Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 3213×

FK Vysočany / Šošůvka A - AC Lelekovice 2 : 4 (1 : 2)
16. kolo krajské 1.B. třídy - 3. 4. 2022

Sestava: Zouhar Daniel (78. Bezděk Luboš) – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Beneš Michal (46. Kadlec Matěj – 70. Svoboda Jan), Wágner Tomáš – Krátký Marek, Pinkava Štěpán (46. Svoboda Dixie), Hejč Jiří, Crhonek Tomáš – Panáček Petr (70. Petržel Aleš), Kosek Tadeáš

Branky: Crhonek Tomáš 2 – Šuler David 2 (1x p.k.), Huška Jiří a Stříž Boris

V nedělním mrazivém odpoledni přivítali naši fotbalisté na hřišti v Šošůvce soupeře z Lelekovic. Počasí se samozřejmě podepsalo na návštěvě, ale diváci, kteří přišli, viděli poměrně rušný zápas okořeněný šesti brankami a se špatným koncem pro domácí barvy. Ovšem nemuselo tomu tak být. Soupeř sice prokázal svou kvalitu a není náhoda, že se pohybuje v popředí tabulky. Avšak kdybychom dokázali proměňovat svoje šance, kdy zejména úvodní čtvrthodina volala po vcelku solidním základu, mohlo být třeba vše jinak.

Začátek střetnutí nabere velice rychle obrátky. Již ve 3. minutě oblehneme pokutové území hostů a na konci kombinace je Wágnerem centrovaný míč z levé strany, který se až nečekaně odrazí od vzdálenější tyče před bránu, kde ovšem naši ofenzivní hráči nedostanou prostor k dorážce. A pokračujeme v aktivitě, kdy se v 5. minutě dostane do velké šance Kosek a o chvíli později i Krátký, avšak míč do sítě nedostanou. Přesto máme hned o minutu později možnost přece jen skóre otevřít. Hostující hráč zahraje v pokutovém území rukou a je nařízena penalta. K její exekuci se postaví Krátký, a i když brankáře pošle na opačnou stranu, než sám míří, tak to ke gólu nestačí. Míč končí vedle tyče v zámezí. Ale i tak se nakonec vedoucí branky dočkáme. Ve 12. minutě vysune Krátký rozběhnutého Crhonka, který střelou podél vybíhajícího gólmana poprvé rozvlní síť, 1-0. Vše se v tu chvíli zdá být růžové a domácí příznivci věří, že nepůjde o gól poslední. Jenže hosté se poměrně rychle „zmátoří“ a pomalu začnou přesunovat dění hry na naši polovinu. V 15. minutě je zde první varování, kdy se jejich útočník uvolní na hranici „šestnáctky“, ale naštěstí míří vedle Zouharovy brány. Je to signál změny, která se na hřišti odehrává. Hosté výrazně zlepší pohyb a ve 21. minutě se dočkají vyrovnání. Až před Zouhara se dostane z pravé strany útočník Lelekovic a přesnou střelou „na zadní tyč“ jej překoná, 1-1. V podstatě zbytek poločasu se odehraje v režii hostů. Najednou jim nedělá problém procházet středem hřiště až do nebezpečných prostorů a působí to dojmem jako by jich bylo na hřišti víc. Problémem je to, že nedostupujeme protihráče, naše ztráty jsou někdy až moc laciné a tak je míč častěji v držení soupeře. Z naší strany stojí za zmínku snad jen povedená rána Maňouška z 28. minuty, kterou vyrazí brankář, jinak nic. Více vzruchu je před naší bránou a v závěru první půle dojde i k obratu ve skóre. Ve 42. minutě máme ještě štěstí, když Maňoušek dokáže zablokovat střelu mířící do naší brány, ale ve 43. minutě přesto inkasujeme. Po rozehraném rohovém kopu posílá prudký míč před bránu neobsazený hráč soupeře a v podstatě náhodně nastřelí svého spoluhráče, od kterého se míč odrazí do sítě, 1-2.

Do druhého poločasu vstoupíme se snahou o obrat tentokrát my. A dá se říct, že v této pasáži předvádíme velmi dobrý fotbal. Dokážeme hosty dostat pod tlak, ti již nedostávají tolik prostoru jako před pauzou a tlačíme se neustále před bránu. V 54. minutě má po rozehraném rohovém kopu na hlavě gól Krátký, ale bohužel míč těsně míjí levou tyč brány Lelekovic. V 56. minutě se pak po přihrávce od Krátkého dostane z pravé strany až před brankáře Kosek, ale gólman hostů svůj tým podrží a s prudkou střelou si poradí. Na druhé straně se v 58. minutě blýskne pohotovým zákrokem Zouhar, ale více se hraje před bránou Lelekovic. Povedenou ránu Krátkého v 60. minutě vyrazí brankář na roh a o chvíli později zakončuje mimo tři tyče Kosek. Bohužel nakonec udeří na opačné straně. V 64. minutě trefuje při odkopu hodně smolně Kadlec míčem protihráče, při snaze situaci zachránit fauluje a možnost kopat penaltu dostanou i hosté. Na následnou střelu z bílého puntíku mířící k jeho levé tyči sice Zouhar dosáhne, ale míč se mu mimo tyč vytlačit nepodaří a tak je naše ztráta dvougólová, 1-3. Zápas se tím výrazně převáží na stranu hostů. Našim borcům se nedá upřít snaha, ale soupeř vedení umně hlídá a čas plyne až příliš rychle. Nedokážeme se dostat do větší šance a při námi otevřené hře je zde možnost pro protiútoky. V 75. minutě ještě Zouhar skvěle zasáhne při průniku osamoceného protihráče, ale v 77. minutě nás hosté dokonale rozeberou a pro útočníka Lelekovic již není problém dorazit z bezprostřední blízkosti míč do sítě, 1-4. Navíc zranění již nedovolí brankáři Zouharovi zápas dohrát a mezi tři tyče musí Luboš Bezděk. Ten si připíše zákrok po prudké střele v 84. minutě, ale utkání se již víceméně dohrává. Tomáš Crhonek jej gólově načal a nakonec ho i gólově zakončí. V 86. minutě se až před gólmana dostane Krátký, sice se mu nepodaří míč za jeho záda dostat, ale důrazný Crhonek dobíhá jako první a přece jen míč do sítě „procedí“, 2-4.
Ovšem pro nás je to jen kosmetická úprava zápasu, který jsme při vší úctě k soupeři mohli zvládnout výrazně lépe.

Příště: V sobotu 9. dubna se pokusíme ztracené body získat v Brně v souboji s Medlánkami. Nebude to určitě snadná mise, ale začíná se od 0-0, tak proč se o to nepokusit. Začíná se od 15:30 h. a i na tomto zápase uvítáme diváckou podporu.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše