Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 8132×

 I.B.:  FK  Vysočany / Šošůvka  A – TJ  Sokol  Bohdalice   5 : 0  (2 : 0)

Sestava: Valach Jaroslav – Petržel Aleš, Hejč Tomáš, Beneš Michal, Wágner Tomáš – Crhonek Tomáš, Doležel Petr (67. Bezděk Luboš), Němec Libor (76. Hejč Jiří), Svoboda Dixie – Krátký Marek, Kosek Tadeáš

Branky: Kosek Tadeáš 2, Krátký Marek, Crhonek Tomáš a Bezděk Luboš

V posledním domácím střetnutí tohoto kalendářního roku jsme v sobotním podzimním odpoledni přivítali fotbalisty z Bohdalic. Tedy týmu, který všech svých pět dosavadních výjezdů na hřiště soupeřů dokázal proměnit ve tříbodový zisk. Ukončení této série přišlo možná překvapivě v Šošůvce. A pro mnohé je ještě překvapivější jakým výsledkem. Ovšem je třeba podotknout, že pětigólový rozdíl neodpovídá kvalitě Bohdalic ani dění na trávníku. Co se týká samotné hry, držení nebo práce s míčem, tak si dovolím tvrdit, že šlo o vyrovnaný zápas. Jenže v prostoru před i vně pokutového území, nebo ve schopnosti vypracovat si gólovou příležitost, jsme hosty jednoznačně převyšovali. Když se k tomu připočte to, že jsme se tentokrát dokázali vyvarovat zásadních chyb, přidali kolektivní výkon, kde by opravdu za sobotu byl prostor k pochvalám, je výsledek takový, jaký je. Ale aby nešlo o ojedinělý „výstřel do tmy“, to musíme potvrdit i za týden v Čebíně.

Úvodní pasáž se nese z naší strany v opatrnějším duchu. Při vědomí důležitosti zápasu se nikam bezhlavě neženeme, držíme určené prostory a hlavně se snažíme nevyrobit zbytečnou chybu. Soupeř ukazuje od prvních minut, že jeho výsledky nejsou náhodné, je schopen umně kombinovat, ale že by se dostával ve větším počtu hráčů k naší bráně, to se říct nedá. K vidění je spíše boj o střed hřiště. Tuhle situaci změní až 22. minuta. Doležel vysune na levé straně rozběhnutého Koska, Tadeáš míč udrží, počká na náběh Krátkého, kterému míč předá, Marek se mezi dvěma obránci protáhne zleva „do šestnáctky“, aby následně polovysokou střelou z šestnácti metrů uklidil míč ke vzdálenější tyči brány Bohdalic, 1-0. Vedení je v tomto vyrovnaném boji určitě povzbudivé, ale nemusí nám vydržet dlouho. Ve 25. minutě zahrávají hosté rohový kop z levé strany, na míč si naskočí jejich útočník a brankář Valach předvede svůj dnešní klíčový zákrok. Konečky prstů vytlačí tento pokus na břevno, odkud se míč odrazí snad půl metrů před brankovou čáru, aby jej poté obránci odkopli do bezpečí. Mezitím trpělivě čekáme na svoji možnost a máme ji ve 37. minutě. Po další souhře Kosek – Krátký, střílí Marek z ideální pozice z levé strany na bližší tyč, ale jeho nepříliš důraznou ránu dokáže brankář vyrazit na roh. Hosté jsou ve hře opravdu hodně dobří, ale k našemu štěstí nám defenzíva funguje v sobotu ještě lépe, takže Valach žádné zásadní situace až tak řešit nemusí. To ve 41. minutě si na dlouhý míč za obranu nabíhá Krátký, dojde k „souboji/nesouboji“ s brankářem, kdy se oba toho druhého tak trochu zaleknou, míč chvíli skotačí v nebezpečném prostoru, ale do brány se jej Markovi dostat nepodaří. Nemusí nás to mrzet dlouho. Hodně podobná situace nastane ve 43. minutě. To se za dlouhým nákopem žene Kosek, vybíhající gólman „promáchne“ a Tadeáš v podstatě dovede míč do odkryté brány, 2-0. Dosavadní stav je tedy nadmíru dobrý, může jej ještě navýšit Krátký, který pálí ve 44. minutě z pravé strany, ale jeho pokus je z hodně ostrého úhlu a brankář zasáhne. V této fázi se však více snažíme udržet poločasové dvougólové vedení, což se podaří.

