  B    0 : 0

Sestava: Zouhar Daniel – Wágner Tomáš, Petr Lukáš, Jurka Jiří, Hebký Michal, Razák Antonín, Kašpárek Filip, Crhonek Leoš, Šebela Dominik, Grmela Miroslav, Keprt Lukáš, Hloušek Ondřej, Crhonek Tomáš a Nemeškal Petr

 

 V utkání, které hodně ovlivnilo necitlivé (až chybné) vyloučení našeho hráče dvacet minut před koncem, jsme měli k vítězství rozhodně blíž, ale ani jednu z vypracovaných možností jsme nedokázali přetavit v branku.

Příště: Béčko má v příštím kole volný los.

 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Únor 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Zobrazit vše