Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2455×

FK Vysočany / Šošůvka A –FK Podolí u Brna 2 : 2 (2 : 1)
21. kolo krajské 1.B. třídy - 8. 5. 2022

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Bezděk Luboš, Wágner Tomáš, Hejč Tomáš – Kadlec Matěj (55. Zouhar Jan), Němec Libor, Panáček Petr, Petržel Aleš – Kosek Tadeáš, Krátký Marek (70. Svoboda Dixie)

Branky: Panáček Petr a Němec Libor (p.k.) – Vatrt Martin a Andreev Simion

Podruhé za sebou jsme se představili v domácím prostředí a podruhé za sebou je z toho nerozhodný výsledek. Zatímco minulý týden jsme byli z remízy přece jen zklamaní, dnes ji musíme brát jako plusový bod. Fotbalisté z Podolí dokazovali po celých devadesát minut, že ne nadarmo jsou na druhé příčce tabulky. Herně byli lepším celkem, příliš nás nepouštěli do zakončení a prakticky celý druhý poločas se hrálo především na naši bránu. Našim hráčům nelze upřít bojovnost, ale dnes by to na výhru bylo jen při hodně velké štěstěně. Tedy ne že bychom si remízou extrémně pomohli, ale přece jen každý bodík může být na konci důležitý.

Sice hned v první minutě způsobíme zmatek před bránou Podolí, ale je to z naší strany jen záblesk. V podstatě od úvodu je na míči jistější soupeř a rozhodně více se hraje na naší polovině hřiště. Ve 13. minutě se pak také poprvé mění skóre. Hosté zahrávají přímý kop z levé strany, jejich hráč nasměruje přízemní nákop přímo k zadní Zouharově tyči a míč po lehké teči nerušeně doplachtí až do naší sítě, 0-1. Je to začátek, který jsme si rozhodně nepřáli, jelikož hosté hrají na jaře výborně a silní jsou především v defenzívě. Přesto velice brzy odpovíme. Rozběhnutý Kosek donutí obránce k trochu zbrklému odkopu, míč získá na středu hřiště Panáček, přes dvojici protihráčů si následně vylepší střeleckou pozici a poté ranou z osmnácti metrů přesně zacílí k pravé tyči brány Podolí, od které míč doputuje do sítě, 1-1. Začíná se tedy od prakticky od začátku. Hosté se snaží o opětovné navrácení náskoku, ale velice pozorně bráníme, takže se nedá hovořit o žádné vyložené šanci. Pokud navíc něco k naší bráně projde, to sesbírá brankář Zouhar. Se závěrem první půle se pak osmělujeme i v ofenzívě, ale pokud platí, že naše obrana je spolehlivá, ta hostující to má dost podobné. Ve 40. minutě nám ovšem napomůže lehce podmočený terén hřiště. Obránce Podolí při snaze odehrát míč podklouzne, balonu se zmocní Kosek a upaluje sám na bránu. Při následné kličce Tadeáše gólman fauluje, náš hráč sice tento atak ustojí, ale jelikož se dostane ze střelecké pozice, píská rozhodčí penaltu. Její exekuce se ujme kapitán Němec a má svým způsobem až kuriózní štěstí. Při kopu podklouzne a v pádu posílá špičkou kopačky míč dloubnutím do středu brány, zatímco brankář padá do strany, 2-1. Snahu hostů o srovnání pak zastaví ve 44. minutě brankář Zouhar, který si poradí s nepříjemně zahraným přímým kopem.

To co nevyšlo hostům v závěru první půle, povede se hned na úvod té druhé. Ve 46. minutě, hned po rozehrávce ztratíme míč, hosté zakombinují středem hřiště a na přihrávku za obránce si naběhne jejich útočník, který sám před Zouharem nezaváhá, 2-2. Do druhého poločasu navíc musí Podolí měnit brankáře, který si obnovil starší zranění, ale nám to, jak se později ukáže, nic platné není. Hosté ovládnou dění na hřišti a stále víc uzavírají naši defenzívu před vlastní „šestnáctku“. Výrazně lepším pohybem i důrazem nám komplikují jakoukoliv rozehrávku a tak naše snaha většinou končí nějakým nákopem a s tím si obrana Podolí ví rady. V 65. minutě pak dojde k dalšímu nezvyklému momentu, kdy Kosek nechtěně zasáhne náhradního gólmana a ten je nucen také střídat. Ovšem ani další náhradník v brance nemá v podstatě nic na práci. V poslední dvacetiminutovce tlak hostů zesílí a v 72. minutě má Dan Zouhar plné ruce práce po zmatku před naší bránou. V 74. minutě má i štěstí, kdy soupeř hezky zakombinuje a osamocený protihráč střílí z osmi metrů vysoko nad bránu. Ve hře dopředu v závěru už sázíme jen na to, že by se mohl podařit nějaký rychlý únik Koskovi, ale Podolí je v defenzívě sebejisté. V 82. minutě pak brankář Zouhar likviduje hlavičku osamoceně naskakujícího hráče Podolí. O dvě minuty střílí v dobré pozici další hostující fotbalista vedle brány. Až v 87. minutě se dostaneme do blízkosti brány hostů. To Kosek zakombinuje s Janem Zouharem, ale jeho střela je uvnitř „šestnáctky“ zblokována obranou. V nastaveném čase pak můžeme přijít i o ten vydřený bod. Po rohovém kopu hlavičkuje před bránou hráč Podolí, Dan Zouhar je na zemi včas, tak aby tento střelecký pokus srazil do svého jmenovce Jana a celá situace je zachráněna, když náš gólman zpětně odražený míč zalehne na brankové čáře. Utkání tedy končí (s ohledem na průběh utkání) pro nás velmi cennou remízou.

Příště: V neděli 15. května 2022 zajíždíme do nedalekých Vilémovic, kde nás čeká již skoro jistý vítěz soutěže v podobě místního hvězdně nabitého kádru. Opravdu můžeme jen překvapit. O tom jak to dopadne, se můžete na vlastní oči přesvědčit od 16:30 h., kdy je naplánovaný úvodní hvizd rozhodčího.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Zobrazit vše