Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2669×

FK Vysočany / Šošůvka A – SK Sokol Lipovec 5 : 5 (2 : 2)
20. kolo krajské 1.B. třídy - 1. 5. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Bezděk Luboš (69. Beneš Michal), Wágner Tomáš, Hejč Jiří - Petržel Aleš, Doležel Petr, Panáček Petr, Kosek Tadeáš (90. Svoboda Dixie) – Krátký Marek (85. Kadlec Matěj), Crhonek Tomáš

Branky: Kosek Tadeáš 2, Maňoušek Jiří, Crhonek Tomáš a Doležel Petr (p.k.) – Šíbl Vladimír 4 a Horáček Jan

Č.K. Hebert (Lipovec)

Prvomájová neděle tvořila kulisu okresního derby ve Vysočanech. Jelikož se oba soupeři pohybují v pásmu sestupu, šlo o hodně. Konečná remíza divokého zápasu je vzhledem k průběhu zasloužená. Oba celky měly pasáže, kdy by jim byla málo a naopak kdy by ji brali „všemi deseti“. Vzhledem k tomu, že hosté srovnali v devadesáté minutě, je určitě více hořkosti na straně domácích. Na druhou stranu si přítomní diváci přišli na své, i když realizační štáby obou týmů měli o dění na hřišti asi úplně jiné představy, než čeho byli v tomto hodně neobvyklém zápase svědky.

Domácí fotbalisté předvedli minulý týden v Rájci velice slušný výkon v defenzivní činnosti, proto nebyl důvod k nějakým zásadním změnám. Jenže už ve 4. minutě přišlo první velké obranné propadnutí. Doležel ztratil míč před „šestnáctkou“ soupeře, naši stopeři byli vystoupeni tak, že na půlící čáře za sebou nechali Šíbla, který jen vyčkal na přihrávku mezi naše hráče a už pelášil osamocen sám na Valacha, kterého s naprostým přehledem překonal, 0-1. Úvod je pro nás tedy šokující a má být hůře. Hned v 5. minutě propadne míč mezi obránci a hostující hráč nastřeluje dobře postaveného Valacha. Naše hra působí dezorientovaně, nestačíme přistupovat k protihráčům a v 11. minutě už ztrácíme dva góly. Opět Šíbl má na pravé straně dostatek času ke zpracování míče a ani napodruhé sám před Valachem nezaváhá, 0-2. Dosavadní průběh je pro nás hodně špatný, ale máme možnost na brzké snížení. V 16. minutě se hezky na levé straně uvolní Petržel, předloží míč nabíhajícímu Krátkému, ale Marek v této vyložené šanci selže, když místo sítě trefuje ze třinácti metrů jen obránce. Dál se tedy trápíme, zatímco soupeř hraje svoji typickou hru. Je dostatečně důrazný, dokáže vyhrávat osobní souboje a rychlým přenesením hry dostává naši defenzívu do úzkých. V podstatě celý zápas máme problém s bráněním standartních situací. Ve 31. minutě se po rozehraném rohovém kopu dostane k hlavičce hráč Lipovce a jen skvělý Valachův zákrok nenavýší naši ztrátu. Hned při dalším rohovém kopu pak máme i štěstí, když se soupeřův fotbalista prosadí v souboji s naším gólmanem a míč zastaví břevno naší brány. Zdá se, že hosté duel kontrolují, jenže přijde první zvrat zápasu. Ve 33. minutě si na přihrávku od Krátkého naběhne na pravou stranu Petržel, najde před bránou osamoceného Koska, který si ještě dovolí jednu protisměrnou kličku, aby pak poslal míč s odrazem od břevna do brány Lipovce, 1-2. Jsme zpět v zápase, což ještě více zdůrazníme ve 38. minutě. Wágner získá před naší bránou míč, jeho dlouhý nákop přeletí defenzívu hostů, s posledním obráncem si pak poradí rychlý Kosek, jenž polovysokou střelou vyslanou z patnácti metrů prostřelí brankáře, 2-2. V tu chvíli jsou zase „nahoře“ naši fotbalisté a nechybí mnoho, aby ještě do půle výsledek otočili. Ve 42. minutě rozehrajeme přetažený rohový kop, Krátký vrací hlavou míč zpět před bránu, kde z deseti metrů zakončuje pohotově Bezděk, ovšem bránu přestřelí. Úplný závěr prvního dějství patří hostům, kteří ještě jednou nechají vyniknout Valacha, jenž vyrazí na roh prudkou střelu z dvanácti metrů.

Druhý poločas se očekává přece jen v opatrnějším módu, ale není tomu tak. Lipovec vstoupí po pauze do duelu opět aktivněji a v 51. minutě nás podruhé v střetnutí zachrání břevno, které po rozehraném rohovém kopu nastřelí hlavičkující hráč hostů. V 53. minutě je poté k vidění asi nejpohlednější moment zápasu. Naši kombinaci středem hřiště, zakončuje nabíhající Maňoušek, jenž prudkou ranou z pětadvaceti metrů trefuje levý horní roh brány Lipovce, 3-2. Obrat ve skóre přináší do žil našich fotbalistů novou krev a začneme hosty přehrávat. V 60. minutě má další gól na kopačce Krátký, který využije přihrávky od Wágnera, ale osamocen před gólmanem střílí z otočky pouze do jeho nohou. V 64. minutě je zde už důvod radosti. Doležel načasuje přihrávku za obranu na rozběhnutého Crhonka, ten se na levé straně dostane až k bráně a jeho následný prudký nástřel končí i s přispěním obránce v síti, 4-2. O chvíli později se dostane ke střele opět Crhonek, ale tentokrát dokáže brankář Lipovce zasáhnout. Bohužel se pak opakuje průběh první půle, jenže v obráceném gardu. V 66. minutě nechá Maňoušek dostatek prostoru Šíblovi, ten se následně i s trochou štěstí prosadí přes další dvojici našich hráčů a prudkou střelou uvnitř „šestnáctky“ prostřeluje Valacha potřetí, 4-3. Obdržená branka s naší sebedůvěrou notně zacloumá, i když pořád jsou zde možnosti k využití otevřené obrany soupeře k navýšení skóre. Bohužel chybí buď přesnost, nebo důsledné dotažení akce. Naopak Lipovec využívá delší nákopy, které naší obraně stále činí až nečekané problémy. Navíc máme obrovské problémy s pokrýváním standartních situací. Po rozehraném rohovém kopu hlavičkuje hráč Lipovce v 71. minutě naprosto nebráněn nad bránu. A když to nevyšlo teď, tak dáme hostům další možnost v 78. minutě. Znovu rohový kop a Šíbl si v naprostém poklidu dojde hlavičkou z malého vápna pro svůj dnešní čtvrtý gól, 4-4. Hned o minutu později může soupeř využít našeho dalšího nedůrazu, ale tentokrát střela ze dvanácti metrů končí nad břevnem Valachovy brány. A tak dochází k další otočce. V 81. minutě si naběhne na přihrávku za obranu Krátký, který je sražen vybíhajícím brankářem. Nařízenou penaltu vezme na svá bedra Doležel, jenž prokáže pevné nervy a s naprostým přehledem nám vrátí vedení, 5-4. V následné rozmíšce je pak za vražení do soupeře vyloučen hostující Hebert, ale s převahou o jednoho hráče nenaložíme dobře. Příliš se zatáhneme s cílem ubránit náskok. To se sice daří, ale jen do devadesáté minuty. Hosté zahrávají přímý kop z vlastní poloviny, nedokážeme na hranici „velkého vápna“ pokrýt jejich záložníka, který jen hlavou posune míč mimo dosah Valacha k jeho pravé tyči, 5-5. V samém závěru ještě máme výhodu přímého kopu k dispozici i my, ovšem stejně úspěšně jako hosté s touto situací nenaložíme a tak divoká přestřelka končí dělbou bodů.

Příště: V neděli 8. května hrajeme opět v domácím prostředí. Tentokrát hostíme od 16:30 h. na hřišti v Šošůvce fotbalisty Podolí. Takže není čas přemýšlet zpětně „co by kdyby“, ale ačkoliv jde o druhý tým tabulky, musíme se pokusit bodovat i v tomto utkání. Zveme všechny příznivce, jelikož domácí borci Vaši podporu potřebují.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše