Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2128×

  OP:  SK Moravan Svitávka - FK Vysočany / Šošůvka   3 : 5  (1 : 4)

Sestava: Piňos Lukáš – Svoboda Dixie, Hloch Marek, Grmela Miroslav, Wágner Tomáš – Maňoušek Jiří (90. Zouhar Jan), Němec Libor, Bezděk Luboš (82. Šebela Martin), Petržel Aleš, Gryc Karel (69. Krátký Marek) – Beneš Michal (46. Hejč Jiří)

Branky: Prudký Tomáš 2 a Bláha Jan – Gryc Karel, Beneš Michal, Petržel Aleš, Němec Libor a Svoboda Dixie

V poslední prázdninovou neděli zajížděli naši fotbalisté na půdu druhého nováčka soutěže ze Svitávky. Nepodařený vstup do okresního přeboru velel jasně. Konečně bodovat. Což se nakonec především díky výbornému vstupu do zápasu podařilo. A tak si po nelichotivé šňůře devíti mistrovských utkání bez vítězství (v součtu i s krajskou 1.B.) konečně připisujeme důležitou výhru, která by měla být především morálním povzbuzením do dalšího průběhu OP.

Samotný začátek střetnutí přinese pro hostující barvy brzkou radost. Ve 2. minutě brankář Svitávky vyrazí Bezděkovu střelu ze střední vzdálenosti jen před sebe, sice se snaží míč rychle zalehnout, ale ten mu pod tělem prokluzuje před volného Gryce a Karel má snadnou úlohu v podobě dorážky do odkryté brány, 0-1. Domácí jsou samozřejmě lehce opařeni, i když si mohou v 10. minutě pomoci přímým kopem z nadějné vzdálenosti, po jehož rozehrání míč jen proletí kolem tyče Piňosovy brány. To naši fotbalisté jsou podstatně úspěšnější. V 18. minutě najde přihrávka před pokutovým územím domácích Beneše, Michal se až neuvěřitelně protlačí přes trojici bránících protihráčů k zakončení a střelou vedle vybíhajícího gólmana navýší naše vedení, 0-2. Soupeř, který se přímo ze hry k nějakému vážnějšímu ohrožení Piňosovy brány nedostává, dá o sobě vědět dalším přímým kopem z 22. minuty, kdy střela jejich hráče orazítkuje tyč brány FK. Za nás odpovídá ve 24. minutě Maňoušek, který se řítí sám na brankáře, ale svůj souboj se strážcem domácí svatyně prohrává. To již tak neplatí ve 27. minutě pro Petržela, jenž se dostane před brankáře také, ale se svým zakončením naloží podstatně lépe. Přesná střela k protilehlé tyči znamená třígólový rozdíl, 0-3. A stále to není z naší strany vše. Ve 35. minutě rozehraje přímý kop od půlící čáry Němec, jeho nákop směřující na bránu přeběhne několik fotbalistů, brankář reaguje na pohyb hráčů a míč nakonec zapadne přímo do jeho sítě, 0-4. Nejsme samozřejmě lepší o tolik, co ukazuje brankový rozdíl, ale v náš prospěch hovoří produktivita a i to, že ve hře před soupeřovou bránou jsme rozhodně nebezpečnější než na opačné straně protivník. Domácí přesto poměrně rychle zareagují. Ve 37. minutě zahrávají rohový kop, brankář Piňos centrovaný míč sráží pouze na hlavu kapitána Svitávky, od které balon zamíří do naší brány, 1-4. Do konce poločasu se již nic zásadního nestane a tak jdeme do šaten s pohodlným náskokem.

Do druhé půle nevstoupíme moc dobře. Ukolébáni třígólovým vedením přenecháme iniciativu soupeři a ten se nebezpečně přiblíží i ve skóre. V 53. minutě zahrává Svitávka přímý kop, sražený míč od hráčů ve zdi „vyplave“ před bránou k volnému protihráči, který nemá se zakončením problém, 2-4. A v 59. minutě je ještě hůř. Po průniku z pravé strany střílí na bránu hráč soupeře, Piňos sice dokáže zasáhnout, bohužel však sražený míč skončí u dalšího fotbalisty domácích, který „opravný“ pokus zvládne, 3-4. Je jasné, že nás čeká perná půlhodinka. Klid nám může dát Maňoušek, který hned 2x míří vstříc domácímu brankáři, ale ani jednou nedokáže situaci vyřešit gólově a tak se stav nemění. V závěrečné pasáži nám pomůže příchod zkušeného Krátkého, který dokáže „na hrotu“ zklidnit hru, což pomůže celému týmu. Další pomocí je pak moment ze 73. minuty, kdy si Svoboda všimne „vysoko postaveného“ brankáře a parádním lobem jej překopne, zaznamená tak první branku v našem dresu, ale hlavně je to klíčová pojistka na výhru, 3-5. Poslední minuty už poté dohráváme za naší kontroly hry. Můžeme přidat i další branky, ale ani tolik nemrzí, že se to nepovede. Závěrečný hvizd rozhodčího již jen zpečetí náš první bodový úlovek.

Příště: Navázat na vítězství ze Svitávky se pokusíme již v neděli 4. září 2022, kdy na hřišti v Šošůvce hostíme tradičního účastníka okresních soutěží ze Skalice. Úvodní výkop je stanoven na 16:30 h. a samozřejmě zveme všechny příznivce fotbalu.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší dorost:    RDR Akademie - Š + V + S    3 : 3  (1 : 2)  Doležal Ondřej 2 a Hejč Václav

Mladší žáci:        Knínice - Š+V+S    8 : 0  (1 : 0) 

Starší přípravka: Š + V + S (A) – Cetkovice    3 : 8  (1 : 7)  Krška Jan 2 a Krátká Lucie

                           Š + V + S (B) – Cetkovice    13 : 3  (5 : 2)  Hrymut Roman 4, Zouhar Josef 4, Kolomazníček Jakub 2, Šmída Daniel 2 a Nečas Jan

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše