Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2443×

FK Rájec / Jestřebí - FK Vysočany / Šošůvka A 2 : 3 (0 : 3)
19. kolo krajské 1.B. třídy - 24. 4. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Bezděk Luboš, Wágner Tomáš, Hejč Jiří – Petržel Aleš (90. Kadlec Matěj), Panáček Petr (45. Beneš Michal), Němec Libor, Kosek Tadeáš – Krátký Marek (88. Svoboda Dixie), Crhonek Tomáš

Branky: Trtílek Jan a Nečas Jan – Crhonek Tomáš 3

Č.K.: Němec Libor (Vys/Šoš)

Velmi důležitého vítězství jsme dosáhli v nedělním odpoledni na hřišti favorizovaného Rájce-Jestřebí. Klíčem ke třem bodům byl první poločas, ve kterém jsme jednak velice dobře plnili veškeré taktické pokyny a navíc využili střelecké pohotovosti nejmladšího hráče na hřišti Tomáše Crhonka. Druhá půle už byla (bohužel tak nějak tradičně) z naší strany horší, když jsme jednak nevyužili možnosti k definitivnímu rozhodnutí a pak jsme špatnou volbou řešení některých herních situací umožnili soupeři návrat do zápasu. Naštěstí jsme přes hektický závěr těsné vedení udrželi a po třech porážkách opět naplno bodujeme.

Samotný vstup do zápasu mají lepší domácí, kteří hned v 1. minutě zahrozí průnikem směrem k naší bráně. Ovšem velice rychle srovnáme řady, včetně naší nově poskládané defenzivní vozby, takže k vidění je v dalších minutách poměrně vyrovnaná partie. Soupeř se sice snaží o aktivní pojetí, ale hrajeme velice pozorně a sami využíváme jakoukoliv možnost k ohrožení brány Rájce. V 15. minutě je zde první větší šance. Krátký se na pravé straně uvolní přes tři hráče až ke střele uvnitř pokutového území, ale v dobré pozicí míří pouze do boční sítě. Naše aktivní hra je odměněna ve 24. minutě. Tomáš Crhonek svým presinkem obere na levé straně o míč rozehrávajícího brankáře, ustojí jeho atak a z úhlu posílá míč do odkryté brány, 0-1.
Vedoucí branka je velkým povzbuzením a jen potvrzuje, že náš způsob hry může přinést úspěch. Ještě veseleji je ve 31. minutě. Vyhrajeme osobní souboj před půlící čárou, následuje přihrávka na rozběhnutého Krátkého na levé straně, který v pravou chvíli pošle míč před bránu k nohám dobíhajícího Crhonka, jenž jej podruhé posílá do domácí sítě, 0-2. S takovým průběžným stavem počítal asi málokdo a úplně nejméně domácí borci. Ti se samozřejmě snaží s výsledkem něco udělat a velkou možnost mají ve 34. minutě, kdy po závaru překoná Valacha hráč Rájce, ale míč z brány vykopává Wágner. Další možnost domácích přinese 39. minuta, kdy pokus domácího hráče střílejícího uvnitř „šestnáctky“ letí nad břevno. Jinak ovšem pracuje naše defenzíva velmi dobře, obětavě a tak se soupeř do nějakého setrvalého tlaku nemůže dostat. Navíc jsme směrem „dopředu“ neustále nebezpeční, což stvrdí 44. minuta. Krátký najde nákopem přes obranu rozběhnutého Crhonka, který na levé straně pláchne obraně a střelou podél vybíhajícího brankáře „mazácky“ zkompletuje hattrick, 0-3.

Do druhé půle vstupujeme se solidním náskokem, ale nic není rozhodnuto, což se nakonec potvrdí. Soupeř nemá v podstatě co ztratit, a tak vrhne veškeré síly směrem k naší bráně. Záhy může i snížit. V 55. minutě si šikovně přes Bezděka dojde pro faul Pšikal a kope se penalta. Směr střely domácího fotbalisty Valach vystihne, ale zasahovat nemusí. Míč opouští vedle jeho levé tyče hřiště. Samozřejmě si oddychneme, ale ne na dlouho. V 66. minutě necháme příliš mnoho prostoru Trtílkovi před naší bránou a ten ze šestnácti metrů vyšle skákavou střelu, na kterou si sice Valach sáhne, ale z brány ji vytlačit nedokáže, 1-3. Hned o minutu později můžeme naději domácím zase vzít. Krátký se uvolní na pravé straně, pošle míč před bránu na nabíhajícího Crhonka, ale Tomáš tentokrát na míč o centimetry nedosáhne. Vysunutá hra Rájce nám dává možnost k brejkovým situacím. V 71. minutě se uvolní v pokutovém území Kosek, ale ze čtrnácti metrů míří pouze do stojícího gólmana domácích. Soupeř se tlačí stále kupředu, když nejaktivněji si počíná zkušený Pšikal, který je v 75. minutě rychleji u míče směřující k naší bráně než Valach, ale dnes podruhé zachraňuje odkopem z brány Wágner. V 80. minutě má pak na kopačce definitivní pojistku Crhonek. Ten se uvolní na levé straně, ale obstřeluje nejen brankáře, ale i jeho levou tyč. A tak přijde drama, jelikož v 85. minutě přijde před pokutovým územím Rájce o míč Krátký, následuje rychlé přenesení hry na pravou stranu, nedokážeme zabránit centru a osamocený Nečas prostřeluje Valacha (i když ten si na míč opět sáhne) podruhé, 2-3. V samém závěru se už snažíme jen ubránit vedení i za cenu odkopů. V 92. minutě nám zatrne, kdy po rozehraném přímém kopu propadne míč až k volnému hráči Rájce, ale ten střílí vysoko nad bránu. V šestiminutovém hektickém nastavení ještě dostane druhou žlutou kartu a tím pádem červenou za faul Němec, ale ubráníme a uskáčeme i ten poslední nápor a se závěrečným hvizdem rozhodčího se můžeme zaradovat ze zisku tří bodů.

Příště: Na svátek práce, tedy v neděli 1. května, se mohou příznivci těšit na další okresní derby. Na hřišti ve Vysočanech hostíme od 16:30 h. soupeře z Lipovce. Zveme tímto všechny příznivce.

B tým: Kunštát C - FK Vysočany / Šošůvka B 3 : 0 kontumačně

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Prosinec 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Zobrazit vše