Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2251×

OP:  SK Jedovnice - FK Vysočany / Šošůvka   3 : 3  (3 : 3)

Sestava: Piňos Lukáš – Svoboda Dixie, Hloch Marek, Dvořák Antonín, Wágner Tomáš – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Bezděk Luboš (65. Hejč Jiří), Grmela Miroslav, Kadlec Matěj – Krátký Marek

Branky: Mlčoušek Michal, Pernica Viktor a Janíček Tomáš – Maňoušek Jiří, Bezděk Luboš a Němec Libor (p.k.)

Č.K.: Galita (Jedovnice)

V sobotním odpoledni zavítali naši fotbalisté do nedalekých Jedovnic, kde je před velice solidně zaplněným areálem u Olšovce čekal domácí tým. Našemu soupeři se start do soutěže úplně nevyvedl a tak se dala čekat ze strany Jedovnic touha po výhře od prvních vteřin. Ovšem to, co se dělo v samém úvodu, předčilo očekávání všech. Ten kdo přišel na hřiště po odehrané šesté minutě, jen nevěřícně koukal na dvě velké dvojky zářící ze světelné tabule. V dalším průběhu přece jen oba celky ze střelecké pohotovosti slevily, ale přesto bylo k vidění utkání nadprůměrné okresní úrovně, které drželo přítomné osazenstvo v napětí až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Ten nakonec znamenal dělbu bodů a z pohledu nezaujatých zřejmě i zaslouženou.

Úvod zápasu přinese rychlý sled událostí. Již ve 2. minutě se svým důrazem na pravé straně prosadí fotbalista domácích přes naši obranu, aby následně obstřelil vybíhajícího Piňose, 1-0. Ještě neutichne ani radost soupeřových příznivců a už je zde akce na druhé straně. Bezděk najde v dobré pozici Krátkého, jeho střelu sice brankář dokáže vyrazit, ale pouze k Maňouškovi a ten, i s nechtěnou pomocí tečujícího obránce, skóre bleskově srovná, 1-1. Nerozhodný stav však trvá jen do 5. minuty. Po centru z levé strany střílí zády k brance z hranice „šestnáctky“ domácí Pernica, míč nabere až neuvěřitelnou trajektorii a zapadne dokonale za záda bezmocného brankáře Piňose, 2-1. Strhující úvod však pokračuje. V 6. minutě najde přihrávka z levé strany před pokutovým územím Bezděka, ten si míč připraví a poté z devatenácti metrů parádně obstřelí gólmana Jedovnic, 2-2. Na světelné tabuli svítí rázem 2-2 a to je chvíle, kdy si obě defenzívy řeknou dost… Ne že by se ubralo na tempu, to je nadále na okresní přebor poměrně vysoké, ale už to není v obranách „průchoďák“. Na tomto konstatování může hodně změnit 25. a 26. minuta. To jsou chvíle, kdy se hned 2x v krátkém sledu řítí na brankáře osamocený Maňoušek, jenže ani jednou náš kapitán nedokáže na brankáře vyzrát a roli „chladnokrevného střelce“ odmítne. Na druhé straně se prosadí domácí. Ve 34. minutě nepokryjeme po rozehraném přímém kopu domácího Janíčka a ten hlavičkuje mimo dosah brankáře FK, 3-2. Ještě do poločasu se snažíme o další srovnání a vyjde nám to až v poslední chvíli. Ve 45. minutě si naběhne do „vápna“ Kadlec, domácí obránce si počíná hodně nešikovně, když jej zbytečným skluzem pošle k zemi a kope se penalta. S tímto typem standartní situace nemívá zkušený Němec problémy a do šaten se tak jde za nerozhodného stavu, 3-3.

Druhý poločas už další gólový přídavek nepřinese. Ne že by se o to oba celky nesnažily, ale obrany jsou o poznání jistější a tak i když se hraje zajímavý fotbal, s náznakem dobře rozehraných akcí, o „tutových“ šancích se moc hovořit nedá. Domácí mají menší územní převahu, ovšem jsme schopni šikovně zakombinovat, ale do rizika nikdo jít nechce. Hraje se převážně v uctivé vzdálenosti od obou branek. Více vzruchu přinesou až závěrečné minuty. V 78. minutě běží sám na bránu Hejč, který je dvacet metrů od brány zastaven nedovoleně domácím obráncem. Ten za svůj zákrok vidí červenou kartu a hrajeme přesilovku. Ovšem opticky to zas tak moc neznamená. Domácí mohou dokonce i v deseti jít znovu do vedení, když v 83. minutě střelu jejich hráče z přímého kopu zastaví břevno Piňosovy brány. Na druhé straně může v 89. minutě rozhodnout Krátký, ale jeho ránu z úhlu likviduje domácí brankář. A jelikož víc se toho už nestane, rozejdou se oba sobotní rivalové smírně.

Příště: V dalším utkání nás čeká derby dvou celků hrající do minulé sezóny krajské soutěže. V hodovou sobotu 17. září 2022 přivítáme na hřišti v Šošůvce soupeře z Lipovce. Začíná se od 16:15 h., takže zveme na tento atraktivní duel všechny příznivce.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší dorost:    Lipovec/Ostrov - Š+V+S    1 : 14  (1 : 7)  Nesrovnal Adam 6, Sychra Kryštof 3, Doležal Ondřej 2,  

                                                                                                   Hejč Václav, Hejč Miroslav a Matoušek Martin

Mladší žáci:        Boskovice C - Š+V+S        6 : 2  (3 : 2)      Žilka Deniel 2

Starší přípravka: Bukovinka - Š+V+S (A)    4 : 2  (3 : 0)      Krška Jan  a Pernica Jan

                           Blansko - Š+V+S (B)        5 : 10  (3 : 5)     Zouhar Josef 5, Hrymut Roman 3 a Přikryl Šimon 2                                                            

                            Blansko - Š+V+S (A)        10 : 4  (4 : 2)    Rak Štěpán, Doležel Štěpán, Ondroušek Felix a Šváb Jakub

                           Bukovinka - Š+V+S (B)     5 : 8  (3 : 2)      Zouhar Josef 4, Hrymut Roman 2 a Nečas Jan 2

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše