Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2076×

OP: FK Vysočany / Šošůvka – Sokol Skalice nad Svitavou A   5 : 2 (2 : 0)

Sestava: Piňos Lukáš – Svoboda Dixie (70. Dvořák Antonín), Hloch Marek, Grmela Miroslav, Wágner Tomáš – Maňoušek Jiří, Petržel Aleš, Bezděk Luboš (64. Gryc Karel), Němec Libor (89. Zouhar Jan), Kadlec Matěj – Krátký Marek (87. Šebela Martin)

Branky: Němec Libor 2 (1x p.k.), Krátký Marek, Petržel Aleš a Šebela Martin – Ševčík Petr 2

V nedělním odpoledni hostili naši fotbalisté na hřišti v Šošůvce soupeře ze Skalice nad Svitavou. Po dopoledním vydatném dešti, bylo hřiště poměrně rychlé a zejména v první půli svědčilo našim barvám. Domácí totiž předvedli v úvodním dějství určitě nejlepší podzimní poločas, kdy jedinou kaňkou byl pouze dvougólový rozdíl ve skóre. Druhá půle už přinesla více vyrovnanou hru, ovšem na našem zaslouženém vítězství nic nezměnila. A bylo načase… Jelikož poslední domácí mistrovskou výhru jsme zapsali v březnu s Čebínem ve Vysočanech.

Od úvodního hvizdu rozhodčího patří dění na hřišti jednoznačně domácím. Soupeře dostaneme pod permanentní tlak, v podání Maňouška máme do 10. minuty hned tři solidní možnosti, do šance se prosadí i Krátký a jsou k vidění další nadějné náznaky. Ale buď trefujeme bránící hráče, nebo střely míří do prostoru ovládaném brankářem Skalice. Skóre se tak změní až ve 21. minutě. Přetažený centr z pravé strany vrátí sklepnutím „pod sebe“ Kadlec a Krátký zamíří ranou z hranice „šestnáctky“ přesně k tyči, 1-0. Úvodní gól je vyústěním naší aktivity a určitě nemusí být jediný. Hosté nestačí našemu tempu a jejich přetížená obrana v čele s brankářem musí být neustále ve střehu. Ve 29. minutě zakončuje Hloch, jeho střelecký pokus se snaží dostat ještě do brány akrobaticky Bezděk, ale míč končí nad břevnem. Hosté o sobě dají jedinkrát vědět až ve 36. minutě, kdy se ze strany dostává před Piňose jejich útočník, ale s naším brankářem obstřeluje také brankovou konstrukci. Uklidnění nám před odchodem do šaten přinese 44. minuta. To jde do vzdušného souboje po centru ze strany Kadlec, míč se následně odráží na „velké vápno“ k dobíhajícímu Petrželovi a Alešův parádní a především pohotový „volej“ končí u pravé tyče brány Skalice, 2-0.

Po výborném představení v úvodním dějství jsou přítomní diváci v očekávání toho, co přinese druhá pětačtyřicetiminutovka. Bohužel jak se nám v poslední dobou stává častěji, hodně ze svého nasazení slevíme a necháme celkem brzy soupeři šanci na návrat do zápasu. V 50. minutě se uvolní v „šestnáctce“ hráč Skalice a ačkoliv si na jeho následnou střelu Piňos sáhne, cestě do sítě míči nezabrání, 2-1. Hra se vyrovná a je zaděláno na další porci napětí. V 54. minutě nám může dvougólový náskok vrátit Krátký, když se hezky uvolní ke střele, ale trefuje pouze tyč. Náš zkušený útočník ale nepodlehne deprimaci, v 57. minutě se protáhne s míčem u nohy mezi dvěma obránci, je sražen a kope se penalta. Její exekuce se ujme Němec a s naprostým přehledem změní stav zápasu, 3-1. A není to jeho poslední slovo. V 64. minutě uniká obraně, v neděli výborně hrající Kadlec, na hranici „šestnáctky“ je nedovoleně zastaven a míč si postaví k zahrání přímého kopu znovu Němec. A za malou chvíli už všichni, včetně gólmana Skalice sledují, jak míč přesně přes bránící zeď napíná síť hostující brány, 4-1. Je to důležitá branka, jelikož jak již bylo zmíněno, ve druhé půli až tak nedominujeme a proč nechávat soupeře v naději? Možnost vylepšit skóre dostane v 73. minutě také Gryc, který se sám před brankářem pokusí o chytrý lob, ale gólman hostů potvrdí roli nedělního nejlepšího hráče Skalice a míč dokáže vytěsnit nad břevno. Ještě jednou se Skalice pokusí o drama, to když v 79. minutě zahrávají její hráči přímý kop a před Piňosem tečuje protihráč „kulatý nesmysl“ mimo dosah našeho gólmana, 4-2. Jde však jen o poslední záchvěv hostů. Závěr utkání už kontrolujeme a v 87. minutě ještě výsledek upravíme. Na Němcův centr před bránu sice nedosáhne Kadlec, ale za ním stojící Šebela (působící v tu chvíli na hřišti pár okamžiků) z bezprostřední blízkosti posílá míč popáté do sítě soupeře, 5-2. Závěrečný hvizd sudího pak zpečetí naši výhru, která je vzpruhou do nejbližších duelů, kdy nás čekají regionální rivalové.

Příště: Ten nejbližší již v sobotu 10. září, kdy se postavíme v Jedovnicích domácím fotbalistům. Těm se úvod sezóny moc nevyvedl a tak se mohou i naši příznivci přesvědčit, jak se u Olšovce povede fotbalistům FK Vysočany-Šošůvka. Začíná se od 16:30 h.

Mládež (Vysočany + Šošůvka + Sloup):

Mladší žáci – RDR  Akademie A     1 : 6 (0 : 2) Kuběna Matěj

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše