Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2542×

FC Medlánky - FK Vysočany / Šošůvka A 4 : 2 (1 : 2)
17. kolo krajské 1.B. třídy - 9. 4. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Beneš Michal, Wágner Tomáš – Kadlec Matěj, Panáček Petr, Hejč Jiří, Crhonek Tomáš – Krátký Marek, Kosek Tadeáš

Branky: Merta Kryštof 2, Huryta Jáchym a Sklenář Zdeněk – Crhonek Tomáš a Krátký Marek

Zápas dvou rozdílných poločasů byl k vidění v sobotním odpoledni v Medlánkách. Zatímco v tom prvním naši hráči podali velmi dobrý výkon, kdy (až na jedno zaváhání v úvodu) byli kompaktnějším celkem, kterému nechybí důraz v osobních soubojích, kvalita v mezihře ani pohyb, tak v tom druhém jsme na úvodní pětačtyřicetiminutovku navázat nedokázali. Najednou jsme nedokázali k protihráčům přistupovat včas, prohrávali jsme klíčové souboje a navíc jsme nebyli takřka nebezpeční směrem k bráně Medlánek. Je to velká škoda, jelikož na nějaké body v sobotu rozhodně bylo.

Od úvodních minut jsme se nastěhovali na polovinu domácích, kde jsme se snažili vytvořit dostatečný tlak, který by vedl k ohrožení jejich brány. Bohužel první protiútok směrem k té naší znamenal vedoucí gól pro soupeře. V 6. minutě „zahapruje“ komunikace mezi našimi fotbalisty před vlastním pokutovým územím, domácí útočník se po levé straně až příliš snadno protáhne k bráně a jeho přesnou přihrávku kolem „malého vápna“ pohodlně posílá do sítě jeho nabíhající spoluhráč, 1-0. Je to trošku šok, který námi zamává, ale je dost času na odpověď. Ovšem v 10. minutě může být ještě hůř. To Valachovi vypadne z rukou vysoký centrovaný míč přímo k nohám hráče Medlánek, ale Jarda své zaváhání napraví, když je včas na zemi a následnou střelu vyráží do zámezí. A tak ve 12. minutě přijde naše odpověď. Po rozehrané standartní situaci se uvnitř pokutového území domácích dostane ke střele Wágner, míč sice dobře netrefí, ale ten skončí u Panáčka. Bohužel ani Petr nedokáže důrazně zakončit, ale k našemu štěstí dráha letu míče protne postavení Crhonka a Tomáš už si ví rady, když z „malého vápna“ zacílí přesně do sítě, 1-1. Od této chvíle začneme dění na hřišti kontrolovat a v 18. minutě otočíme i výsledek. Přímý kop z pravé strany rozehraje Němec. Před bránou nejvýš vyskočí Krátký, jenž důraznou hlavičkou posílá míč vedle pravé tyče do brány Medlánek podruhé, 1-2. Domácí jsou jako opařeni a hned o minutu později můžeme vedení navýšit. Maňoušek vysune na pravé straně rozběhnutého Koska, ten posílá míč před bránu na Krátkého, ale náš kapitán míč v klíčovém okamžiku dobře netrefí a ten skončí vedle pravé tyče brány Medlánek. Je to škoda, ale hrajeme v této pasáži opravdu dobře. Defenzívně pokrýváme jakoukoliv snahu soupeře, svým rychlým přístupem dostáváme domácí pod tlak a čekáme na další možnost. Ta přichází ve 33. minutě, když se rychlý Kosek prožene kolem obránce z pravé strany až k bráně, ale bohužel neprostřelí vybíhajícího gólmana. Poločas dohrajeme naprosto v klidu, když domácím nic zásadního nedovolíme a naopak jakýkoliv náš přesun směrem k bráně Medlánek lze označit za nebezpečný.

V druhém poločase chceme samozřejmě navázat na úvodní dějství, ale s postupem času spíše ze svých záměrů slevujeme. Již samotný začátek druhé půle sice není z naší strany ideální, ale domácí také nehrají nic oslnivého. Navíc máme možnost svoje vedení navýšit. V 51. minutě pronikne Kosek po levé straně, svou zpětnou přihrávku adresuje Krátkému na hranici „velkého vápna“, kde Marek sice střílí pohotově, ale míč z jeho kopaček přeletí břevno. V 53. minutě se pak ještě jednou dostane Krátký do nadějně vyhlížející příležitosti, když na něj po zahraném přímém kopu zapomene domácí obrana, avšak Markova hlavička je hodně nepřesná. Bohužel se již dostáváme do fáze, kdy hodně ubereme ze svého zápalu i důrazu z první půle. Domácí již nemají tolik práce s přechodem k našemu pokutovému území a v 58. minutě srovnají. V souboji o míč přetlačí domácí hráč Wágnera a následně z bezprostřední blízkosti bezpečně prostřelí Valacha, 2-2. A v 63. minutě již prohráváme. Po rozehraném přímém kopu z levé strany nepokryjeme útočníka Medlánek, který se přes obránce prosadí a nedá prudkou střelou uvnitř pokutového území šanci brankáři zasáhnout, 3-2. Každopádně chceme znovu odpovědět, ale nejde nám to. Nedokážeme vymyslet smysluplnou kombinaci, nevychází nám ani nějaký rychlý náběh, zkrátka v podstatě až do konce zápasu vážněji bránu domácích neohrozíme. Naopak v 74. minutě máme štěstí, když před Valacha projde domácí fotbalista a míří nad břevno. V samém závěru je to již z naší strany hra na riziko s nadějí, že se třeba něco „ujme“, ale nestane se tak. Naopak po rychlé protiakci soupeře se uvnitř našeho pokutového území dostane k míči Merta a přízemní střelou přes obránce překoná Valacha počtvrté, 4-2.
Závěr se tedy už jen dohrává a nám nezbývá než spolknout tuhle hořkou pilulku v podobě porážky.


Příště: Možná jedno z klíčových střetnutí s ohledem na boj o záchranu v soutěži nás čeká v neděli 17. dubna na hřišti ve Vysočanech. To od 16 hodin hostíme Kobeřice a zcela jistě budeme potřebovat diváckou podporu svých příznivců.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše