Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1915×

 OP:  SK Doubravice - FK Vysočany / Šošůvka    2 : 2  (1 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Wágner Tomáš, Hloch Marek, Dvořák Antonín, Kadlec Matěj – Maňoušek Jiří, Matuška Jan, Bezděk Luboš (53. Vybíhal Matěj), Němec Libor, Jamrich Jakub – Krátký Marek

Branky: Hájek Michal a Schuch Adam – Krátký Marek a Hloch Marek

V neděli se náš tým představil v Doubravici, která ještě na domácím hřišti neztratila body. Ovšem po tomto utkání už to neplatí, jelikož po remízovém výsledku si oba soupeři body rozdělili. Jestli je pro nás bod málo? Svým způsobem těžko říct. Určitě jsme nenavázali na kvalitní výkon proti Lipovci, ale samozřejmě, že každý zápas je jiný. Domácí předváděli fotbal, na který jsme od Doubravice zvyklí. Tedy bojovnost, nasazení i důraz. Po fotbalové stránce jsme, hlavně v druhém poločase, určitě působili lepším dojmem, ale na dojmy se nehraje.

Vstup do zápasu z naší strany moc povedený není. Dlouhé minuty máme problémy i s jednoduchou rozehrávkou, chybí větší pohyb a tak není divu, že toho dokáží domácí využívat. Bohužel poměrně brzy i gólově. V 6. minutě necháme po rohovém kopu zakončovat úplně volného Hájka, který však bránu míjí. Jenže se nepoučíme a zkušenému domácímu hráči povolíme v 8. minutě reparát a tentokrát už po dalším rohovém kopu míč z jeho hlavy v naší síti skončí, 1-0. Potřetí v řadě tedy inkasujeme hned na úvod. Soupeř je samozřejmě „na koni“ a nám trvá poměrně dlouho, než se dostaneme do nějakého herního rytmu. Ve 14. minutě se dostává do dobré pozice Maňoušek, ale jeho zakončení postrádá razanci. V 18. minutě pak po menším zmatku před bránou Doubravice nemá daleko k zakončení Bezděk, ale ani on neuspěje. Ale jinak moc nebezpeční nejsme. To hosté jsou ve hře dopředu určitě aktivnější, zahrávají i poměrně dost rohových kopů a po jednom z nich nejsou daleko od navýšení skóre ve 26. minutě. Po půlhodině hry se ovšem začne obraz hry převracet v náš prospěch. Dokážeme udržet míč na svých kopačkách a pomalu se hra přesunuje před pokutové území domácích. Dlouho však bez potřebné efektivity. Ve 42. minutě máme příležitost po rozehraném přímém kopu z devatenácti metrů, kdy gólman Doubravice vyrazí Bezděkovu střelu na roh. Po jeho rozehrání sice obrana soupeře míč odvrátí mimo „šestnáctku“, ale Matuška pohotově vrátí hru před bránu, míč skončí u neobsazeného Krátkého, který následně zamíří vedle vybíhajícího brankáře do sítě, 1-1. Dopingu v podobě vyrovnávajícího gólu se ještě snažíme do přestávky využít, ale bez vážnějšího ohrožení soupeřovy brány.

Dění v druhém poločase je pak po většinu času pod kontrolou hráčů FK. Soupeř se zaměří víc na defenzívu, občasné protiútoky a tak se hraje hlavně na straně Doubravice. Máme sice nadějně vyhlížející akce, ale nejsme schopni je dotáhnout ke smysluplnému zakončení. Stejně tak míří do pokutového území Doubravice spousta centrů, ovšem urostlí zadáci domácích mají navrch. Až v 59. minutě se přes ně pro rozehraném rohovém kopu prosadí Wágner, ale bránu míjí. A tak za neefektivitu přijde trest v 62. minutě. Po jedné z brejkových situací přichází centr z levé strany, na protilehlé tyči neudrží „na zádech“ Kadlec soupeřova útočníka (paradoxně si ovšem myslím, že Matěj byl v neděli našim nejlepším hráčem), ten se prosadí k hlavičce a rázem prohráváme, 2-1. Domácí se po vedoucí brance zatáhnou ještě víc a začne dobývání. Míč dlouhé minuty rotuje kolem pokutového území soupeře, občas je i v něm, ale bohužel bez adekvátního zakončení. Nakonec nás vysvobodí standartní situace. V 78. minutě rozehraje z levé strany rohový kop Němec, míč najde hlavu Krátkého, který míří k levé tyči. Brankář předvede skvělý zákrok, když balon vyrazí, ovšem jen před dobíhajícího Hlocha, který jej neomylně z pěti metrů pošle přes ležícího gólmana do sítě. Marek tak zaznamená svůj první gól v našem dresu, jenž je určitě odměnou za jeho dosavadní výborné výkony, 2-2. V posledních minutách se hraje o to, zda se jednomu ze soupeřů podaří převrátit výsledek na svou stranu. Sice máme dál o něco více ze hry, ale že bychom si vypracovali nějakou větší možnost, to se říct nedá.  Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak odchází oba celky do šaten s bodem v kapse. Vyložených šancí na obou stranách moc nebylo, takže bych bral bod jako realitu. V Doubravici se nebude hrát nikomu lehce, 2x jsme prohrávali, tudíž bych určitě večery netrávil tlučením hlavou o zeď, že jsme zde ztratili body.

Příště: Kolotoč okresního přeboru nabírá s příchodem podzimu obrátky a tak už ve středu 28. září 2022 (státní svátek) zajíždíme do Drnovic u Lysic. Zde nás čeká domácí výběr v zápase, který začíná v 16:00 h. Zveme ke „svátečnímu“ výjezdu všechny příznivce.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší žáci           RDR Akademie B - Š+V+S       0 : 3  (0 : 2)  Macháček Jakub, Žáček Jaroslav a Kuběna Matěj

                             FSA Kras A - Š+V+S                4 : 1  (0 : 1)  Žáček Jaroslav

Starší přípravka:   Š+V+S (A) – Vavřinec                 4 : 7  (0 : 3)   Rak Mikuláš 2, Krátká Lucie a Šváb Jakub

                               Š+V+S (B) – Vavřinec                 10 : 3 (6 : 3)  Hrymut Roman 4, Zouhar Josef 3, Přikryl Šimon 2 a

                                                                                                           Kolomazníček Jakub

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše