Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2992×

FK Vysočany / Šošůvka - FC Čebín 2 : 0 (2 : 0)

Sestava: Piták Milan – Maňoušek Jiří (85. Zouhar Jan), Beneš Michal, Wágner Tomáš, Svoboda Dixie – Krátký Marek, Němec Libor (71. Sychra Tomáš), Hejč Jiří, Crhonek Tomáš – Kosek Tadeáš, Panáček Petr (61. Kadlec Matěj)

Branky: Kosek Tadeáš 2

Po dvou sezónách, ve kterých byla odvetná část z důvodu covidu zrušena se konečně příznivci i sami fotbalisté dočkali jarního mistrovského zápasu. Hned ten úvodní patřil z našeho pohledu k těm důležitým. Jednak jsme ve Vysočanech hostili Čebín, který měl v tabulce o pouhý bod více než náš tým a pak je vždy lépe začínat úspěšně. Samotné střetnutí bylo ovlivňováno větrem a také hrací plochy nejsou v polovině března v ideální kondici. Přesto jsme si se všemi nástrahami poradili podstatně lépe než hosté a to především zásluhou první půle. To jsme byli lepším celkem, předváděli na úvod jara poměrně koukatelný fotbal a navíc jsme se díky střelecké pohotovosti Tadeáše Koska dostali do dvougólového náskoku. Druhý poločas už přinesl spíše rozháranou podívanou, ale základní cíl, se kterým jsme do zápasu šli, byl v podobě zisku tří bodů splněn.

Úvodní minuty byly typické pro zahajovací zápas. Oba celky se spíše hledali a po takřka půlroční pauze si „osahávali“ taktiku boje o mistrovské body. Po deseti minutách jsme však začali přebírat do svých rukou (nebo spíše nohou) dění na hřišti a stále více ze hry jsme trávili na polovině Čebína. První velká možnost přichází v 15. minutě. To Hejč ze středu hřiště načasuje přihrávku na rozběhnutého Koska, ale ten svůj souboj s vybíhajícím brankářem prohrává, kdy nastřeluje pouze jeho tělo. Dlouho to však Tadeáše mrzet nemusí. V 19. minutě zahraje obránce hostů místo odkopu výstavní „svíci“ a Kosek následně z hranice „šestnáctky“ až neuvěřitelně přesně posílá v krkolomné pozici míč „ z voleje“ přesně k levé tyči hostující brány, 1-0.
Vedoucí gól je určitě povzbuzením a pokračujeme v aktivitě. Jsme herně určitě více na míči, v defenzívě prakticky hosty k ničemu nepustíme a tak zbývá jediné, navýšit náskok. Velice blízko jsme ve 33. minutě. To si na přihrávku seběhne na pravou stranu Kosek, z ostrého úhlu vyšle tvrdou střelu, kterou brankář vyrazí jen před sebe. Následně k míči dobíhá Panáček, ale nepřetlačí v souboji obránce. Nicméně akce pokračuje, když míč „vypluje“ před Krátkým, ale Marek nastřeluje z deseti metrů pouze obránce. Náš aktivní přístup je však nakonec ještě do poločasu odměněn. Ve 44. minutě rozběhneme pohlednou kombinaci, na jejímž konci přihrává Panáček na osamoceného Krátkého, ale ten nedokáže ve vyložené pozici prostřelit brankáře, který míč vyrazí na roh. Této standartní situace se ujme na pravé straně Němec, aby následně obránci jen míč posunuli k hranici „šestnáctky“ kde je na levé straně připraven pohotový Kosek, aby svůj další parádní „volej“ poslal k protilehlé levé tyči, 2-0.

Do druhé půle nastoupí s větším odhodláním hosté a najednou je k vidění dramatické dění i před naší bránou. V 51. minutě pak dojde k docela kuriózní situaci. Po závaru před naší bránou je při snaze odkopnout míč z nebezpečného prostoru faulován Wágner, čehož hosté využijí k poslání míče do sítě. Rozhodčí gól uzná, ale po pár desítkách vteřin protestů z naší strany ovšem vstřelenou branku odvolá. Dle jeho vyjádření si neuvědomil změnu stran, faul na našeho hráče tudíž posuzoval jako ponechanou výhodu, v domnění že branku vstřelil náš tým. To zase protestovali hosté, ale z mého pohledu šlo nakonec o správné rozhodnutí, i když přinejmenším nezvyklé. Ale chybu může udělat každý. Hosty jako by tato situace vydráždila a v 54. minutě nebyli daleko od regulérního snížení. Velký zmatek před naší bránou končí obětavými zákroky obránců, kteří míč k velice jistému brankáři Pitákovi nepustí. Byla to asi největší šance hostů v zápase. Ovšem druhý poločas zůstává všeobecně za očekáváním hlavně z naší strany. Spoustu herních situací řešíme špatně, chybí přesná kombinace a je to spíše boj o střed hřiště. Šancí je opravdu poskrovnu, když takovou vážnější má až v 63. minutě Kosek, který si naskočí na Kadlecův centr z pravé strany, ale bránu mine. Hosté jsou mnohem aktivnější než v první půli, ale o nějaké zásadní šanci se hovořit nedá. V obraně si počínáme velice dobře, když bych za dnešní zápas vyzdvihnul především Svobodu. Zásadní vzruch před některou z brankových konstrukcí přinese až 80. minuta, to po rozehraném rohovém kopu zakončuje Sychra, gólman míč neudrží a při následně Tomášově dorážce do sítě se píská faul právě na brankáře, i když tedy více než zpochybnitelný. V nastaveném čase se ještě po Koskově akci dostane k zakončení z dobré pozice Krátký, ale i tentokrát jeho střelu zablokuje obránce. Mrzet nás to však nemusí, jelikož nás to o zaslouženou výhru nepřipravilo a úspěšně tak vstupujeme do jarních odvet.


Příště: Velice těžký zápas nás bude čekat za týden, kdy zajíždíme k okresnímu derby do Boskovic. Zde nás v neděli 27. 3. 2022 bude od 14:15 h. na umělé trávě čekat místní rezerva. Zveme samozřejmě všechny naše příznivce na tento nedaleký výlet

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše