Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2035×

 OP:  FK Vysočany / Šošůvka – TJ Malá Haná Knínice   6 : 3  (4 : 0)

Sestava: Piňos Lukáš – Wágner Tomáš (90. Zouhar Jan), Krátký Marek, Dvořák Antonín, Svoboda Dixie – Vybíhal Matěj, Petržel Aleš, Němec Libor (56. Škvarenina Libor), Bezděk Luboš, Kadlec Matěj (56. Šebela Martin) – Maňoušek Jiří

Branky: Maňoušek Jiří 2, Vybíhal Matěj 2, Dvořák Antonín a Bezděk Luboš – Mucha Vojtěch, Letfus Michal a Letfus Matěj

V první říjnovou neděli se po více jak desetileté pauze vrátili na hřiště do Vysočan fotbalisté z Knínic. Z jejich strany to nebyl návrat zrovna povedený. Především v prvním poločase byla k vidění na hrací ploše naprostá dominance našich hráčů, kteří soupeře převyšovali ve všech herních činnostech a výsledek po pětačtyřiceti minutách prakticky odpovídal dění na hřišti. V druhé půli už nasazení, i vzhledem k průběžnému stavu, pochopitelně poněkud opadne. Ovšem v poslední dvacetiminutovce jsme totálně vypadli ze hry a umožnili soupeři svou laxností korigovat na vcelku přijatelný výsledek. Samozřejmě že vzhledem na rozdíl ve skóre to nemělo na body žádný vliv, ale varování pro příště to přece jen je.

Od úvodního hvizdu rozhodčího se hra přesune na polovinu hostů a na první větší možnost se tak nečeká dlouho. Již ve 3. minutě důrazně „presujeme“ obránce Knínic, následuje přihrávka do pokutového území na Bezděka, který se elegantně zbaví obránce, ale sám před brankářem nezvolí ideální formu zakončení a nechá tudíž vyniknout gólmana Knínic. Pokračujeme dál v náporu, kdy hosté nestačí přistupovat k našim hráčům a tak jsou často jen svědky dění na trávníku. Skóre se však změní až ve 13. minutě. Přímý kop z pravé strany rozehraje Němec, míč si najde v pokutovém území neobsazený Dvořák a pohotovou střelou z dvanácti metrů umístěnou k pravé tyči brány Knínic otevře střelecký účet zápasu, 1-0. I další minuty se odehrávají zcela v naší režii. Hosté zaostávají prakticky ve všem a tak není divu, že své vedení navýšíme. V 17. minutě opět svým napadáním přerušíme v zárodku akci soupeře, následuje přihrávka na levou stranu k Bezděkovi, jenž vysílá před bránu přízemní centr, ke kterému se dostane nejrychleji Vybíhal a šikovným sklepnutím posílá před gólmanem míč do sítě podruhé, 2-0. Ve 20. minutě ukáže svoji rychlost Maňoušek. Toho vyšle na zteč brány Knínic Němec (ten v neděli zcela ovládá střed hřiště), ale náš kapitán nedokáže přes zasahujícího brankáře dostat míč za jeho záda. Co se nepovedlo Jirkovi, povede se ve 24. minutě Bezděkovi. Luboš využije nedorozumění mezi obráncem a brankářem, vběhne mezi ně, získá míč pro sebe a poté ho pohodlně dovede do prázdné brány, 3-0. A aby toho nebyl pro hosty málo, tak hned o minutu později vysune Petržel rozběhnutého Maňouška, ten je opět sám před brankářem, který sice jeho první střelu vyrazí, ovšem jen znovu před Jirku, opakovaným pokusem už náš kapitán nepohrdne a s naprostým přehledem rozvlní síť počtvrté, 4-0. Průběžný stav znamená menší polevení v koncentraci domácích a o tom, že jsou na hřišti, se snaží přesvědčit i hosté. Ve 29. minutě střílí jejich hráč z levé strany, aby těsně minul naši levou tyč. No a za další minutu předvede výborný zákrok Piňos, když likviduje vyloženou možnost po průniku fotbalisty Knínic z pravé strany. Naštěstí se hned srovnáme a do konce poločasu hru kontrolujeme. Ve 38. minutě může skóre navýšit Maňoušek, ale gólman Knínic dokáže jeho povedenou střelu zlikvidovat.

To co Maňouškovi nevyšlo v závěru úvodního dějství, povede se hned na začátku toho druhého. Ve 46. minutě dostane Jirka přihrávku za obranu od Bezděka, běží směrem k bráně a jeho následná tvrdá, i když ne zas tak dobře umístěná střela, skončí přes snahu gólmana v jeho síti popáté, 5-0. V 50. minutě pak totální zmar defenzívy Knínic demonstruje Vybíhal. Ten se s míčem na kopačce na levé straně, prakticky na brankové čáře, uvolní přes dvojici obránců a jeho střela z ostrého úhlu na bližší tyč skončí neomylně v bráně hostů, 6-0. Utkání je v podstatě již od poločasu rozhodnuto, ale zbývá odehrát ještě 40 minut. Naši hráči sleví hodně z agresivity a tak se konečně k fotbalu dostanou i hosté. V 61. minutě necháme před Piňosem osamoceného hráče, ale ten šancí pohrdá a střílí z deseti metrů vysoko nad bránu. O minutu později má na hlavě gól Petržel, který však nedokáže zužitkovat přesný centr střídajícího Škvareniny. Jinak však v poslední fázi zápasu hodně slevíme z útočné snahy a přijde trest za pasivitu. V 67. minutě ještě dokáže Piňos zastavit povedenou střelu z přímého kopu, ale to co předvedeme v poslední dvacetiminutovce, moc ke chvále není. V 73. minutě nechá obrana Piňose na holičkách, když jen sleduje, jak unikající fotbalista Knínic zakončuje svůj samostatný náběh, 6-1. O minutu později ztratíme míč ve středu hřiště, ten si mezi sebou vymění dva hráči soupeře a následná střela zpoza „šestnáctky“ zapadne přesně k pravé tyči Piňosovy brány, 6-2. Naši fotbalisté jakoby se už viděli v šatně, jsou najednou jak opaření, nedokáží podržet míč a v 80. minutě inkasujeme třetí gól za pouhých sedm minut. Opět samotný hráč Knínic běží sám na Piňose, aby ho s notnou dávkou štěstí prostřelil, 6-3. Průběžný stav, s vědomím blížícího se konce zápasu, velí raději zpevnit defenzívu, ale ještě jednou hosté málem udeří. V 87. minutě se protáhne jejich hráč z pravé strany před bránu, ale svoji následnou střelu pošle pouze do břevna. V 89. minutě může na druhé straně dát výsledku hezčí podobu aktivní Petržel, ale z dobré pozice bránu přestřelí. Závěrečný hvizd rozhodčího pak jen zpečetí naše naprosto zasloužené vítezství.

Příště: I příští zápas sehrají naši fotbalisté na hřišti ve Vysočanech. V neděli 9. října 2022 zde přivítáme od 15:30 h. soupeře z Olešnice. Dá se očekávat zajímavý a rušný zápas, který by bylo škoda nevidět. Takže příznivci fotbalu jsou samozřejmě vítaní.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

Mladší dorost:    Š+V+S – Knínice                  1 : 4  (0 : 3)  Doležal Ondřej

Starší přípravka: Boskovice  A - Š+V+S (A)   3 : 3  (1 : 2)  Rak Mikuláš, Hrouza Jan a Krátká Lucie

                          Boskovice  B - Š+V+S (B)    7 : 15 (2 : 9) Zouhar Josef 7, Hrymut Roman 5, Sekanina Václav 2 a

                                                                                               Odehnal Martin

                          Boskovice  A - Š+V+S (B)    15 : 6  (7 : 1)  Zouhar Josef 4, Hrymut Roman a Sekanina Václav

                          Boskovice  B - Š+V+S (A)    3 : 5  (1 : 4)  Pernica Jan 2, Krátká Lucie, Rak Mikuláš a Zouhar Jonáš

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Únor 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Zobrazit vše