Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2265×

TJ Vilémovice - FK Vysočany / Šošůvka A 6 : 0 (0 : 0)
22. kolo krajské 1.B. třídy - 15. 5. 2022

Sestava: Zouhar Daniel (58. Hejč Jiří) – Beneš Michal, Bezděk Luboš, Wágner Tomáš, Maňoušek Jiří – Petržel Aleš, Němec Libor, Grmela Miroslav (27. Slouka Tomáš), Panáček Petr, Kosek Tadeáš – Kadlec Matěj

Branky: Švancara Petr 4, Chaloupka Matěj a Polách Tomáš

Na hřiště již jistého vítěze celé soutěže jsme nejeli v úplně kompletní sestavě, ale rozhodně ne dopředu poraženi. V prvním poločase jsme dokázali plnit veškeré taktické pokyny, a i když byl soupeř, jenž disponuje hráči s exligovými zkušenostmi lepším celkem, tak jsme dokázali svým způsobem držet krok. Bohužel přišla rychlá branka na úvod druhé půle, pak zranění brankáře Zouhara a rázem jsme měli po jakékoliv koncepci a domácí zápas jednoznačně ovládli. Hlavní podíl na tom měl autor čtyř branek Petr Švancara, který tuto krajskou úroveň svými schopnostmi určitě převyšuje, ale zároveň by mu slušelo rozhodně víc pokory a i úcty k protihráčům.

Do zápasu vstoupíme s defenzivní taktikou, jelikož co si budeme nalhávat, na otevřenou partii proti současným Vilémovicím zkrátka nemáme. Takže se snažíme přistupovat k protihráčům, zahušťovat prostory a když se naskytne příležitost, využít nějaké brejkové možnosti. V podstatě celý první poločas nám tento styl hry vychází. Domácí mají sice ve 13. minutě velkou možnost, když po centru z levé strany zakončuje jejich hráč sám před Zouharem, ale bránu míjí. To my spoléháme v ofenzívě především na rychlého Koska, který se hezky uvolní v 16. minutě a jeho táhlá střela z osmnácti metrů přeletí břevno brány domácích. Jinak se ovšem nic zásadního na hřišti neděje. Dokážeme pokrývat kombinaci Vilémovic, takže ta končí většinou již před naší „šestnáctkou“ a Zouhar moc práce nemá. Bohužel už ve 25. minutě jsme nuceni sáhnout do sestavy, když zraněného Grmelu vystřídá Tomáš Slouka, který tak po dlouhé době opět zasáhne do zápasu a rozhodně nezklame. Zajímavé situace v úvodním dějství tak přijdou až v závěru. Ve 41. minutě hlavičkuje po centru zleva hráč Vilémovic do tyče a na druhé straně si ve 43. minutě naskočí na přímý kop Wágner, který vyhraje vzdušný souboj se dvěma obránci, ale k jeho smůle trefí brankáře do ramene. I tak můžeme být s první půlí spokojeni.

Bohužel úvod druhého poločasu přinese do řad domácích uklidnění. Ve 47. minutě po kontaktu s naším bránícím hráčem padá na hranici „šestnáctky“ Švancara, je nařízen přímý kop, který právě Švancara posílá ranou na „brankářovu stranu“ do sítě, 1-0. Není ale samozřejmě nic ztraceno, i když je nám jasné, že to budeme mít těžší. Bohužel zlomový moment nastane v 58. minutě. V souboji o vysoký míč zasáhne Švancara neúmyslně našeho brankáře a ten je z důvodu krvavého zranění nucen střídat. Do brány musí obránce Beneš, což opět pozmění naše defenzivní řady a s postupem času se začínají domácí čím dál více prosazovat. Navíc nastane děsivá sedmiminutovka, která znamená hned čtyři branky v naší síti. V 67. minutě nezachytíme náběh z pravé strany, míč proletí celým pokutovým územím a osamocený fotbalista Vilémovic jej uklidí za bezmocného Beneše, 2-0. Hned o minutu později projde jako nůž máslem naší defenzívou Švancara a přidává třetí branku, 3-0. V 69. minutě pak včas nezareagujeme na rychlou rozehrávku domácích na levé straně a Švancara technickou střelou pod břevno zkompletuje hattrick, 4-0. No a v 73. minutě si naběhne na přihrávku za obranu Polách, obejde i Beneše a do prázdné brány navýší na 5-0. Pro nás je to opravdu ledová sprcha. Aspoň čestnou branku má na kopačce Kosek, ten se v 75. minutě uvolní na pravé straně, ale neprostřelí ranou „k bližší tyči“ gólmana. V 82. minutě se pak ukáže Beneš, který likviduje samostatný náběh Polácha a o minutu později si poradí s další tutovkou, tentokrát po střele z pravé strany. Přesto však ještě jednou inkasujeme, když v 84. minutě nezachytíme další Švancarův náběh po levé straně, který útočník domácích zkušeně vyřeší a zakončí po kličce brankáři do odkryté brány, 6-0. Poslední minuty se tak už jen dohrávají a pro nás je závěrečný hvizd rozhodčího tak trochu vysvobozením. I když si myslím, že výsledek je až příliš krutý a neodpovídá celkovému dění na hřišti.

Příště: V neděli 22. května 2022 nás čeká jeden z klíčových zápasů celé sezóny, kde už půjde doslova o fotbalové bytí či nebytí. Na hřišti ve Vysočanech přivítáme Veverskou Bítýšku. Začátek utkání je naplánován na 17:00 h. Zveme všechny fanoušky a věříme, že v hojném počtu dorazíte naše fotbalisty podpořit.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše