Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2647×

FK Vysočany / Šošůvka A - SK Olympia Ráječko B 2 : 3 (2 : 0)
25. kolo krajské 1.B. třídy - 5. 6. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Hejč Tomáš, Hejč Jiří – Petržel Aleš (88. Beneš Michal), Doležel Petr, Panáček Petr, Kosek Tadeáš – Krátký Marek (84. Wágner Tomáš), Crhonek Tomáš

Branky: Crhonek Tomáš a Němec Libor – Lidmila Patrik 2 a Sedlák Jakub (p.k.)

V nedělním horkém odpoledni jsme na hřišti v Šošůvce hostili v přímém souboji o záchranu rezervu Ráječka. Přítomní diváci, kterých se sešlo opravdu hodně, viděli utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme předvedli velmi dobrý výkon, byli lepším celkem a notně posíleného soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Bohužel druhé dějství už bylo z naší strany, což ovšem není na jaře výjimka, podstatně horší. Hosté nás přehrávali a nakonec dokázali otočit i výsledek. Porážka tak pro nás znamená sestup do okresního přeboru. Nutno říct, že hosté hráli v druhé půli opravdu dobře, ale ačkoliv si o sobě nemyslím, že bych hledal příčiny neúspěchu většinou jinde než u vlastních hráčů, tak posuzování sporných a určitě klíčových situací ze strany rozhodčího, zejména před první brankou Ráječka, má přece jen pachuť hořkosti.

Do samotného střetnutí vstoupíme koncentrovaně a zejména v defenzívě hrajeme velice pozorně. Dá se říct, že se Ráječko v první půli nedokázalo dostat do jediné situace, která by byla nějak nebezpečná. Včas jsme přistupovali k hráčům a byli i dostatečně důrazní. Navíc jsme si nevedli špatně ani v útočné fázi. Ve 12. minutě předvedl poprvé svou rychlost Kosek, který se na pravé straně dostal k zakončení, ale jeho prudká střela z dvanácti metrů mířila pouze do míst, kde stál brankář a ten ji dokázal vyrazit na roh. V 18. minutě máme další možnost. Kosek se uvolnil na středu hřiště, přihrál doleva na nabíhajícího Crhonka, který je u míče dříve než vybíhající Polák a v tísni trefuje spojnici břevna a tyče. Míč se poté dostane ke Krátkému, který se sice před bránou ke střele dostane, ale těsně míjí levou tyč. Ve 24. minutě se už dočkáme. Krátký vyhraje klíčový souboj, míč se odrazí za obranu, kam nabíhá Crhonek, ten se vyhne vybíhajícímu brankáři a do prázdné brány bezpečně skóruje, 1-0. Je to určitě povzbuzující vedení a má na nás pozitivní vliv. Zachytáváme včas veškeré útočné snahy hostů a čekáme na další možnost. Ta přijde ve 41. minutě, kdy hezkou kombinaci po ose Maňoušek – Krátký zakončuje u pravé tyče Ráječka dobíhající Crhonek, ale přece jen má k míči dál než by potřeboval a trefuje pouze boční síť. Ve 44. minutě ovšem zahraje v tísni obránce Ráječka malou domů a je nařízen nepřímý kop ze sedmi metrů před brankovou čarou. Po lehkém přistrčení zakončuje Němec a přízemní střelou, která je ještě sražena bránícími hráči, dostává míč přece jen do sítě, 2-0.
Do přestávky pak už mnoho času nezbývá a nic zásadního se tak nestane.

Do druhého poločasu ovšem nevstoupíme dobře. A už ve 47. minutě máme štěstí, kdy po naší nepřesné rozehrávce následuje protiakce a hráč Ráječka obchází Valacha, střílí do odkryté brány, ale naštěstí pro nás z brankové čáry vykopává míč vracející se Doležel. Bohužel v nevýrazném výkonu pokračujeme. Rázem mají protihráči mnohem víc prostoru pro kombinaci a využívají toho. V 53. minutě je zde další velká možnost hostů. Útočník Ráječka běží sám na Valacha, kterého obstřeluje, ale zároveň s ním i bránu. Ve hře dopředu už se moc neprosazujeme, přesto je zde možnost. V 60. minutě centruje z pravé strany Krátký a nabíhající Crhonek hlavičkuje v záklonu nad břevno. Soupeř nás dál tlačí, ale čas se mu krátí. V 66 minutě ovšem přijde z mého pohledu klíčový okamžik zápasu. Po souboji s Němcem padá v pokutovém území hráč Ráječka, ale hlavní rozhodčí, který má ideální pozici a vše vidí před sebou, nikterak na souboj nereaguje. Ovšem jeho mladý kolega na pomezí, stojící v podstatně horším postavení se rozhodne vstoupit do děje. Začne signalizovat faul našeho hráče a hlavní na jeho popud nařizuje penaltu. S jejím proměněním nemá hráč soupeře problém a snižuje, 2-1. Naše hráče to hodně poznamená, cítí křivdu a naopak hosté jsou „na koni“. Obrátit situaci na naši stranu může Kosek, který se 69. minutě protáhne po levé straně, ale míří z dobré pozice nad bránu. V 72. minutě je to opět náš útočník, který prochází pokutovým územím soupeře s míčem na kopačce, je zasažen obráncem, situaci ustojí, ale již nedokáže důrazně a přesně zakončit. A tak se prosadí na druhé straně hosté. V 76. minutě si na centrovaný míč naskočí hráč Ráječka a míří do břevna, k dorážce se dostane jeho spoluhráč, ale Valach předvede fantastický zákrok a míč opět srazí na břevno, bohužel však ve vzniklém zmatku zakončuje i potřetí soupeř a zřejmě i pomocí části ruky dotlačí balon do sítě, 2-2. V té chvíli jsme v těžké situaci, jelikož potřebujeme vyhrát. Otevřeme víc obranu, čehož mohou využít hosté v 79. minutě, ale jejich fotbalista sám před bránou mine „zařízení“. V 81. minutě pak na míč za obranu hostů naběhne Krátký, je rychlejší než brankář, který jej následně srazí. Míč skončí v zámezí, Krátký na zemi, ale rozhodčí nikterak nereaguje. Ve srovnání s tím za co byla nařízena penalta na nás??? Definitivní rozhodnutí pak padne v 84. minutě. Po rozehraném rohovém kopu se dostane k zakončení fotbalista Ráječka, míč se po jeho střele nešťastně poodráží mezi Valachem a Doleželem, aby pak skončil pár centimetrů za brankovou čarou, 2-3. V samém závěr už nemáme hlavně mentální síly na nějaký zvrat a po konečném hvizdu rozhodčího je náš sestup zpečetěn.

Příště: Poslední vystoupení v krajské soutěži nás čeká v sobotu 11. června 2022, kdy od 17 hodin nastoupíme na hřišti v Bohdalicích. Sezónu už nezachráníme, ale v případě úspěchu nemusíme skončit na posledním místě. Alespoň o to bychom se měli pokusit.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Prosinec 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Zobrazit vše