Nejistotu a případné obavy diváků z průběhu druhé půlky velice rychle zaženeme. Ve 47. minutě si na míč přes obranu na levé straně naběhne Kosek, svůj úprk zakončí přesnou přihrávkou před bránu přesně mezi gólmana a obránce, aby dílo dokončil dobíhající Crhonek, jenž uklidí špičkou své kopačky míč do odkryté brány, 3-0. Hosté ani za tohoto stavu nerezignují a snaží se o návrat do zápasu. Nejblíže tomu jsou v 53. minutě, kdy po umné rozehrávce střílí z levé strany osamocený protihráč, ale mine brankovou konstrukci. To domácí fotbalisté jsou v zakončení úspěšnější. V 58. minutě načasuje Doležel přesnou přihrávku na Koska a ten svůj náběh směrem k brankáři zakončí přízemní ranou vedle něho, 4-0. V podstatě je rozhodnuto, ale nedá se říct, že by se něco dohrávalo. Hosté vědí, že je dosavadní stav pro ně krutý a snaží se o změnu. Jenže šance máme my. V 69. minutě může završit hattrick Kosek, který se opět svojí rychlostí dostane před bránu Bohdalic, ale tentokrát z tohoto souboje vyjde úspěšněji brankář. Stejně tak uspěje gólman i v 71. minutě při akci Krátkého. Hosté mají nejblíže ke snížení v 80. minutě, kdy přečíslí naši obranu, dokonce to vypadá na střelu mířící do naší brány, ale v poslední chvíli Beneš dokáže míč tečovat do zámezí, čímž jen potvrdí to, že obrana Valachovi v tomto zápase dokázala výrazně pomoci. Diváci se nakonec dočkají i páté branky. V 87. minutě je v pokutovém území sražen Krátký, k zahrání penalty je určen střídající Bezděk, který naprosto s přehledem umístí míč k tyči, kam se marně natahuje brankář Bohdalic, 5-0. Závěrečný hvizd rozhodčího pak jen zpečetí naši radost po velmi dobře odvedeném výkonu.

Příště: V poslední utkání roku 2021 nastoupíme v sobotu 30. října od 14:00 h. (pozor jde o změnu oproti rozpisu!!!) na hřišti v Čebíně a pokusíme se o to, co se nám ještě letos nepovedlo. Bodovat ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Do Čebína do není daleko, přijeďte naše fotbalisty podpořit!!! 

I.B.:  SK Olympia Ráječko  B - FK  Vysočany / Šošůvka  A    3 : 2  (1 : 2)

Sestava: Valach Jaroslav – Petržel Aleš (66. Svoboda Dixie), Beneš Michal, Wágner Tomáš, Bezděk Luboš – Kadlec Matěj, Grmela Miroslav (56. Hejč Jiří), Němec Libor (59. Sychra Tomáš), Kosek Tadeáš – Krátký Marek, Crhonek Tomáš

Branky: Štafa Tomáš, Štěpánek Filip a Sehnal Martin – Beneš Michal a Krátký Marek

Důležitý zápas celků ze spodní poloviny tabulky byl v sobotu k vidění v Ráječku. Po vcelku nadějně vyhlížející první polovině střetnutí, kdy jsme dokázali reagovat na vedoucí branku soupeře, jsme ve druhém dějství výrazně polevili, nechali se zatlačit a výsledkem je prohra, která ačkoliv byla zasloužená, tak zamrzí. Čekali jsme zkrátka víc.

Úvodní pasáž zápasu je pro diváky záživná. Již v 5. minutě míří ze strany na brankáře Kosek, ale místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče volí zakončení a neuspěje. To domácí odpoví mnohem přesněji. V 8. minutě převezme míč za hranicí „šestnáctky“ Štafa a pohotovou ranou, umístěnou mimo dosah brankáře Valacha, otevře brankový účet duelu, 1-0. Nijak nás to však nepoznamená a přijdeme s rychlou odpovědí. V 11. minutě střílený přetažený centr vrátí před bránu Krátký, k hlavičce se následně dostane Beneš a ze šesti metrů posílá míč do sítě, 1-1. Začíná se tedy jakoby od začátku a jsou to naši hráči, kteří se dostanou o krok dopředu. Ve 21. minutě využije Krátký dlouhého výkopu od Valacha, rázem postupuje osamocen směrem k bráně, aby přehodil vybíhajícího gólmana, 1-2. Vedení nám dá více klidu, a i když se nedá říct, že bychom dominovali (hraje se spíše vyrovnaná partie), máme do konce poločasu utkání pod kontrolou.

Druhá půle je ovšem o něčem jiném. Ani se nedá říct, že by soupeř tak moc „zabral“, ale problém byl v naší hře. Z té se prakticky vytratil pohyb, přibylo podrážděnosti a misky vah se pomalu, ale naprosto jistě, naklonily na stranu Ráječka. Nedůsledné obsazování se nám výrazně vymstí v 52. minutě, kdy po rychlé souhře a zpětné přihrávce srovná neobsazený protihráč, 2-2. A aby toho nebylo málo, hodně podobná situace se opakuje v 58. minutě. Opět si počínáme laxně, čehož protivník využije k akci, na jejímž konci stojí nehlídaný Sehnal, aby obrátil stav ve prospěch svého týmu, 3-2. Kdo z našich přítomných fanoušků čekal, že nás tento vývoj probere, byl zklamán. Jsou to domácí, kteří mají další možnosti k zakončení, ale buď je na místě brankář Valach, nebo ofenzivní hráči Ráječka nemíří přesně. Sice je vzhledem jen k jednogólovému rozdílu bod až do závěru na dosah, jenže chybí nám klid, přesnost a i kvalita k nějaké zásadní akci. Takže se po této porážce, i vzhledem k výsledkům ostatních zápasu, propadáme na aktuální předposlední místo v tabulce.

Příště: V posledním domácím střetnutí kalendářního roku 2021 uvítáme v sobotu 23. 10. 2021 na hřišti v Šošůvce fotbalisty z Bohdalic. Začíná se v 15:00 h. a zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše