Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2926×

TJ Sokol Bohdalice - FK Vysočany / Šošůvka A 4 : 2 (2 : 0)
26. kolo krajské 1.B. třídy - 11. 6. 2022

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Beneš Michal, Němec Libor, Bezděk Luboš (46. Kadlec Matěj) – Petržel Aleš, Crhonek Tomáš, Kosek Tadeáš, Hejč Jiří – Krátký Marek, Wágner Tomáš

Branky: Efimov Anton 3 a Pavlík Martin – Němec Libor (p.k.) a Krátký Marek

Č.K. Maňoušek Jiří (Vys/Šoš)

Poslední zápas letošní sezóny a minimálně na rok i poslední v krajské soutěži, sehráli naši fotbalisté v Bohdalicích. Mizivá návštěva byla svědkem zápasu, který tak nějak symbolizoval naše působení v celém ročníku. Opět jsme dostávali laciné branky a naopak sami svoje možnosti „pálili“. Po úvodním dějství, kdy jsme prakticky vůbec neohrozili branku domácích, jsme v průběhu druhé půle 2x ztráceli tři branky, ale přesto jsme si vypracovali dostatek „tutovek“ na obrat. Když se zkrátka nedaří, tak se nedaří, i když znám i jadrnější přirovnání.

Úvod zápasu je jako poněkolikáté z naší strany tristní. Již ve 3. minutě zaútočí domácí po levé straně, na následný centr si naběhne jejich hráč, je v pokutovém území dříve u míče než vybíhající Valach a hlavou posílá míč do sítě, 1-0. V dalších minutách se pak hraje vyrovnaná partie. Dokážeme se udržet na míči, i zakombinovat, ale nejsme vůbec nebezpeční před bránou domácích. Náznaky zde sice jsou, ale buď nám poblíž pokutového území Bohdalic chybí víc pohybu, nebo důrazu. Navíc zrealizovat v první půli nějakou smysluplnou finální přihrávku? To k vidění není. Hraje se tak především o střed hřiště, kde jediný zajímavý moment předvedou domácí, kteří hezky zakombinují na pravé straně, po přihrávce před bránu míč mine jejich útočník a střelu za ním stojícího dalšího protihráče zlikviduje výborným zákrokem Valach. Jinak se ovšem pokračuje v takovém až nudném módu, z kterého všechny přítomné vyvede 41. minuta, kdy po naší pravé straně projde domácí hráč takřka po brankové čáře přes tři naše bránící a jeho nabídku v podobě přihrávky před bránu zakončuje z bezprostřední blízkosti střelou pod břevno jeho spoluhráč, 2-0.

Druhá půle začne ve svižném tempu. Již ve 46. minutě pomůže Valachovi tyč jeho brány, která zastaví povedenou střelu hráče Bohdalic. Ve 48. minutě je v akci opět náš brankář, jenž likviduje střelu osamoceného hráče domácích. První naše možnost pak přichází v 53. minutě, to Kosek využije špatného odkopu brankáře, ale místo zakončení z hranice „šestnáctky“ se zaplete do kliček a o míč nakonec přijde. Mrzí nás to o to víc, že soupeř okamžitě převrátí hru a najednou je zde přečíslení. První střelu z osmi metrů dokáže ještě Valach vyrazit, ale míč se dostane k dalšímu fotbalistovi Bohdalic, který si už se zakončením ví rady, 3-0. Zdá se být rozhodnuto, ale naši fotbalisté to „nezabalí“ a poslední půlhodinu se vybičují k výbornému výkonu. Zlepšíme pohyb, zvýšíme napadání i důraz a najednou jakoby domácím docházely síly. V 56. minutě se protáhne po levé straně Krátký, najde osamoceného Beneše, ale Michal sám pře poloprázdnou bránou posílá míč těsně vedle levé tyče. Hru vysuneme více dopředu, čehož mohou využít domácí v 59. minutě, kdy střelu jejich hráče z patnácti metrů dostane Valach nad břevno. Jinak se ale hraje převážně na polovině Bohdalic. V 61. minutě uhání sám na brankáře Kosek, ale nezvolí ideální způsob zakončení a tak se skóre nemění. Ke změně dojde až v 65. minutě, kdy je v pokutovém území sražen pronikající Crhonek a Němec z bílého puntíku s přehledem pošle míč mimo dosah brankáře, 3-1. Pokračujeme v náporu a v 72. minutě není daleko od dalšího snížení Kadlec, ale nepodaří se mu protlačit míč do sítě. Oproti první půli již nemáme problém s náběhy do pokutového území a důkazem toho je moment ze 74. minuty, kdy se hezky uvolní Crhonek, předloží míč Koskovi, ale ten ve vyložené pozici přestřeluje bránu. No a hned vzápětí podniknou domácí protiútok, najednou je zde přečíslení a osamocený hráč soupeře bezpečně obstřeluje Valacha střelou ze čtrnácti metrů, 4-1. Ani tento moment nás nepoloží. V 79. minutě se po rychlé souhře zjeví úplně sám před brankářem Crhonek, ale gólman domácích následnou střelu Tomáše reflexivně vyrazí na roh. Takže se dočkáme v 80. minutě. To si na centr od Petržela počká na levé straně Krátký a střelou z patnácti metrů umístěnou na „bližší tyč“ snižuje, 4-2. Bohužel o chvíli později je po druhé žluté kartě vyloučen Maňoušek, pak se zraní i Kosek a dohráváme v devíti. Sice i v tomto počtu se tlačíme do ofenzívy, ale už je to moc těžké. Naopak v 90. minutě mají domácí ještě jednu možnost ke změně skóre, kdy jejich hráč zakončuje prakticky do prázdné brány, ale Beneš až neuvěřitelným zákrokem zabrání cestě míči do sítě. Takřka vzápětí rozhodčí utkání ukončí a pro nás to znamená, že 1.B. opouštíme na posledním 14. místě se ziskem 23 bodů. O krajskou soutěž jsme samozřejmě nepřišli v Bohdalicích. Litovat můžeme až neskutečně velké porce dobře rozehraných zápasů, které jsme dokázali v průběhu sezóny ztratit. Mrzí to, ale je to pořád jen sport, kde jsi jednou dole, jednou nahoře.

Závěrem bych chtěl poděkovat za hráče i realizační tým všem fanouškům, kteří nás podporovali i když se nedařilo, a nelitovali času ani (v případě venkovních výjezdů) ujetých kilometrů, vážíme si toho.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše