Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2166×

FK Vysočany / Šošůvka A – TJ Sokol Kobeřice 2 : 4 (2 : 1)

18. kolo krajské 1.B. třídy - 17. 4. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Wágner Tomáš, Svoboda Dixie (67. Kadlec Matěj) – Petržel Aleš, Hejč Jiří, Panáček Petr (84. Bezděk Luboš), Crhonek Tomáš – Kosek Tadeáš (73. Beneš Michal), Krátký Marek

Branky: Petržel Aleš a Němec Libor (p.k.) – Svoboda Filip 2, Beneš Jindřich a Havlásek Miroslav

Na sváteční velikonoční neděli nás ve Vysočanech čekal velice důležitý duel mezi celky bojujícími o záchranu v soutěži. A po uplynutí devadesáti minut souboje s Kobeřicemi zbylo jednoduché konstatování. Zápas jsme absolutně nezvládli. Od úvodních minut jsme za soupeřem zaostávali zejména v pohybu i důrazu. První poločas ještě tak nějak výsledkově (nikoliv herně) vyzněl v náš prospěch, ale po změně stran to už bylo z naší strany hodně špatné. Nedostupovali jsme protihráče, nenabízeli se, nedokázali si pořádně přihrát. Soupeři pak jen stačilo udržet nasazení z prvního dějství a využít našich chyb k otočení výsledku. A zcela zaslouženě.

Vědomí důležitosti zápasu jakoby našim fotbalistům od začátku střetnutí svazovalo nohy. Soupeř disponuje hráči poměrně robustních postav, ale to jim nebránilo v šikovnosti, ke které jsme svým nedůrazem přispívali. A tak není divu, že již v 10. minutě vyprodukujeme chybu, kdy Svobodovi projede míč pod kopačkou, Wágner se následně snaží dostat míč od před hráčem Kobeřic z nebezpečného prostoru, ale v podstatě jej pošle k úplně osamocenému kapitánovi hostů, který s naprostým přehledem udělá hokejový blafák Valachovi a otevře skóre, 0-1. Tedy podobný úvod jako minulý týden. A ve 14. minutě může být ještě hůř. To před naší bránou hlavičkuje ve výborné pozici hráč hostů, ale naštěstí míří nad břevno. V 16. minutě o sobě dáme poprvé vážněji vědět. Crhonek si před pokutovým územím navede míč na střed hřiště, sice neprostřelí obránce, ale míč se odrazí na pravou stranu k volnému Koskoví, avšak Tadeáš z dvanácti metrů zamíří pouze do boční sítě. Přece jen se naše hra následně zvedne a tato změna vede i ke srovnání stavu. Ve 24. minutě se na levé straně hezky uvolní Krátký, jeho první střelu gólman dokáže vyrazit, ovšem míč se opět dostane ke Krátkému, který pálí z úhlu podruhé a tentokrát jeho „nástřel“ projde až před Petržela, který z bezprostřední blízkosti zakončí bezpečně do odkryté brány, 1-1. Většina přítomných věří, že nás srovnání „nakopne“ a hra domácích se zklidní. Ale není tomu tak. Neustále nám chybí hlavně pohyb bez míče a tak se zcela logicky většina odražených balónů dostává k hostům a naši nedůslednost v soubojích řešíme dost často nedovolenými zákroky, což dává soupeři dostatek příležitostí ke standartním situacím. Sice vše ubráníme, ale akce hostů jsou nebezpečnější než ty naše, i když k vyložené možnosti se nepropracuje ani jeden tým. O výsledku první půle pak rozhodne individuální akce Crhonka, který je v pokutovém území faulován a ve 44. minutě promění penaltu bezpečně Němec, 2-1.

S nástupem druhé půle věříme ve dvě věci. Jednak, že se náš výkon zlepší a pak, že budeme schopni využít otevřené obrany hostů k rozhodujícímu úderu. Bohužel nevyšlo ani jedno. Výkon domácích nabírá spíše sestupnou tendenci a většina druhé půle se odehraje více na naší polovině hřiště. Naše vedení ale stále držíme. V 61. minutě pak máme asi jedinou světlou chvilku v ofenzívě, kdy prudkou střelu Krátkého z pravé strany vytahuje brankář hostů nad břevno. Jenže v 64. minutě pošle gólman hostů dlouhý odkop na pravou stranu, zde necháme odcentrovat bez větších potíží hráče Kobeřic, míč skončí u jeho nehlídaného spoluhráče, který jej předloží dalšímu volnému hráči hostů, jenž ze třinácti metrů prostřeluje Valacha podruhé, 2-2.
Tento laciný gól je vyvrcholením naší nedůslednosti a po zbytek zápasu už se nevzpamatujeme. Naše akce postrádají myšlenku i kvalitu provedení a k nějaké finální přihrávce se ani nedostaneme. Obrana hostů nemá žádný problém a naopak jsou to Kobeřice, které jdou cíleně za vítězstvím. Po několika náznacích se hosté prosadí v 80. minutě, kdy se jejich hráč protáhne středem hřiště a přesnou střelou z hranice „šestnáctky“ posílá míč k levé tyči Valachovy brány, 2-3. Poslední minuty jsou z naší strany už hodně křečovité, a co nevycházelo osmdesát minut, nevychází ani v závěru. V 88. minutě se vysuneme hodně dopředu, střelou z devatenácti metrů zakončuje Němec, ale brankář nejenže míč chytá, ale založí další protiútok, který končí samostatným náběhem hráče Kobeřic na Valacha a následná střela podél něj znamená výsledek 2-4. Přes podrážděné závěrečné minutky je rozhodnuto a nám je jasné, že jsme se dostali do situace, kde jsme před úvodním hvizdem rozhodně být nechtěli. Před námi je posledních 8 kol, ale je jasné, že takovým způsobem jako v neděli to k ničemu pozitivnímu, natož k bodovým ziskům, nepovede.


Příště: V neděli 24. dubna zajíždíme do Rájce-Jestřebí, kde nás bude čekat souboj s favorizovaným domácím družstvem, s kterým se nám v poslední době příliš moc nevede. Přesto už se dostáváme do fáze, kdy každý zápas může být existenční. Začíná se v 16 hodin a zveme všechny příznivce.

V sobotu 23. dubna by svoji jarní pouť mělo odstartovat i béčko, které má naplánované střetnutí od 15:30 h. v Lysicích proti Kunštátu C.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše