Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1823×

OP:  TJ Sokol Drnovice - FK Vysočany / Šošůvka    1 : 2  (1 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Maňoušek Jiří, Hloch Marek (62. Škvarenina Libor), Dvořák Antonín, Kadlec Matěj – Wágner Tomáš, Petržel Aleš, Bezděk Luboš (90. Zouhar Jan), Němec Libor, Jamrich Jakub (46. Šebela Martin) – Krátký Marek

Branky: Žáček Pavel – Bezděk Luboš a Maňoušek Jiří

V „anglickém týdnu“ absolvovali naši fotbalisté dohrávku 1. kola na půdě Drnovic, jenž byly v tabulce po odehraných sedmi kolech před námi o jeden bod. Po středečním vzájemném duelu jsme je ovšem díky těsné výhře přeskočili. Určitě se nedá říct, že bychom byli lepším družstvem. Převážnou část zápasu měli míč v držení domácí, zatímco naši hráči hráli v defenzivním (ale hodně kompaktním) bloku a čekali na svoje příležitosti, které nakonec přišly. Navíc jsme museli v průběhu utkání z důvodu zranění opětovně hýbat se sestavou, ale velice cenné vítězství nakonec odvážíme. Domácí budou určitě zklamaní a s pocitem, že si zasloužili za středeční výkon nějakou odměnu. Jenže je to hodně podobné jak s těmi našimi „dojmy“ po Doubravici. Za zásluhy se udělují čestné medaile a řády, ne body ve fotbale…

Od prvních minut středečního svatováclavského zápasu jsou to domácí fotbalisté, kteří působí aktivněji. Hra se odbývá převážně na naší polovině a už ve 4. minutě je k vidění první možnost, kdy fotbalista Drnovic ve velice dobré pozici hlavičkuje mimo Piňosovu bránu. Naši hráči se směrem dopředu příliš nehrnou, takže zkrátka v útočné fázi chybí podpora ze zadnějších řad. Ovšem zahuštěný prostor na soupeře platí, takže ačkoliv Drnovice dokáží kombinovat, tak je to v uctivé vzdálenosti od naší brány. Na klidu protivníkovi nepřidá ani naše první vážnější akce, která hned skončí gólem. V 16. minutě se protáhne po pravé straně Petržel, centruje před bránu, kde dojde k určité nedohodě mezi obránci a gólmanem. K míči a zároveň k souboji s brankářem se dostane Bezděk, napoprvé sice vyzní duel nerozhodně, ale druhý pokus Lubošovi vychází, kdy v poloze „ležícího střelce“ posílá míč do odkryté brány, 0-1. Vedení určitě povzbudivé, ale příliš dění na hřišti nezmění. Pokračujeme v poctivém bránění a soupeř se snaží něco vymyslet. Ve 30. minutě vyráží Piňos střelu ze střední vzdálenosti jen před sebe a trochu překvapený útočník Drnovic pošle volný míč nad břevno. V obraně hrajeme zodpovědně a domácí mají s proniknutím „do vápna“ velké problémy. Jenže ve 38. minutě napřáhne z dvaadvaceti metrů Žáček, na jeho přízemní střelu umístěnou k pravé tyči naší brány reaguje Piňos později a je v podstatě „z ničeho“ srovnáno“, 1-1. Naštěstí nás vyrovnávající gól zásadně nepoznamená a do šaten se jde za vyrovnaného stavu.

