Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1968×

 OP:  FK Vysočany / Šošůvka – SK Cetkovice   1 : 6  (1 : 2) 

Sestava: Piňos Lukáš – Svobora Dixie, Hloch Marek (51. Bezděk Luboš), Beneš Michal, Kadlec Matěj – Němec Libor, Petržel Aleš, Jamrich Jakub (31. Grmela Miroslav), Vybíhal Matěj, Gryc Karel (85. Šebela Martin) – Krátký Marek

Branky: Gryc Karel – Přikryl Tomáš 3, Sychra Tomáš 2 a Horák Jan

Č.K.:  Vybíhal Matěj (Vys/Šoš)

Ve svém úvodním utkání na domácím hřišti ve Vysočanech jsme hostili nováčka z Cetkovic. A hosté se představili ve velice dobrém světle. Působili jednoznačně sehranějším dojmem, byli rychlejší i důraznější. Takže si zcela po zásluze odvezli všechny body a ačkoliv to bylo jejich teprve první vystoupení v soutěži, lze očekávat, že budou hbitou štikou v okresním rybníku.

Úvod zápasu máme hodně špatný. Již na začátku 2. minuty využije náš bývalý hráč Tomáš Sychra nedorozumění mezi Piňosem a Benešem, vběhne mezi ně a špičkou kopačky posílá míč do odkryté brány, 0-1. Soupeře brzké vedení samozřejmě povzbudí a na hře je to vidět. Jeho hráči jsou jednoznačně „živější“, zvládají rychlý přechod z obrany do útoku, zkrátka jsou lepším mužstvem. Přesto se dočkáme vyrovnání a to ze standartní situace. Ve 25. minutě rozehraje přímý kop Němec, na míč si naskočí Gryc a povedenou hlavičkou zakončí mimo dosah hostujícího gólmana, 1-1. Srovnání stavu přinese i srovnání optického poměru sil na hrací ploše. Přece jen se více tlačíme směrem k bráně Cetkovic, ale na druhou stranu máme velké problémy s protiútoky hostů. Ve 31. minutě je tak k vidění průnik útočníka Cetkovic, který je zastaven v pokutovém území hodně na hranici pravidel… Ve 34. minutě ovšem faulují na naší polovině také hosté, postavený míč úmyslně hráč Cetkovic posune, rozehrávající Krátký jej hned zastaví a parádní ranou takřka ze šedesáti metrů přehodí „vysoko postaveného“ brankáře. Naši radost však zastaví hvizd rozhodčího, který až úzkostlivě branku neuzná, jelikož se míč posunul mimo místo přestupku. Bohužel rozhodčí už tak úzkostlivý není ve 42. minutě, kdy „pustí“ zadržení Grmely ve středu hřiště, následuje rychlé přečíslení a výsledkem je druhá branka v naší síti, 1-2.

Jako se nám nepovedl začátek zápasu, tak stejně se nám nevyvede úvod druhé půle. V 51. minutě se k náběhu na Piňose dostane rychlý Sychra a přesné obstřelení znamená také změnu stavu, 1-3. A v 52. minutě je prakticky rozhodnuto, když po další rychlé akci následuje přihrávka z pravé strany přes „celou bránu“, aby na zadní tyči zakončoval nehlídaný Přikryl, který z poměrně ostrého úhlu dostane míč do sítě dnes počtvrté, 1-4. Dá se říct, že je rozhodnuto, jelikož hosté hrají v naprosté pohodě a Sychra může přidat další dvě branky, kdy nejprve trefuje břevno a o něco později nedokáže zakončit samostatný únik. V 64. minutě se přesto Cetkovice dočkají páté branky, kterou střelou zpoza „šestnáctky“ vstřelí Přikryl a zkompletuje tak svůj hattrick, 1-5. Po vyloučení Vybíhala se utkání jen dohrává, Šanci na korekci má v 79. minutě Krátký, ale z dobré pozice, i když přece jen více z úhlu, bránu mine. Definitivní gólová tečka tak připadne hostům, kteří využijí naší ztráty míče a v 87. minutě dají šestou brankou podobu výsledku, který po druhé v řadě evokuje tenisový zápas, 1-6.

Příště: Tato porážka nás po odehraném druhém kole posílá na poslední 14. místo v soutěži. Ale samozřejmě je ještě příliš brzy na nějaké chmurné myšlenky. O nápravu stavu se můžeme pokusit již v neděli 28. srpna, kdy zajíždíme na půdu druhého nováčka v soutěži, do Svitávky. Úvodní hvizd rozhodčího je naplánován na 17:00 h. Zveme na tento výjezd všechny příznivce.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší dorost:    Š + V + S – Černá Hora  2 : 3  (1 : 2)  Nesrovnal Adam a Sychra Kryštof

Mladší žáci:        Š+V+S – Svitávka/Žijeme hrou B  11 : 6  (6 : 4)  Čípek Alex 4, Kuběna Matěj 2, Žáček Jaroslav 2, Sychra Filip, Žilka Deniel a Zouhar Dominik

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše