Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 5318×

I.B.:    FK  Vysočany / Šošůvka  A – FC  Veverská Bítýška   4 : 0  (1 : 0)

Sestava: Konečný David – Maňoušek Jiří, Hejč Tomáš, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Gross Miroslav (87. Hebký Michal), Doležel Petr, Petržel Aleš, Hejč Jiří (87. Šebela Martin ml.) – Sychra Tomáš (80. Beneš Michal), Crhonek Tomáš (84. Svoboda Dixie)

Branky: Sychra Tomáš, Petržel Aleš, Crhonek Tomáš a Doležel Petr

Po více jak roce jsme opět na hřišti ve Vysočanech přivítali hosty z Veverské Bítýšky. Právě poslední vzájemný duel mohl být v myslích některých hráčů, jelikož tehdejších 0-7 v poločase zas tak často k vidění není. Ovšem v sobotu se hrálo úplně jiné střetnutí. K vidění byl (vzhledem k nucené absenci diváků, tak alespoň z pohledu pořadatelů či realizačních týmů) zajímavý a rušný fotbal, ve kterém měli hosté především v první půli přece jen o něco navrch. Avšak ani domácí fotbalisté se nenechali zahanbit a tudíž nebyla o zajímavé momenty nouze. Navíc hráči FK nazuli oproti soupeři i střelecké kopačky, a kdyby v závěru dokázali proměňovat svoje další šance, mohl být rozdíl ve skóre ještě podstatně větší. Netvrdím, že by to bylo vůči hostům, kteří opravdu nepředvedli špatný výkon spravedlivé, ale mohlo to být vysoce reálné.

Samotný úvod zápasu evokuje vzpomínky na duel minulý. Hosté začnou velice aktivně a již ve 2. minutě hezky zakombinují uvnitř „šestnáctky“ a poprvé je v akci brankář Konečný, který kryje střelu ze třinácti metrů. Ve 3. minutě je zde další možnost soupeře. Jejich útočník se dostane až před Konečného, naštěstí do jeho střely stihne dát nohu vracející se Tomáš Hejč a tak míč končí nad břevnem. Na hostech je vidět velká chuť (vzhledem k jejich vynucené čtrnáctidenní pauze se na zápas zřejmě moc těšili) a je jich plné hřiště. Domácí spoléhají více na rychlý přechod do útoku a stejně tak rychlé nohy obou hrotových forvardů. A v 8. minutě se nám tato taktika vyplatí. Gross se na pravé straně vyhne ofsajdové pasti, od brankové čáry posílá centr před bránu na nabíhajícího Crhonka, jeho následnou pohotovou střelu však gólman fantastickým zákrokem vyrazí. Naštěstí pro nás pouze do prostoru, kde se pohybuje Sychra, jenž ve snaze zasáhnout míč sice podklouzne, ale přesto v pádu dokáže rychlým dotykem kopačky poslat balon pod tělem brankáře do sítě, 1-0.

Vedoucí gól je samozřejmě povzbuzením a přece jen otupí aktivitu hostů. Ti jsou kombinačně opravdu na výši a také dost často zkoušejí střelbu ze střední vzdálenosti. V 19. minutě po jedné takové ráně z pětadvaceti metrů zazvoní horní část břevna Konečného brány, ale nutno říct, že David dráhu letu této střely kontroluje. Ve 22. minutě máme obrovskou možnost k navýšení vedení. Důrazem vybojujeme míč, který Petržel posílá ideálně na rozběhnutého Jirku Hejče, jenž ovšem nastřeluje vybíhajícího brankáře, akce však pokračuje, míč se odrazí před dobíhajícího Grosse, který si však počíná poněkud ukvapeně a zcela odkrytou bránu Bítýšky z dvanácti metrů přestřeluje. Zamrzet nás tato situace může ve 25. minutě, kdy před Konečným hlavičkuje osamocený protihráč, naštěstí mimo pravou tyč. V poslední čtvrthodině první půle přidají hosté opět na tempu a přehrávají nás především důrazem v soubojích. Ve 32. minutě pronikne z pravé strany před Konečného útočník, ale David je včas na zemi a střelu vyráží na roh. Po jeho zahrání pak sledujeme, jak hned dvojice protivníků těsně nedosáhne na míč letící podél brankové čáry. V těchto fázích se snažíme o protihru především po rychlých kontrech, ať už se strany Sychry nebo Crhonka, ale k větší šanci to nevede. Takže jsme nakonec rádi, že do šaten jdeme s jednobrankovým vedením.

I do druhého poločasu vstoupí lépe hosté a domácí se spíše brání. V defenzívě však pracujeme zodpovědně, když především Tomáš Wágner snad neprohraje jediný souboj. No a čekáme na svou příležitost. Ta přichází v 55. minutě a stojí opravdu za to. Dlouhý nákop vyšle na levé straně dopředu Crhonka, Tomáš nejprve unikne svému strážci, poté se elegantně vyhne na rohu „malého vápna“ stoperovi, aby ideální přihrávkou před prakticky prázdnou bránu oslovil dobíhajícího Petržela, který moc lehčích gólů v kariéře asi nedal, 2-0.

Druhý gól zcela změní dění na hřišti. Hosté jsou hodně sraženi dolů a tatam je jejich aktivita i lehkost. Přes naši defenzívu se nedokáží prosadit a nebezpečné situace se rodí spíše na straně druhé. V 65. minutě se opět na levé straně uvolní Crhonek, pošlé míč přes celou bránu na neobsazeného Grosse a Mirkova rána z dobré pozice je sice pohotová, ale i hodně nepřesná. Asi poslední možnost k zadělání na drama sebere hostům v 69. minutě Konečný. Střela ze sedmnácti metrů sice míří přesně k jeho levé tyči, ovšem David je na místě včas a míč vyrazí mimo bránu. Důrazné napadání našich ofenzivních hráčů dělá po celý zápas hostům problémy a v 75. minutě přinese i gólové ovoce. Sychra získá míč, bleskově vysune Crhonka, kterému obránci rychlostně nestačí, no a Tomáš si následně počíná jako zkušený harcovník, když podél vybíhajícího gólmana nezadržitelně skóruje potřetí, 3-0.

V 77. minutě pak po dalším úspěšném pressingu uhání vstříc brankáři Sychra, ale jeho pokus o obstřelení končí nad břevnem.  Ještě jednou se pak předvede Konečný, jenž na dvakrát likviduje nepříjemnou střelu z devatenácti metrů, avšak závěr je už plně v naší  režii. V 81. minutě se na pravé straně hezky uvolní Gross, perfektní přihrávkou najde před bránu nabíhajícího Sychru, ale Tomášovi střele „nesedne“ a končí mimo tyče. Jenže jednu lahůdku ještě přichystánu máme. V 86. minutě zahraje rohový kop z levé strany „nakrátko“ Doležel, po zpětné přihrávce vběhne s míčem na noze do „šestnáctky“, kde si „narazí přihrávkou“ s Tomášem Hejčem, aby poté přízemní střelou odrazem o zadní levou tyč brány Bítýšky uzavřel skóre zápasu, 4-0.

To sice ještě může navýšit v 87. minutě střídající Beneš, jenž běží od poloviny hřiště sám na brankáře, ale jeho pokus o přehození gólman hostů „přečte“. Mrzet nás to však vůbec nemusí, jelikož výhra nad kvalitním protivníkem potěší vždy a navíc nás poslala v neúplné tabulce směrem do její první poloviny, což tři zápasy zpátky asi nikdo nečekal.

Příště: Vzhledem k tomu, že se soutěže minimálně na 14 dnů přerušují, bylo by hodně odvážné napsat, kdy bude další „příště“. Každopádně o dalším programu budete s předstihem informováni.

 

       B tým:  V tomto kole mělo béčko volný los

 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Únor 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Zobrazit vše