Do druhé půle již nenastoupí zraněný Jamrich a také Krátký hraje se sebezapřením. Domácí navýší svůj tlak a naši hráči se ještě více zatáhnou. V ofenzívě v podstatě neudržíme míč, který vždy po krátkých přestávkách směřuje k naší brance. V 54. minutě se před Piňose dostává osamocený hráč Drnovic, ale svoje kvality předvede Hloch, jenž jej zvládne doběhnout a jeho střelu uvnitř pokutového území i zablokovat. Ještě větší možnost má soupeř v 60. minutě. Haničinec míří od půlící čáry sám na Piňose, ale ten dokáže jeho následnou kličku vystihnout a míč srazit před sebe. Další dobíhající hráč soupeře se hned snaží poslat balon do naší brány, ale před brankovou čarou stojící Hloch míč vykopává mimo brankovou konstrukci. Bohužel se Marek při obranném zákroku zraní a musí dojít k dalšímu přeskupení. Z hrotu se na dirigenta obrany stáhne Marek Krátký a je to správná volba. Marek předvede ve zbývající půlhodině naprosto dominantní výkon a zcela ovládne předbrankový prostor. Po přeskupení řad, kdy se řekněme netradičně ofenzivnější post najde i pro nestárnoucího Libora Škvareninu, si jakoby naši hráči řeknou, že v tak hluboké defenzívě nejsme schopni do devadesáté minuty „přežít“. Začneme i díky rychlému Maňouškovi více napadat rozehrávku soupeře a ten najednou nemá tolik prostoru ani času k rozvíjení útočných akcí. Navíc si v 67. minutě vezmeme vedení zpět. Po centru Šebely z levé strany, vyrazí vyběhnutý gólman míč jen k Maňouškovi, Jirka se brankáři vyhne, aby z pravé strany vyslal na poloodkrytou bránu střelu z patnácti metrů, která přes dvojici obránců před a na brankové čáře „zapluje“ pod břevno brány Drnovic, 1-2. Soupeř se sice snaží o odpověď, ale jsme stejně jako po celý zápas v obraně výborně koncentrovaní a tak jde o platonickou převahu. Navíc sami můžeme udeřit. V 76. minutě vysune na levé straně Bezděk rozběhnutého Kadlece, kteří běží vstříc brankáři, ale nedokáže přes něj míč dostat do sítě. O minutu později se sražený míč dostane na hranici “šestnáctky“ k Maňouškovi, ale ten už napodruhé tak dokonale netrefí a bránu míjí. Za další minutu se do souboje před bránou dostane Petržel, ale chybí mu snad půlkrok k zakončení do odkryté sítě. Takže drama až do konce. Soupeř v poslední desetiminutovce vrhne vše do útoku. Naši už naopak rezignují na zásadnější ofenzivní činnosti a bráníme vedení. To se nám celkem bez zásadnějších problémů daří až do 94. minuty. To snad poprvé za celý zápas propadne naší obranou míč k úplně volnému protihráči, který střílí z osmi metrů na Piňose, jenže Lukáš si zákrok dne schoval právě na tuto chvílí, míč vyrazí nad sebe a Krátký jej následně hlavou uklidí do zámezí. Poté už se moc dlouho nehraje a po závěrečném hvizdu rozhodčího se můžeme radovat ze tří bodů a natažení série bez porážky na šestý zápas.

Příště: V dalším zápase se naši fotbalisté představí v domácím prostředí ve Vysočanech. Zde v neděli 2. října 2022 hostíme nevyzpytatelné Knínice. Začíná se od 15:30 h. a podpora příznivců se určitě bude hodit.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší žáci:    Š+V+S – Černá Hora                           2 : 5  (1 : 3)  Čípek Alex a Žilka Deniel

St.přípravka:   Š+V+S (A) – Bořitov/Žijeme hrou B     3 : 11  (1 : 7)   Zouhar Jonáš, Krátká Lucie a Šváb Jakub

                       Š+V+S (B) – Žijeme hrou/Kunštát       6 : 6  (0 : 6)  Hrymut Roman 3, Zouhar Josef 2 a Kolomazníček Jakub

                                                                                                           

                        Š+V+S (A) – Žijeme hrou/Kunštát          2 : 11  (2 : 4)   Krška Jan a Zouhar Jonáš

                       Š+V+S (B) – Bořitov/Žijeme hrou B        3 : 5  (2 : 2)  Hrymut Roman, Zouhar Josef a Přikryl Šimon

 

Mládež příště doma:

Mladší dorost:    Š+V+S – Knínice           v neděli 2. října v 10:15 ve Vysočanech

St.přípravka:      Š+V+S (A) – Knínice       v pondělí 3. října  v 16:30 ve Vysočanech

                          Š+V+S (B) – Knínice       v pondělí 3. října  v 17:30 ve Vysočanech

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše