Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Petr Panáček | Kategorie: MUŽI
Počet přečtení: 4944×

I.B.:  FK  Vysočany / Šošůvka  A – FC  Medlánky   1 : 2  (1 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Grmela Miroslav (88. Klimeš Martin), Wágner Tomáš (70. Hebký Michal) – Kadlec Matěj, Bezděk Luboš, Krátký Marek, Kosek Tadeáš – Crhonek Tomáš, Sychra Tomáš

Branky: Sychra Tomáš – Proch František a Zvolánek Michal

 Ve slunečném sobotním odpoledni přivítali na hřišti v Šošůvce fotbalisté místního FK soupeře z Medlánek. Vše podstatné z celého utkání se odehrálo prakticky v úvodní čtvrthodině. Sice jsme šli poměrně brzy do vedení, ale protivník během šesti minut výsledek otočil a skóre se pak přes veškerou snahu obou celků až do konce střetnutí nezměnilo. Je to pro nás určitě škoda, jelikož v kontextu celých devadesáti minut šlo o remízový duel.

 Samotný úvod zápasu pro nás nemusel vypadat vůbec dobře. Již ve 4. minutě chybujeme před vlastní „šestnáctkou“ a Valach „vykopává“ prudkou přízemní střelu ze sedmnácti metrů mířící k jeho pravé tyči. Přesto se na první gól nečeká příliš dlouho. V 9. minutě prokáže rychlost a důraz Sychra, který absolvuje v první chvíli nerovný souboj s obráncem, míč nakonec získá a dostane se z levé strany až před brankáře. Ten sice následnou Tomášovu střelu dokáže vyrazit, ale opět jen před našeho útočníka, který již svůj opakovaný pokus dostane pod tělem gólmana do sítě, 1-0.

Vedení povzbudivé, avšak nevydrží nám dlouho. V 11. minutě odvrátíme poněkud laxně míč jen za hranici „velkého vápna“, kde si jej připraví ke střele hráč Medlánek a přesným obstřelem z levé strany umístěným k protilehlé tyči nedá Valachovi šanci zasáhnout, 1-1.

A v 15. minutě se skóre otočí úplně. Po centru z pravé strany nedokáže v hlavičkovém souboji uspět hned dvojice našich fotbalistů, míč se od fotbalisty Medlánek snese pře penaltový puntík, kde jeho neobsazený spoluhráč, ač zády k brance, hlavičkuje naprosto přesným lobem přes našeho brankáře do sítě podruhé, 1-2.

Tento vývoj přece jen naším sebevědomím zacloumá a jsou to hosté, kteří v první půli diktují tempo. Nedá se říct, že by si vytvářeli šanci za šancí, ale dokáží umně kombinovat a navíc těží z našich laciných ztrát míče, které vždy hrozí nebezpečným výpadem. Prohráváme většinu osobních soubojů, ve hře dopředu to z naší strany skřípe, a tudíž se hraje především na naší polovině hřiště. Nebezpečněji se začneme prosazovat až chvíli před odchodem do šaten. Ve 38. minutě proletí míč po zahraném rohovém kopu z levé strany přes klubko hráčů a ve ztížené pozici hlavičkující Beneš míjí o pár decimetrů pravý horní roh brány Medlánek. Ve 40. minutě máme k vyrovnání blízko. Krátký zakombinuje s Kadlecem na pravé straně, dostane se až před gólmana, volí však ještě přihrávku na nabíhajícího Koska, kterou srazí vracející se obránce. Přesto se ještě znovu dostaneme k míči, konkrétně Crhonek, jenž se protáhne až k zakončení z patnácti metrů, ovšem brankář hostů výborným zákrokem tuto střelu vyráží na roh, čímž v podstatě uzavře dění první půle.

Do druhého poločasu vstoupíme aktivně a lze říct, že jsme po přestávce lepším celkem. Již ve 47. minutě máme první velkou možnost. Po rozehraném přímém kopu se dostane uvnitř „šestnáctky“ ke střele kapitán Beneš, ale další skvělý zákrok gólmana nám opět pokazí radost. I v dalších minutách působíme herně lépe než Medlánky, které spíše vyčkávají. V 55. minutě se hezky na pravé straně uvolní Sychra, ale z těžkého úhlu střílí jak vedle vybíhajícího brankáře, tak vedle brány. S přibývajícím časem se ve více hráčích tlačíme na polovinu hostů a ti se toho snaží využít. V 62. minutě předvedou pěknou kombinaci, na jejímž konci střílí z osmnácti metrů jejich hráč a míč se od břevna odráží jen pár centimetrů před brankovou čáru. V 64. minutě opět hrozí soupeř. Na kolmou přihrávku si za obránce na pravé straně seběhne útočník Medlánek, pošle míč vedle vybíhajícího Valacha a tentokrát nás zachrání pravá tyč. V těchto fázích se hraje velice otevřeně a v 65. minutě má na kopačce gól Krátký, který se natlačí až před brankáře, avšak míří pouze do jeho těla. Marek je o minutu později i u další velké šance. Po rozehraném rohovém kopu se k němu dostane míč, ovšem následná střela fotbalisty FK z dvanácti metrů směřuje nad břevno. V poslední dvacetiminutovce již hostě povětšinou brání prostor před svoji „šestnáctkou“ a nám se nedaří nalézt skulinu. Sice držení míče je jednoznačně na naší straně, ale k účelné akci to nevede, jelikož hosté jsou důslední a k vážnějšímu zakončení nás nepouští. Až na konci devadesáté minuty přijde naše možnost. Využijeme mezery v defenzívě a na přihrávku z naší poloviny si nabíhá Kosek. Je u míče dříve než vybíhající brankář, který jej těsně za hranicí „šestnáctky“ fauluje. Při tomto střetu dojde ke srážce obou hráčů, kdy Tadeáš to odnese odkulháním ze hřiště a brankář hostů zřejmě se zlomeninou ruky. Nic příjemného, sice hrajeme o body, tak pokaždé nejsou všechno. Oběma přeji, aby se v rámci možností dali co nejdříve do pořádku. Pár minut se tedy nehraje a do brány hostů poté musí hráč z pole. Pokračuje se našim přímým kopem z osmnácti metrů, který zahraje Bezděk. Bohužel pro nás však zamíří do prostoru stojícího brankáře, který míč vyráží. Na nic víc nám pak v závěrečných desítkách vteřin nezbude čas, a tak ze sobotního podvečera odcházíme ze hřiště s prázdnou.

Příště: V sobotu 28. srpna 2021 zajíždí naše áčko do Kobeřic.

             Hraje se v poněkud netradičním čase, kterým je 10:30 h dopoledne.

 

  1. třída: FK Vysočany / Šošůvka B – FK Kunštát C    6 : 2  (3 : 2)

Sestava: Zouhar Daniel – Zukal Ladislav, Čupr Tomáš, Rudolf Petr, Krátký Marek, Petr Lukáš, Crhonek Leoš, Knödl Michal, Bezděk Luboš, Hloušek Ondřej, Žáček Jaroslav, Maňoušek Jiří, Šebela Dominik a Ševčík Pavel

Branky: Knödl Michal 2, Maňoušek Jiří 2 a Bezděk Luboš 2 – Boček Vítězslav a Horák Ondřej

V neděli začala sezóna také pro náš rezervní tým, který na úvod soutěže přivítal na hřišti ve Vysočanech fotbalisty Kunštátu C. Hrálo se utkání, které svou kvalitou přesahovalo úroveň IV. třídy a přítomní diváci si zcela jistě přišli na své. Hosté z Kunštátu se představili ve velmi dobrém světle, a ač to zní s ohledem na výsledek až paradoxně, působili fotbalově lépe. Naši hráči však využili toho, že v podstatě po celé střetnutí vedli, dokázali své šance zužitkovat a měli chuť se o výsledek s kvalitním protivníkem porvat.

 Začátek střetnutí máme parádní. Hned na začátku 2. minuty vyšle Krátký ke sprintu po levé straně Knödla, který unikne obraně a prostřeluje vybíhajícího brankáře, 1-0.O vedení však můžeme rychle přijít, když ve 4. minutě obdrží na hranici ofsajdu přihrávku útočník Kunštátu, ale sám před Zouharem bránu míjí. Soupeř je kombinačně na výši a tak se neustále tlačí před naši „šestnáctku“. Ovšem dělá chyby. Jednu takovou využije ve 21. minutě Bezděk, který „vstoupí“ do rozehrávky hostů, aby pak vyslal k náběhu Maňouška, no a Jiří přesným obstřelem z patnácti metrů navyšuje naše vedení, 2-0.Ve 23. minutě můžeme po dalším protiútoku svoje vedení navýšit. Knödl potáhne po levé straně míč, zpětnou přihrávkou vyzve k zakončení Bezděka, ale ten tísněn bránu z deseti metrů míjí. A tak se dočkají hosté. Ve 29. minutě přichází centr z pravé strany a nekrytý Boček hlavičkuje bezpečně do Zouharovy sítě, 2-1.

Jenže hned za minutu si bereme vedení zpět. Krátký vyšle dlouhý nákop na polovinu Kunštátu, Maňoušek si následně poradí s dvojicí obránců, udělá kličku i vybíhajícímu brankáři a zacílí do opuštěné brány, 3-1.Hraje se poměrně ve vysokém tempu, ale jelikož IV. třída umožňuje oproti jiným okresním soutěžím hokejové střídání, tak toho obě družstva využívají k oživení sestavy. Ve 38. minutě Kunštát opět stahuje na rozdíl jediného gólu. Po faulu v pokutovém území se kope penalta, s kterou hráč hostů naloží sebejistě přesnou ranou k tyči, 3-2 Ve 44. může být i srovnáno. Soupeř nás v defenzívě „rozebere“, ale jejich koncový hráč selže, když osamocen před gólmanem míjí brankovou konstrukci.

Ve druhé polovině začne Kunštát náporem a dlouho se nemůžeme vymanit z vlastní poloviny. Naše obrana dirigovaná nestárnoucím Zukalem však odolává a do první velké šance se hosté dostanou až v 56. minutě, kdy po centru z levé strany končí hlavička fotbalisty hostů na levé tyči. Sami se snažíme spíše o brejky přes obranu hostů, ale dlouho bez vážnějšího dopadu na defenzívu Kunštátu. Pomůžeme si však standartní situací. V 62. minutě kope přímý kop z devatenácti metrů Bezděk a zamíří pod levý horní roh brány, kam gólman nedosáhne, 4-2.Hosté se i přes navýšení ztráty snaží s výsledkem něco udělat, ale dostat se do vyložené šance je pro ně problém. Poctivě bráníme a tlačíme čas kupředu. V 77. minutě pak předvede hezký fotbalový moment Krátký, když se jeho dalekonosná střela ze čtyřiceti metrů odráží od tyče a dobíhající Žáček poloodkrytou bránu míjí. To v 79. minutě už další gól přidáme. Bezděk si opět postaví míč k přímému kopu a tentokrát ranou z třiadvaceti metrů posílá ze svých kopaček míč i s pomocí břevna za záda brankáře popáté, 5-2.Je rozhodnuto. V 80. minutě se ještě blýskne spolehlivý Zouhar, který zlikviduje samostatný náběh útočníka Kunštátu a poslední tečku za zápasem dá Knödl. Ten v 82. minutě po přihrávce Bezděka předvede, jak se má postupovat, když se běží osamoceně k bráně. Z levé strany přesné zakončení ke vzdálenější tyči, 6-2.Poslední minuty se už spíše dohrávají a závěrečný hvizd zpečetí úspěšný start naší rezervy do sezóny 2021/22.

  Příště: V neděli 29. srpna zajíždí naše béčko do Skalice, kde se od 14:30 h utká s místní rezervou.

 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Zobrazit vše