Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 3 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 4201×

 I.B.:  FK  Vysočany / Šošůvka  A – FK  Rájec-Jestřebí   0 : 2  (0 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Wágner Tomáš, Bezděk Luboš – Kadlec Matěj (74. Svoboda Dixie), Němec Libor, Krátký Marek, Kosek Tadeáš – Sychra Tomáš (89. Šebela Dominik), Crhonek Tomáš

Branky: Macháček Libor a Pšikal Jan

V sobotním odpoledni jsme na hřišti ve Vysočanech chtěli ukončit sérii tří porážek v duelu s Rájcem-Jestřebí, ovšem k naší lítosti se tak nestalo. V okresním derby, hraném ve velice solidním tempu, působil sice soupeř fotbalovějším dojmem, ale určitě jsme měli svoje možnosti, jak výsledek převážit na svou stranu. Zjednodušeně řečeno, byl to zápas o prvním gólu. Ten dali bohužel pro nás hosté z Rájce a poté už si zbytek zápasu zkušeně pohlídali. Naši fotbalisté se zkrátka v úvodu sezóny střelecky trápí a bez vstřelených gólů se vyhrávat (a v našem případě ani bodovat) nedá.

Začátek střetnutí lze z naší strany označit jako povedený. Jsme aktivní a soupeře zatlačíme. Využíváme rychlosti vlastních ofenzivních hráčů a máme první náznaky možností. V 7. minutě je zde gólová šance větších parametrů. Krátký vysune přesnou přihrávkou rozběhnutého Sychru, jenž se řítí směrem k brankáři, ale gólman soupeře jeho nedůrazné přízemní zakončení kryje. Hosté dají o sobě poprvé vážněji vědět v 9. minutě, kdy se po přihrávce z levé strany ocitne za „šestnáctkou“ v dobré pozici hráč Rájce, ale také Valach je na místě a střelu po zemi likviduje. Postupem času se veškeré dění přesune do středu hřiště. Hosté mají v kádru zkušené fotbalisty, kterým není kombinace cizí a tak jsou, co do držení míče, lepším celkem. Domácí sázejí zase na hbitost a rychlost, ale po první čtvrthodině si soupeř počíná v defenzívě mnohem obezřetněji a nemáme moc místa na rozvíjení zásadnějších akcí. Hraje se tak dlouhé minuty bez nějakého vážnějšího zakončení, které by diváky zvedalo ze sedaček. Až ve 36. minutě střílí po centru z pravé strany soupeřův hráč uvnitř „šestnáctky“, ale jeho pokus nemá dostatečnou razanci, aby ohrozil Valacha. V závěru úvodního dějství se hra pomalu přesunuje více na naši polovinu, ovšem snažíme se neustále rychlými kontry udržovat obranu hostů v pohotovosti. Nebo si pomůžeme standartní situací jako ve 43. minutě. To si na rohový kop z pravé strany naskočí Sychra, ale hlavou míjí o centimetry pravý horní roh brány Rájce a do šaten se tak jde za bezgólového stavu.

Do druhé půle vstoupíme stejně aktivně jako do začátku zápasu. A ve 48. minutě můžeme jít do vedení. Standartní situaci rozehraje Němec, Sychra prodlouží míč na naběhnutého Beneše, který je rázem sám před bránou. Ovšem náš kapitán, zřejmě trochu dezorientován, nedokáže „z voleje trefit zařízení“ a posílá míč ze sedmi metrů mimo tři tyče. Tato pasáž zápasu patří domácím. Dostáváme hosty pod tlak a na brejky v tu chvíli hrají spíše oni. V 52. minutě je tak k zaznamenání průnik fotbalisty Rájce z pravé strany a po jeho centru nedosáhne před naší bránou na míč hned dvojice jeho spoluhráčů. V 58. minutě jsme opravdu blízko od úvodního gólu. Rychlonohý Kosek si naběhne na přihrávku ze středu hřiště, vyhne se obránci a běží sám na brankáře. Ten ovšem jeho pokus o obstřelení likviduje. Je to škoda, ale věříme, že naše aktivita ke kýženému gólu přece jen povede. V 61. minutě však přichází varování, kdy z pravé strany postupuje na Valacha fotbalista Rájce, ale naštěstí pro nás přestřeluje bránu. Jenže si z toho nevezmeme ponaučení, v 63. minutě zcela propadneme na naší levé straně a zkušený Macháček po hezké individuální akci prostřeluje (i s notnou dávkou štěstí) vybíhajícího Valacha, 0-1. Obdržená branka těžce zasáhne naše sebevědomí a v podstatě až do závěrečné minuty je to z naší strany spíše křeč. Jako bychom sami nevěřili, že můžeme se zápasem něco udělat. Místo nějaké smysluplné kombinace se uchylujeme k častějším nákopům, kde ovšem v útoku míč buďto nepodržíme, nebo chybí podpora z druhé vlny. Takže zkušení hosté nemají s držením výsledku zas tak velkou práci. Sice se snažíme ve více lidech podporovat ofenzívu, ale k ničemu to nevede. Naopak otevíráme obranu a v 77. minutě má dostatek času na centr z pravé strany fotbalista Rájce a důrazný Pšikal se pak v hlavičkovém souboji prosadí přes dva naše obránce a navýší soupeřův náskok, 0-2. Sice je i teď na našich fotbalistech vidět snaha, alespoň o zdramatizování zápasu, jenže chybí tomu myšlenka. Snad jen Krátkého dalekonosný pokus z 82. minuty, kdy se pokusí překvapit brankáře, stojí za zmínku, ale gólman Rájce i s pomocí břevna dostane míč mimo bránu. V 84. minutě se pak po zmatku před naší brankou prosadí hosté potřetí, ale rozhodčí gól neuzná, pro faul na brankáře. Ovšem soupeře to mrzet nemusí, nám to nepomůže a po uplynutí devadesáté minuty tak máme o čem přemýšlet.

Příště: V neděli 12. září zajíždíme k dalšímu okresnímu derby do Lipovce. Od 16:30 h. nás na místní pouť čekají domácí fotbalisté, kterým se na rozdíl od fotbalistů FK vstup do soutěže povedl. Zveme všechny příznivce.

Béčko nastoupí o den dříve, tedy v sobotu 11. září od 13:30 h. v Jedovnicích proti místní rezervě.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Prosinec 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše