Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 3161×

FC Boskovice B - FK Vysočany / Šošůvka A 2 : 2 (1 : 1)
15. kolo krajské 1.B. třídy - 27. 3. 2022

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Beneš Michal, Wágner Tomáš (46. Petržel Aleš) – Krátký Marek, Včelík Vít, Hejč Jiří, Crhonek Tomáš – Panáček Petr (89. Zouhar Jan), Kosek Tadeáš (46. Kadlec Matěj)

Branky: Martínek Lukáš a Živný Viktor – Kosek Tadeáš a Krátký Marek (pokutový kop)

První výjezd na hřiště soupeře čekal naše fotbalisty do nedalekých Boskovic. Na místní umělé trávě, se kterou má vždy většina hráčů zvyklá na přírodní povrch adaptační problém, nás čekala domácí rezerva. Soupeř ve svých řadách představil směsicí mládí i zkušenosti a nutno přiznat, že v celkovém kontextu působil fotbalovějším dojmem. Ovšem příležitosti ke vstřelení branky byly na obou stranách, takže se přítomní diváci v teplém nedělním odpoledni rozhodně nenudili. Vzruchu si užili zejména v druhém hodně nervózním poločase, kdy o oboustranné slovní výpady nebyla nouze. Nakonec vezeme domů bod, se kterým musíme být spokojeni, jelikož si myslím, že žádnému ze soupeřů se v Boskovicích nebude hrát lehce.

Vstup do zápasu můžeme mít velice vyvedený. Již ve 2. minutě chybuje domácí defenzíva a Krátký postupuje z pravé strany sám k brankáři, bohužel se dostane do většího úhlu než by potřeboval a gólman jeho následný pokus dokáže vytěsnit mimo své tyče. I další minuty hrajeme v podstatě to, co chceme. Zahušťujeme prostor a tak se jako vždy běhaví domácí nedokáží dostat k nějakému vážnějšímu ohrožení Zouharovy brány. Naopak sami vyčkáváme na svou možnost a ta přijde ve 23. minutě. Beneš dostane míč za obranu na rozběhnutého Koska, Tadeáš se následně vyhne jak vybíhajícímu brankáři, tak i vracejícímu se stoperovi a naprosto chladnokrevně pošle míč do odkryté brány, 0-1.
Vedení je určitě povzbudivé, jenže herní projev se poté začne měnit. Soupeř výrazně zvýší aktivitu, nedělá mu problém přechod přes střed hřiště a v podstatě neustále ohrožuje Zouharovu bránu. Nejde sice o vyložené šance, ale dramatických momentů před i vně našeho pokutového území začne přibývat. Sami nedokážeme podržet míč na svých kopačkách a dostáváme se takřka pod permanentní tlak. K vidění jsou dvě velice nepříjemné střely, kdy jedna míří mimo pravou tyč a napodruhé se blýskne Danek Zouhar. Ten pak navíc sebere ve 40. minutě praktický gól z hlavy zakončujícího útočníka. Přesto si tak dlouho „koledujeme“ až časomíra ukáže 43. minutu, domácí Havlíček předvede dokonalý přehled ve hře, kdy předloží před „šestnáctku“ ideální přihrávku svému spoluhráči, který parádní ranou ze sedmnácti metrů zacílí k pravé tyči naší brány, 1-1.

Jak nám mohl vyjít úvod zápasu, tak stejně začnou domácí druhý poločas. Ve 47. minutě si naběhne před bránu domácí útočník a z dobré pozice přestřeluje. Soupeř působí svěžejším dojmem a prakticky jakoukoliv naši ztrátu je schopen přetavit v přečíslení. V 54. minutě si pořádně oddechneme, kdy po dokonalé souhře zakončuje hráč Boskovic z osmi metrů vedle pravé tyče. Sami se potýkáme s nepřesnostmi v přechodové fázi, ale i tak máme obrovskou možnost jít do vedení. V 58. minutě vyhraje Krátký hlavičkový souboj pro rozběhnutého Crhonka, ten se tísněn dostane až před brankáře, avšak nedokáže důrazně a hlavně přesně zakončit. Míč skončí kousek vedle pravé tyče brány Boskovic. Zamrzí nás to v 60. minutě. To po souboji Maňouška s Havlíčkem odpíská rozhodčí hodně problematický faul našemu hráči. Míč se ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány postaví Živný a jeho zakončení je dokonalé, když následnou střelu zastaví až síť u levé tyče Zouharovy brány, 2-1.
Utkání však od té chvíle ztratí jakýkoliv spád. Začne se oboustranně diskutovat, protestovat, zkrátka nic fotbalového. V 68. minutě je pak sražen před pokutovým území Včelík, ale místo faulu se rozehrává pouze rohový kop. Na tuto standartní situaci zahrávanou z pravé strany si následně naskakuje Panáček, který je zasažen domácím obráncem a píská se penalta. V rámci objektivity musím uznat, že pokud se mi faul před naším obdrženým gólem zdál hodně divný, tak ani u penalty bych si úplně jistý nebyl. Každopádně k pokutovému kopu se postaví kapitán Krátký, brankáře posílá na jednu stranu, míč na druhou a máme opět rovnovážný stav, 2-2. Po vítězství víc touží domácí a mají další možnost v 82. minutě. To se opět píská přímý kop, opět za oboustranných emocí, ale tentokrát si Dan Zouhar s přehledem poradí. Ještě jednou se náš brankář předvede v 85. minutě, kdy likviduje střelu z pravé strany po průniku domácího fotbalisty. Sami v závěru spíše hlídáme cenný bod a čekáme na „kdyby náhodou“, ovšem do situace, která by zaváněla brankou, se nedostaneme. Hlavní rozhodčí pak přesně s koncem devadesáté minuty píská konec, a jak jsem zmínil již v úvodu, bod z Boskovic bereme jako plusový.

Příště: V neděli 3. dubna 2022 zavítá na hřiště do Šošůvky třetí družstvo tabulky z Lelekovic. Úvodní hvizd je naplánován na 15:30 h., takže věříme v podporu všech příznivců v dalším důležitém zápase.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše