Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2463×

SK Babice nad Svitavou - FK Vysočany / Šošůvka A 8 : 2 (5 : 1)
24. kolo krajské 1.B. třídy - 28. 5. 2022

Sestava: Zouhar Daniel (57. Krátký Marek) – Petržel Aleš, Bezděk Luboš (57. Beneš Michal), Wágner Tomáš, Hejč Jiří – Doležel Petr, Němec Libor (57. Kadlec Matěj), Panáček Petr, Kosek Tadeáš – Maňoušek Jiří, Crhonek Tomáš

Branky: Hruška Zdeněk 5, Ondrášek Jiří, Kučera Martin a Dobeš Jakub – Němec Libor (p.k.) a Wágner Tomáš

V sobotním utkání jsme nastoupili v Babicích proti soupeři, kterému se na jaře nijak zázračně nevede a také s vědomím, že si v případě úspěchu výrazně pomůžeme v boji o záchranu. Bohužel se dá říct, že jsme do zápasu skutečně jen nastoupili. Samotných 90 minut se hodnotí jen těžko. Snad až na pár okamžiků byl výkon FK hrubě nepovedený až tragický. Chybělo to, co je v takových duelech to nejzákladnější. Nasazení od první do poslední minuty, chuť zlomit dění na hřišti ve svůj prospěch a také důvěra ve vlastní schopnosti. Z mého pohledu jsme nic takového v sobotu neměli. A když k tomu připočteme defenzivní činnost celého týmu? Nechci samozřejmě snižovat kvality soupeře, ten vyhrál naprosto zaslouženě, ale že by musel předvést něco úchvatného? To se říct nedá. Stejně tak si nemyslím, že máme tým, který jen tak dostane v Babicích „osmičku“ a hráčům je to jedno. Zbývají dvě kola do konce, i vzhledem k losu celků ze spodních pater tabulky si ještě můžeme vše uhrát sami. Znamená to zřejmě vyhrát oba poslední zápasy. Ale pokud „navážeme“ na výkon z Babic, tak je to pouhé science fiction.

Samotný úvod střetnutí není z naší strany tak špatný. Dokonce máme první velkou možnost. V 8. minutě se uvolní na hranici „penalty“ Kosek, ale ve výborné pozici míří nad bránu. Domácí odpoví rozehráním rohového kopu, kdy před bránou zakončuje osamocený hráč Babic, ale na brankové čáře stojící Doležel míč z prázdné brány vyhlavičkuje. Ve 12. minutě přesto inkasujeme. Rozhodčí „pustí“ zákrok, kdy domácí hráč přidrží Petržela a jeho spoluhráč rázem postupuje z levé strany sám na Zouhara, kterého bezpečně obstřelí, 1-0. Samozřejmě že je to komplikace, ale pro nás v posledních zápasech nic neobvyklého. Snažíme se „operovat“ na polovině Babic, ale do žádné šance se nedostáváme. Naopak v 18. minutě pronikne soupeřův protihráč po levé straně a po jeho centru následuje zakončení, které likviduje Zouhar. Naše problémy v defenzívě tím, ale nekončí. Ve 20. minutě předvedou domácí až příliš jednoduchý průchod naším pokutovým územím a na jeho konci, je přízemní střela domácího hráče, která končí podruhé v naší síti, 2-0. Hned o minutu později takřka totožná situace. Bez větších problémů se domácí uvolní uvnitř našeho pokutového území a najednou je útočník Babic sám před Zouharem, kterého s jistotou prostřeluje, 3-0. A aby to nebylo málo, tak ve 23. minutě nezachytíme náběh domácího hráče po levé straně, nepokryjeme ani jeho spoluhráče před bránou a ten skóruje počtvrté, 4-0. Způsob našeho bránění a to není věcí jen obránců, je až neuvěřitelně laxní a důsledek je katastrofální. Soupeř nás sice nějak celoplošně nepřehrává, ale vede 4-0! Přesto se nám naskytne možnost návratu do zápasu. Ve 32. minutě sice Kosek nevyužije šanci ke snížení, ale vzápětí je po jeho souboji s obráncem odpískána penalta, ke které se postaví Němec a bezpečně zaznamená náš úvodní úspěch, 4-1. Ve 37. minutě můžeme být ve skóre ještě blíže. Z pravé strany postupuje sám na brankáře Maňoušek, ale bohužel bránu míjí. Nakonec přesto padne do přestávky ještě jedna branka a ta jako by dokumentovala náš způsob bránění. Ve 42. minutě vykopne střelu domácího hráče Zouhar na tyč, následně absolvuje náš brankář souboj s dorážejícím útočníkem, aby nakonec doběhl další hráč Babic, který míč dokopne do naší sítě. To vše za „vizuální účasti“ našich hráčů, 5-1.

Do druhého poločasu vstoupíme se snahou „o zázrak“. Ve 49. minutě je zde možnost Crhonka, který střílí po přihrávce Koska. Brankář vyrazí tento střelecký pokus na roh. Po jeho rozehrání se nejvýše „vyšplhá“ Wágner a důraznou hlavičkou nám dává malou, ale přece jen šanci, 5-2. Jenže v 54. minutě opět předvedeme, jak jsme v defenzívě průchozí. Náběh po pravé straně a před bránou dorážející hráč Babic opět navýší naši ztrátu, 6-2. Navíc se po kontaktu se střelcem zraní brankář Zouhar, je odnesen na nosítkách a po menší prodlevě nastoupí do brány střídající Marek Krátký. Ale zápas už v tu chvíli může skončit, jelikož se jen dohrává. Pro nás bohužel tak, že ještě dostaneme další dvě branky a to hodně podobné. V 64. minutě přichází centr z pravé strany, míč si převezme domácí Hruška a sám před Krátkým nezaváhá, 7-2. Definitivní konec brankových hodů pak přinese 89. minuta, kdy po dalším poměrně snadném uvolnění, posílá neobsazený hráč Babic další gólový pozdrav do naší sítě, 8-2. Ani není důvod nic nastavovat a zhodnocení zápasu je v podstatě popsáno v úvodním odstavci.

Příště: Naposledy se představíme v této sezóně domácím fanouškům v neděli 5. června, kdy od 17 hodin hostíme na hřišti v Šošůvce rezervu Ráječka. Zveme všechny příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše