Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2757×

FK Vysočany / Šošůvka A - FC Veverská Bítýška 2 : 2 (1 : 1)
23. kolo krajské 1.B. třídy - 22. 5. 2022

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Bezděk Luboš, Wágner Tomáš, Hejč Jiří – Kosek Tadeáš, Doležel Petr, Němec Libor, Panáček Petr, Petržel Aleš – Crhonek Tomáš (84. Beneš Michal)

Branky: Petržel Aleš a Kosek Tadeáš – Sachinidis Janis (p.k.) a Sova Aleš

Potřetí v řadě skončilo naše domácí vystoupení remízou. A jelikož bez výhry body naskakují jen velmi pomalu, tak jsme i tři kola před koncem soutěže ve velice složité situaci s ohledem na záchranu. Naštěstí pro nás se nevedlo ani celkům usazeným tabulkově v těsné blízkosti, tudíž stále máme vše ve svých rukou nebo vlastně na svých nohách. Samotný nedělní zápas moc krásy nepobral, více než fotbalu bylo k vidění oboustranné nakopávání a s ohledem na celých devadesát minut spíše vyrovnaná hra. Ovšem vyložených brankových šancí jsme měli víc a konečné vítězství jsme ztratili téměř v samém závěru. Z tohoto pohledu odešli se závěrečným hvizdem rozhodčího spokojeněji do kabin hosté. Sudímu se zápas mimochodem vůbec nepovedl, kdy od začátku nastavil nejednotný metr v posuzování zákroků, takže ze zápasu udělal „zažlucenou nervózní rozkouskovanou“, ve které se ztráceli jak všichni hráči, tak realizační týmy a nakonec vlastně i diváci.

Do tohoto důležitého utkání nevstoupíme příliš dobře. Jsme nedůrazní a přenecháme aktivitu soupeři, který toho dokáže náležitě využít. Již v 6. minutě si naběhne na centr z pravé strany útočník hostů, Maňoušek ho před bránou fauluje a kope se první penalta. Hostující exekutor si poradí náramně, když míč z bílého puntíku pošle pod břevno naší brány, 0-1. Obdržená branka nás nijak neprobere a pokračujeme v takové letargické hře. Hosté jsou všude dřív a tak se hraje převážně na naší polovině hřiště. V 15. minutě opět nepokryjeme náběh hráče na naší pravé straně a ten po přesném centru hlavičkuje v dobré pozici na bránu, ale Zouhar předvede výtečný zákrok a tento střelecký pokus zlikviduje. V ofenzívě poprvé o sobě dáme vědět v 18. minutě, kdy si na rozehraný rohový kop naskočí Wágner, ale hlavičkuje pouze do míst, kde je připraven hostující brankář. Je to však pouze ojedinělý okamžik, jelikož soupeř nás neustále ve hře převyšuje. Navíc má velkou možnost k navýšení skóre. Ve 27. minutě nařídí rozhodčí hodně diskutabilní penaltu po kontaktu Wágnera s útočníkem hostů. Ovšem tentokrát souboj se střelcem vyhraje brankář Zouhar, když jeho přízemní střelu dokáže vykopnout. Tento okamžik jakoby promění dění na hřišti. Hosty neproměněná penalta zmrazí a nás naopak povzbudí. Ve 29. minutě se protáhne do pokutového území Panáček, přenechá míč Crhonkovi, ale náš útočník z dvanácti metrů bránu míjí. Ovšem ve 32. minutě už se radujeme. Brankář hostů nechce nechat odražený míč doputovat do zámezí. Aby zabránil rohovému kopu, rychle odkopává, ale nachází za „velkým vápnem“ osamoceného Petržela, jenž pohotově střílí na odkrytou bránu, no a vracející se gólman si míč srazí do sítě, 1-1. Poslední čtvrthodinu první půle pak předvádíme velice dobrý výkon s několika nadějnými možnostmi. Ve 37. minutě Doležel vysune na pravé straně Koska, ale ten prudkou střelou na bližší tyč neprostřelí brankáře. Hned o minutu později si na rozehranou standartní situaci naskočí Bezděk, ale míč z brankové čáry vykopne obránce. A naše největší možnost přichází ve 43. minutě, kdy se na pravé straně uvolní Doležel, pošle přesnou přihrávku před bránu a dobíhající Crhonek z hranice malého vápna míč dobře netrefí a míjí těsně bránu. Nakonec to mohou být ještě hosté, kteří mají blízko k vedení. Ve 45. minutě rozehrají rohový kop, osamocený protihráč hlavičkuje ze sedmi metrů na bránu, ale Zouhar dokáže míč vytlačit nad břevno.

Od druhého poločasu očekáváme naše pokračující zlepšení, ale to nepřijde. Hra je rozkouskovaná, oba celky spíše míče nakopávají, než aby tvořily, zkrátka úroveň utkání oproti první půli ještě výrazně poklesne. Na hřišti se takřka nic zajímavého neděje, kromě situace v 64. minutě, kdy před bránou hostů vznikne velký zmatek, ale míč do sítě nedostaneme. V 68. minutě jsme už úspěšnější. Petržel načasuje přihrávku na levé straně pro rozběhnutého Koska, ten si navede míč více na střed a pak z jedenácti metrů přesně zamíří k protilehlé levé tyči brány hostů, 2-1. Hostě se snaží hned odpovědět, když v 70. minutě vyrazí Zouhar nad břevno nepříjemnou střelu zpoza „šestnáctky“, ale je to ojedinělá možnost soupeře. Naopak v 73. minutě můžeme definitivně rozhodnout. Výborně hrající Petržel se prosadí na levé straně přes obránce, předloží míč přihrávkou „přes celou bránu“ nabíhajícímu Koskovi, ale náš hráč touto možností pohrdne, když ranou z devíti metrů v podstatě „sestřelí“ brankáře, od kterého se míč odrazí zpět do hřiště. Ale i tak kontrolujeme další minuty zápasu. To ovšem platí pouze do 88. minuty. Nedokážeme dostat míč od naší brány jinak, než zahráním do zámezí. Následně hosté rozehrají rohový kop, po kterém se i s tečí od našeho hráče míč odrazí mimo dosah Zouhara k jeho levé tyči, 2-2. Je to studená sprcha, kterou nezmění ani závar před bránou hostů v 90. minutě, ani přímý kop z velice dobré pozice v podání Veverské Bítýšky v nastaveném čase.


Příště: Tentokrát již v sobotu 28. května 2022 zajíždíme k utkání do Babic nad Svitavou. Začátek zápasu je naplánován na 16:30 h.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše