Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 4643×

AC  Lelekovice - FK  Vysočany / Šošůvka  A    5 : 1  (2 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Petržel Aleš, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Maňoušek Jiří – Kadlec Matěj, Bezděk Luboš, Krátký Marek, Hejč Jiří (65. Hebký Michal) – Crhonek Tomáš, Kosek Tadeáš

Branky: Šuler David 2, Skoumal Lukáš 2 a Stříž Boris – Krátký Marek

Č.K.: Petržel (FK Vysočany - Šošůvka)

Po domácí výhře s Boskovicemi, jsme k úvodnímu zápasu na hřišti soupeře cestovali v nedělním dopoledni do Lelekovic. Přes brzkou hrací hodinu (10:00 h.) nás v blízkosti Brna čekalo tropické počasí a také jedno z nejužších hřišť v soutěži, což naznačovalo, že zápas bude plný osobních soubojů. To se ostatně také potvrdilo. Samotné střetnutí mělo dva rozdílné poločasy. V tom prvním se hrál poměrně divácky zajímavý duel, se šancemi na obou stranách a jak šli do šaten spokojenější domácí, tak to mohlo být i naopak. Avšak druhý poločas byl z naší strany hodně špatný a tak Lelekovice nakonec slavily vysoké vítězství. Zcela určitě zasloužené, ovšem zápas nebyl ani tak o tom, co předvedli domácí, jako o tom, co vyváděli naši hráči. Jelikož těžko si budou domácí borci vzpomínat, kdy naposledy tak lehko přicházeli ke vstřeleným gólům. Z naší strany to totiž byla spíše charitativní akce spojená s rozdáváním dárků.

Úvod zápasu patří domácím, když už ve 2. minutě nám zatrne, jelikož po krátké „malé domů“ je u míče takřka současně brankář Valach s útočníkem Lelekovic, naštěstí však náš gólman protivníka „přetlačí“. Zvykáme si pomalu na menší rozměry hřiště, takže více ze hry mají nadále domácí. V 11. minutě poté předvedeme první zaváhání. Lehká ztráta ve středu hřiště způsobí náběh soupeřova hráče po levé straně, ten posílá přízemní centr před bránu, který nezasáhne Petržel, zcela „promáchne“ za ním se vracející Wágner a útočník Lelekovic má pak lehkou práci s uklizením míče za záda bezmocného Valacha, 1-0.

Samozřejmě se tím dostaneme tam, kam jsme nechtěli, ale v dalších minutách nás to nedeprimuje a předvedeme svoji nejlepší pasáž v zápase. Přebereme iniciativu a v 17. minutě posílá Maňoušek parádní centr z levé strany na nabíhajícího Koska, ovšem Tadeáš míč nedokáže dokonale zpracovat a jeho nedůrazné zakončení gólman srazí na roh. Jsme nadále více nebezpeční a dokážeme se prokombinovávat k pokutovému území soupeře. Ve 28. minutě se dočkáme i zasloužené odměny. Důraz ve středu hřiště předvede Kosek, posune míč ideálně k rozběhnutému Krátkému a Marek následně přes lehký brankářův zásah posílá míč ze šestnácti metrů pod pravý horní roh brány Lelekovic, 1-1.

Ve 31. minutě může být ještě veseleji. Na kolmou přihrávku ze středu hřiště si naběhne Crhonek, vyhne se i vybíhajícímu brankáři, ale dostane se tak více do většího úhlu, takže poté nedokáže trefit opuštěnou bránu domácích. Mrzí nás to ještě víc ve 34. minutě. Ačkoliv zahráváme rohový kop, tak po jeho odvrácení zcela propadneme v defenzívě a hned trojice soupeřových hráčů běží na jediného obránce. V té chvíli pak máme i trochu smůly, jelikož míč se po zásahu Wágnera 2x odrazí směrem k soupeři a nakonec skončí před osamoceným fotbalistou Lelekovic, který z osmi metrů překoná vybíhajícího Valacha, 2-1.

Z obdržené branky jsme zaskočeni a může být hůř. Ve 37. minutě zahrávají domácí přímý kop z devatenácti metrů a míč i s pomocí teče končí na břevnu Valachovy brány. Přesto není daleko k tomu, abychom do šaten odcházeli mnohem spokojeněji. Ve 43. minutě se na pravé straně přes dva hráče uvolní Krátký, aby pak povedeným obstřelem z osmnácti metrů málem rozradostnil naše příznivce. Bohužel jeho střele chyběly centimetry. Takže si jdeme odpočinout s jednobrankovou ztrátou, ale stále je o co hrát.

Začátek druhého dějství a vlastně asi i zbytek zápasu ovlivní další naše chyba. Ve 49. minutě se Beneš z pozice posledního hráče pokusí o kličku útočníkovi, ten mu však míč vypíchne, postupuje sám k Valachovi, kterého přízemní střelou k pravé tyči bezpečně překoná, 3-1.

Dvougólovou ztrátu jakoby naši fotbalisté nedokáží dostat z hlavy. Uchylujeme se po většinu dalšího času k nakopávaným míčům, máme problém s rozehrávkou a vlastně i s podržením míče na vlastních kopačkách. Domácí hrají naopak v klidu a v 57. minutě mohou přidat další branku, když osamocený hráč hlavičkuje mimo tři Valachovy tyče. Hned o minutu později pak brankář FK chytá vyloženou možnost Lelekovic po střele z bezprostřední blízkosti. Veškeré reálné šance na nějaký bodový zisk pak zmaří celkem zbytečný faul Aldy Petržela, po kterém dostává náš obránce druhou žlutou kartu a zápas pro něj končí. A tak se dál hraje především na naší polovině hřiště. V 64. minutě se opět předvede pohotovým zákrokem Valach, když likviduje šanci po centru z levé strany a v 66. minutě má i štěstí, když jen sledujeme osamoceného hlavičkujícího hráče Lelekovic. Ze sedmi metrů mimo. Aby toho nebylo málo, tak v 70. minutě vyrobí hrubku i náš brankář. Ve snaze „Kolářovsky“ obehrát hráče soupeře o míč přichází a útočník Lelekovic dovede balon do odkryté brány, 4-1.

Na našich fotbalistech je evidentně vidět frustrace, nejsou tak zodpovědní jak by měli být a nejraději by se už viděli v šatnách. Tohle rozpoložení jen nahrává domácím, kteří mají výrazně usnadněnou úlohu. V 75. minutě tak obránci jen asistují, když další osamocený soupeřův hráč zakončuje před Valachem nad jeho břevno. V 78. minutě se soupeř připraví o gól i sám, jelikož po rozehraném přímém kopu zakončuje domácí fotbalista do sítě, ale ještě před brankovou čarou vše jistí dorážkou jeho spoluhráč stojící v ofsajdu. Naše jediná možnost ve druhé polovině je pak z 80. minuty. To se na pravé straně prosadí před gólmana Crhonek, ale ten včas vyběhne a Tomáš přes něj míč do sítě nedostane. V 81. minutě se skóre utkání uzavře. Nedokážeme dostat míč z vlastního pokutového území a tak jej nakonec pohotovou ranou z deseti metrů „napálí“ do naší brány soupeřův hráč, 5-1.

V samém závěru se soupeř ještě 2x dostane do hodně nadějného zakončení, ale napoprvé jde míč nad bránu a v druhém případě likviduje Valach až neuvěřitelné sólo domácího hráče přes čtyři naše fotbalisty. Sice tedy další gól nedostaneme, ale i tak jsme z Lelekovic neodjížděli k nedělnímu obědu v nikterak povznesené náladě.

  Příště: 

Sobota  21. srpna 2021 od 17 hodin v Šošůvce FK A -Medlánky.

Neděle 22.srpna od 17 hodin ve Vysočanech FK B – Kunštát C.

Zveme všechny příznivce.

 

 

 

 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše