Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 4847×

I.B.:  FK  Vysočany / Šošůvka  A – FC  Boskovice  B   3 : 0  (3 : 0)

 Sestava: 

Valach Jaroslav – Petržel Aleš, Hejč Tomáš, Beneš Michal, Wágner Tomáš – Kadlec Matěj, Bezděk Luboš, Krátký Marek (81. Hebký Michal), Hejč Jiří (66. Svoboda Dixie) – Crhonek Tomáš (86. Klimeš Martin), Kosek Tadeáš

 Branky: Krátký Marek 2 a Kosek Tadeáš

 Č.K.: Bayer (Boskovice)

 Po dlouhých deseti měsících se opět rozehrály amatérské fotbalové soutěže. Naše fotbalisty čekal na úvod soupeř z Boskovic v podobě jejich rezervního B týmu. Samotný zápas hodně ovlivnila poměrně brzká červená karta pro kapitána Boskovic. Ačkoliv samotný výsledek působí dojmem jednoznačného utkání, tak opak je pravdou. Hosté v sestavě představili několik mladých fotbalistů, kteří dokazovali, že jim míč rozhodně nepřekáží a zejména ve druhém dějství byli určitě lepším celkem. Naproti tomu domácí, po divácky zajímavém prvním poločase, jakoby víc mysleli na svůj náskok i početní převahu, přenechali iniciativu hostům, což ne vždy musí dopadnout dobře….

 Na úvodní gólovou šanci diváci, kteří si v neděli našli cestu na hřiště do Vysočan, nemuseli dlouho čekat. Již ve 2. minutě předvedou Boskovice útočný atak, jenž končí po přetaženém centru a zakončení, úspěšným obranným zákrokem Tomáše Hejče, kdy náš střední obránce odhlavičkuje míč z odkryté brány. Také domácí následně přispěchají s první vážnější akcí a to s výrazně úspěšnějším koncem. V 5. minutě zahraje rohový kop z levé strany Bezděk, na míč nejvýše vyskočí Tomáš Hejč, pouze jej však posune více do pravé strany, kde si nabíhá nestřežený Krátký, no a Marek tvrdou i pohotovou ranou z dvanácti metrů trefuje přesně volné místo u protilehlé pravé tyče brány 1-0.

Vedoucí gól je samozřejmě povzbuzením a snažíme se, aby nezůstalo jen při něm. V ofenzívě máme rychlé fotbalisty, a tudíž sázíme na jejich přednosti. Ovšem ani protivník nezahálí a ve 13. minutě se předvede v dobrém světle brankář Valach, který ze svého levého horního rohu vytahuje překvapivou střelu soupeřova hráče z poměrně ostrého úhlu. Střetnutí pak notně ovlivní situace ze 17. minuty. Nákop přes obranu na rozběhnuté útočníky zastavuje hostující kapitán rukou, dostává žlutou kartu, a jelikož už jednu za faul má, poroučí se ze hřiště. Přesilovku můžeme využít záhy. Po průniku Krátkého a jeho střele se míč odráží ke Koskovi, ale Tadeáš je přece jen více z úhlu a z levé strany trefuje pouze tyč. Náš útočník si ale vše vynahradí ve 24. minutě. Ideální pas mezi obránce na rozběhnutého Crhonka vyšle Wágner, Tomáš rázem postupuje sám k vybíhajícímu brankáři, aby následně podél něho posunul míč k volnému Koskovi, který do odkryté brány navyšuje naše vedení, 2-0.

Hosty však ani takhle se vyvíjející zápas nedeprimuje a drží se stále kombinační hry, navíc účinné, takže dokáží eliminovat i své oslabení. Avšak defenzíva domácího FK pracuje velmi spolehlivě, takže snaha Boskovic končí před „šestnáctkou“. Naopak ve 35. minutě opět sehrajeme hezkou útočnou akci, Crhonek přihrává Koskovi, ale Tadeáš nedokáže v samostatném náběhu brankáře překonat. Ovšem to neplatí o Krátkém. Marek si ve 37. minutě všimne poměrně „vysokého postavení“ hostujícího gólmana a parádní lobem „ala Patrik Schick“ jej prakticky z poloviny hřiště úspěšně přehazuje, 3-0.

Zdá se, že by soupeř mohl být definitivně zlomen a máme další šance. Ve 41. minutě zahrává Bezděk standartní situaci z více jak 30 metrů, na hezky zakroucený centr si nabíhá několik jeho spoluhráčů, nikdo včetně hostů jej však nezasáhne a tak se nikým netečovaný míč odráží od pravé tyče brány Boskovic zpět do hřiště.  O minutu později se pak hezky uvolní Crhonek, za hranicí „šestnáctky“ se vyhne i brankáři, ale bohužel své výborné pozice nedokáže využít a posílá míč mimo prázdnou hostující bránu. Zamrzet nás to může ve 44. minutě, kdy necháme prostor nabíhajícímu útočníkovi Boskovic, ovšem Valach reaguje včas a tuto velikou šanci protivníkovy pádem pod nohy zmaří.

Do druhého poločasu vstoupí aktivněji hosté. Domácí při vědomí náskoku vyčkávají a tak se hraje především na naší polovině hřiště. Do šance však soupeře pustíme až v 61. minutě a to do poměrně velké. Centr z pravé strany proletí podél brány až k úplně volnému hráči Boskovic, který však z osmi metrů míří vysoko nad bránu. V 63. minutě pak po centru z levé strany hlavičkuje hodně nebezpečně nehlídaný soupeřův fotbalista mimo tři tyče. V podstatě celou druhou půli hrajeme hodně pasivně, máme jednoduché ztráty, čehož šikovní hosté dokáží využívat a jsou to oni, kteří se starají o fotbalové dění na hřišti. V podstatě do jediné velké šance se dostane až v 68. minutě Kosek, kterému přihraje do volného prostoru Crhonek, ovšem Tadeáš nezvolí optimální řešení a tak se ani do pořádného zakončení nedostane. Ještě chvíli před tím máme k dispozici „standartku“ z hodně dobré pozice, ovšem Krátkého pokus srazí zeď. Posledních dvacet minut se tak hraje spíše o to, jestli se hostům podaří dosáhnout alespoň čestného úspěchu, který by si za svůj nedělní výkon určitě zasloužili. V 80. minutě střela ze sedmnácti metrů proletí těsně vedle Valachovy levé tyče. A jejich největší možnost ke skórování se zařadí do 89. minuty, kdy před naší bránou vznikne velký závar, hráč Boskovic zakončuje ze šesti metrů, avšak Valach je rozhodnut dnes gól nedostat a tak skvělým zákrokem likviduje i tuto možnost. Po závěrečném hvizdu rozhodčího si tak můžeme připsat důležité úvodní tři body. Herně je tedy určitě co zlepšovat, ale vítězství se počítá.

 

Příště: O nadcházejícím víkendu zajíždíme do Lelekovic. Hraje se v neděli 15. srpna již od 10:00 h!!!

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše