Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2060×

OP:  FK Vysočany / Šošůvka – SK Sokol Lipovec   4 : 1  (2 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Maňoušek Jiří, Hloch Marek, Grmela Miroslav (87. Škvarenina Libor), Svoboda Dixie – Wágner Tomáš (80. Dvořák Antonín), Němec Libor, Matuška Jan, Petržel Aleš, Jamrich Jakub (75. Bezděk Luboš) – Krátký Marek

Branky: Němec Libor 2x (oba z p.k.), Wágner Tomáš a Petržel Aleš – Šíbl Vladimír 

Č.K.: Štencl (Lipovec)

V sobotním „hodovém“ odpoledni byl v Šošůvce k vidění souboj dvou celků, které ještě v minulém fotbalovém ročníku působily v krajské soutěži. Ačkoliv počasí moc přívětivou tvář neukázalo, tak přesto velice slušně zaplněná „Krmelec Aréna“ byla svědkem rušného střetnutí, ve kterém domácí svého soupeře, až na poměrně krátké časové úseky, přehrávali a naprosto zaslouženě si připsali tři body.

Samotný úvod se našim hráčům, stejně jako minulý týden, nevyvedl. Již v 5. minutě se na pravé straně objeví Šíbl a jeho obráncem tečovaná střela zamíří přes bezmocného Piňose do naší sítě, 0-1. Nedobrý začátek, ale naše hráče nikterak nenalomí a velice rychle začnou přebírat otěže zápasu do svých rukou. Jsme důraznější v osobních soubojích, pohyblivější i více na míči než hosté a je tak jen otázkou času, kdy svoji aktivitu zúročíme i gólově. Po několika velice slibně vypadajících náznacích se prosadíme ve 27. minutě. Na centr Jamricha z levé strany si naskočí „na vzdálenější tyči“ Wágner a důraznou hlavičkou napne síť za zády brankáře Lipovce, 1-1. Vyrovnání je vyústěním rozložení sil na hřišti. Jsme lepším celkem a velice brzy to potvrdíme i druhou brankou. Ve 35. minutě je v pokutovém území nedovoleně zastaven Petržel, míč si vezme do své správy Němec a stejně jako minulý týden penaltu využije, 2-1. Ve 40. minutě může být ještě veseleji. To naši pohlednou kombinaci zakončuje Wágner, který střílí bez přípravy z osmnácti metrů a gólman Lipovce jen s napětím sleduje, zda míč proletí těsně vedle jeho pravé tyče. S průběhem první půle tak můžeme být spokojeni, kdy nás mrzí jen to, že rozdíl ve skóre není vyšší.

V druhém poločase hosté přece jen ustoupí ze své hodně pasivní hry a začnou „zlobit“ i v prostoru kolem našeho pokutového území. Najednou je častěji v permanenci také brankář Piňos, který musí být určitě pozornější než v dějství prvním. Přes zlepšení hostů jsou to naši fotbalisté, kteří první udeří. V 50. minutě předvedeme akci, která by se klidně mohla zařadit do víkendových fotbalových sestřihů. Jamrich na pravé straně elegantní patičkou uvolnil Wágnera, Tomáš nezvykle pravou nohou poslal centr do pokutového území a nabíhající Petržel prudkou hlavičkou ze třinácti metrů „zatloukl“ míč k pravé tyči brány hostů, 3-1. Dvoubrankový náskok vypadá nadějně, ale ten stejný jsme s Lipovcem měli už na jaře a nestačil. Však hosté jakoby si na tento zápas vzpomněli a rozehráli svoji nejlepší pasáž, kdy se v dalších minutách tlačili k našemu pokutovému území a mají i šance. Hned 2x zasáhne proti nebezpečně vyhlížejícím střelám Piňos, který si svůj „zákrok dne“ schová na 65. minutu, kdy reflexivně vykopává z brány střelu z bezprostřední blízkosti. V 70. minutě pak dojde k definitivnímu rozuzlení, na němž má lví podíl brankář Lipovce. Ten v nepřerušené hře srazí k zemi Wágnera, následně vznikne menší strkanice, kterou po chvíli rozhodčí ukončí a verdikt je jasný. Červená karta pro gólmana a navíc penalta. Na její exekuci se chvíli čeká, než nastoupí do brány hostů náhradník, ale ani ten, i když si na míč sáhne“, druhé penaltové střele z kopačky Němce v cestě do sítě zabránit nedokáže, 4-1. V posledních dvaceti minutách se nedá říct, že by se na hřišti nic nedělo, ovšem hráči domácích hru bezpečně kontrolují a tak se v podstatě jen čeká na závěrečný hvizd, který vyšle naše fotbalisty ke třem bodů a také do víru hodových oslav.

Příště: V neděli 25. září zajíždí naši fotbalisté na hřiště do Doubravice, kde je čeká domácí tým, jenž doposud doma neztratil ani bod. O tom jestli se nám tuto jejich prozatímní bilanci podaří zlomit, se můžete přesvědčit i vy, když budete od 16 hodin v areálu místního stadionku.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší dorost:    Š+V+S – Velké Opatovice    3 : 6  (2 : 2)  Nesrovnal Adam, Sychra Kryštof a Doležal Ondřej

Mladší žáci:        Š+V+S – Lipovec / Ostrov        9 : 11  (4 : 6)      Čípek Alex 3, Kuběna Matěj 2, Hudec Dan, Žáček

                                                                                                         Jaroslav, Štěpán Pavel a Sychra Filip 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Srpen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše