Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 4049×

  I.B.:   FC Čebín - FK  Vysočany / Šošůvka  A      3 : 3  (1 : 0)

Sestava: Konečný David – Svoboda Dixie (46. Kadlec Matěj), Hejč Tomáš, Beneš Michal, Wágner Tomáš – Crhonek Tomáš, Němec Libor (61. Sychra Tomáš), Doležel Petr, Hejč Jiří – Krátký Marek, Kosek Tadeáš

Branky: Pleskač Matěj, Haman David a Brodecký Martin – Crhonek Tomáš, Krátký Marek a Sychra Tomáš

Poslední zápas tohoto kalendářního roku sehráli naši fotbalisté na hřišti v Čebíně. Samotné utkání celých devadesát minut ovlivňoval vítr, který pomáhal v první půli domácím, v té druhé zase nám. Ovšem to co fotbalisté FK předváděli v prvním dějstvím (a to bez ohledu na vítr) se ani moc hodnotit nedá. Nic nám nešlo. Minimální procento přesných přihrávek, prakticky bez pohybu a tak domácí, kteří sice také nepředváděli nic extra, byli rozhodně lepším celkem. Stačilo jim jen běhat, jelikož náš výkon se krajské soutěži nepřibližoval ani omylem. Zvedli jsme se prakticky až po hodině hry a i to málem stačilo na tři body. Jenže těžko uvěřitelný herní a hlavně výsledkový kolaps v závěrečných desítkách vteřin znamená, že si z Čebína odvážíme pouze bod.

Na poměrně tvrdém hřišti v Čebíně a hlavně ve větrné loterii jsme chtěli navázat na výkon z minulého týdne. Možná prvních pár minut tak vypadalo, jenže zbytek úvodního dějství byl z naší strany špatný (když slovo špatný je docela mírné slovo). Domácí byli jasně pohyblivější, dokázali i zakombinovat a ve spojení s nedůrazem z naší strany se prakticky hrálo na polovině hřiště hostů. Ovšem je pravdou, že bez nějaké vyloženější šance. První „divočejší“ moment přinesla až 16. minuta. Po zmatku před naší bránou neudržel Konečný míč, došlo k souboji Tomáše Hejče s útočníkem, z kterého vyplynul faul našeho hráče a kope se penalta. Domácí exekutor následně zamířil přesně k pravé tyči Konečného brány a Čebín vedl, 1-0. Ani po obdržené brance se dění na hřišti nijak nezměnilo. Naši hráči za celý první poločas ani jednou neohrozili bránu domácích a ono ani nebylo z čeho. Z naší strany mezihra v bodě nula. Ne že by soupeř předváděl extra výkon, ale ani se na svoji převahu nemusel nijak výrazně nadřít. Ve 36. minutě navíc mohl přidat druhý gól, kdy po tečované střele z dvaadvaceti metrů „vytáhl“ Konečný doslova reflexivní zákrok, když vyrazil míč na roh. V podstatě jsme doufali, že poločas nějak dohrajeme a v šatně se srovnáme.

Ve druhé půli se začne vyrovnaně. Domácí přestanou těžit z podpory větru a už jsme schopni se udržet na jejich polovině. Ovšem dlouho bez nějakého efektu. Jedinou výjimkou je přihrávka Doležela z 52. minuty, kdy přesným míčem za obranu najde rozběhnutého Crhonka, ale Tomáš nedostane míč přes vybíhajícího brankáře. Obraz hry se začne měnit zhruba po hodině hry. Střídající Sychra vnese do našich řad především důraz a začneme být lepším celkem. V 69. minutě srovnáme stav. Rohový kop z levé strany zahraje Jiří Hejč, na bližší tyči brány Čebína dojde k slušnému zmatku a Crhonek nakonec dotlačí míč do sítě, 1-1. Začíná se tedy od začátku a nějakou hru směrem dopředu se musí pokusit i domácí. V 75. minutě jen sledujeme jak po velkém „závaru“ před Konečného bránou se snaží postupně hned trojice domácích fotbalistů zakončit, ale naštěstí míč do brány neprojde. Závěrečná desetiminutovka je pak až těžko k uvěření. V 80. minutě „pustí“ hodně nepřesný rozhodčí (tomu se zápas oboustranně moc nepovedl, a když odhlédnu od drobných přehmatů, tak domácí rozhodně neměli dohrávat v jedenácti) souboj Sychry s obráncem, který je spíše až za hranou faulu. Tomáš toho využije, rychle vhodí míč do hry na neobsazeného Krátkého, který prudkou střelou z šestnácti metrů prostřelí brankáře, 1-2. V 86. minutě to vypadá ještě lépe. Po rozehraném přímém kopu zakombinuje Krátký se Sychrou, aby Tomáš, který pronikne do pokutového území, v pádu prostřelil brankáře Čebína potřetí, 1-3. Jenže nám to nakonec nestačí. Hned o minutu později nedokážeme dostat míč od vlastní „šestnáctky“, záložník Čebína projde snad přes tři naše bránící hráče a střelou pod břevno nedá Konečnému šanci zasáhnout, 2-3. A definitivně přijdeme o výhru v 89. minutě. To po rozehraném přímém kopu dáme domácímu hráči dostatek času na zpracování i střelu k levé tyči, po které se Konečný marně natahuje, 3-3. Poslední vteřiny už jsou takové rozhárané a na výsledku nic nezmění.

Takže nakonec přezimujeme se ziskem 13 bodů, což samozřejmě značí okruh přímo ohrožených celků sestupem a na jaře nás nečeká nic snadného. Každopádně děkujeme našim příznivcům za podporu a všem přejeme lepší rok 2022, než byl ten letošní.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2021 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše