Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1986×

OP:  FK Vysočany / Šošůvka – FC Olešnice   3 : 1  (2 : 0)

Sestava: Piňos Lukáš – Wágner Tomáš, Hloch Marek, Dvořák Antonín (86. Grmela Miroslav), Svoboda Dixie (65. Škvarenina Libor) – Matuška Jan, Němec Libor (89. Zouhar Jan), Bezděk Luboš (51. Vybíhal Matěj), Kadlec Matěj, Maňoušek Jiří – Krátký Marek

Branky: Dvořák Antonín, Němec Libor a Matuška Jan – Petrželka Jakub

 V nedělním slunečném odpoledni (i když už s chladivým nádechem podzimu) jsme ve Vysočanech přivítali Olešnici. A po uplynutí devadesáti minut lze konstatovat, že i druhý domácí zápas v krátkém sledu jsme zvládli. Je třeba říct, že oproti Knínicím minulý týden, byl náš nedělní soupeř přece jen kvalitativně výše, hlavně v organizaci hry. Ovšem stále platí, že každý zápas je jiný a v dlouhodobé soutěži jsou zápasy lepší i horší. Každopádně jsme hlavně v prvním poločase předvedli velmi dobrý výkon, podložený důrazem i aktivitou směrem do ofenzívy a velmi zodpovědně odehranou defenzívou. Ačkoliv jsme se prosadili „pouze“ ze standartních situací, měli jsme dostatek možností i ze hry. Nemyslím si, že by někdo z přítomných mohl o pauze rozporovat naše dvoubrankové vedení. Druhý poločas už po fotbalové stránce poklesl. Hra byla rozkouskovaná, přibylo nepřesností, ale přes herní vzepětí hostů v závěrečné půlhodině jsme si zaslouženou výhru poměrně v klidu pohlídali.

Hned první minuty zápasu naznačily, že dnešní zápas bude hodně o důrazu a lepší souhře ve všech řadách. Na první gól se však nečeká (ostatně jak je v našich zápasech obvyklé) ani moc dlouho. V 7. minutě zahrává Němec rohový kop z pravé strany, před bránou prokáže nejlepší odhad i výskok Dvořák a důraznou hlavičkou posílá míč k levé tyči brány Olešnice, 1-0. Vedoucí branka změní počáteční vyrovnanou partii a začne se hrát podle našich not. Dokážeme být důraznější než soupeř, aktivně napadáme rozehrávku Olešnice a z toho plynou i šance. V 11. minutě vybojuje Kadlec míč pro Krátkého, ale Marek míč ideálně netrefí a z hranice „šestnáctky“ míří těsně mimo pravou tyč. Hosté dirigovaní zkušeným Vrzalem se snaží o kombinační hru, ale včas přistupujeme k protihráčům, jsme v obraně koncentrovaní a tak za jedinou takovou střeleckou příležitost Olešnice v první půli lze brát jen střelu ze 14. minuty, kdy z ostrého úhlu míjí z pravé strany protihráč Piňosovu bránu. Jinak je více vzruchu před hostující bránou. Ve 20. minutě se hezky na levé straně uvolní Krátký, pošle nadýchaný centr směrem k bráně na volného Bezděka, ale Luboš sám před brankářem míč dobře netrefí a jeho pohotový pokus mizí daleko v zámezí. Ve 28. minutě má solidní možnost Matuška. Po nákopu z naší poloviny se dostane na pravé straně přes obránce až k brankáři, ale ten včas vyběhne a a Honza už nemá dostatek prostoru na jeho prostřelení. Mrzet nás to však může jen chvíli. Ve 29. minutě si po faulu na Maňouška postaví míč k přímému kopu Němec, aby poté z třiadvaceti metrů poslal střelu přes zeď, na kterou gólman nedosáhne, 2-0. Hned o minutu později můžeme vedení navýšit. Kadlec opět získá ve středu hřiště míč, posune jej na Krátkého, který běží směrem k bráně, pokusí se přehodit vybíhajícího brankáře, ale spolu s ním přehazuje i břevno. Hra se postupem času vyrovnala, ale oproti našim akcím, nejsou ty soupeřovy nebezpečné. V defenzivní činnosti si počínáme zkrátka velmi dobře. V závěru poločasu se ještě ve 38. minutě po akci Krátkého dostane k zakončení Matuška a o chvíli později pálí nebezpečně i Krátký, ale míč za záda brankáře Olešnice ani jeden nedostane. Přesto můžeme odcházet do kabin o poločasové pauze rozhodně spokojenější než hosté.

Druhý poločas začne opatrněji z obou stran, ale v 52. minutě se nám povede akce, která prakticky definitivně rozhodne. Krátký vyšle na levé straně za obranu Vybíhala, ten ještě udrží míč na hřišti, aby následně přihrál před bránu, kde si najde prostor k zakončení Matuška, jenž tvrdou přízemní střelou z devíti metrů pošle balon přesně k pravé tyči brány Olešnice, 3-0. Jak se později ukáže, je to v podstatě jediná naše větší možnost ve druhé půli. Za třígólového vedení se více zatáhneme do defenzívy a čekáme na „brejkové možnosti“. Bohužel je na naší straně velká řada nepřesností, i když je třeba říct, že hosté jsou na tom dost podobně. Hra je rozkouskovaná častými fauly, víc se nehraje, než hraje, zkrátka pro diváka v těchto fázích trochu nudná podívaná. Hosté se však konečně dostanou k ohrožení brány. V 62. minutě poprvé zaváhá naše defenzíva, hráč Olešnice míří směrem k Piňosovi, ale Svoboda „nevypustí“ zpětný návrat, donutí svým způsobem soupeřova hráče k brzkému zakončení a ten z osmnácti metrů bránu míjí. Náš přece jen pasivní způsob hry potrestají hosté v 75. minutě, kdy se po centru z levé strany prosadí mezi Piňosem a Škvareninou Petrželka a hlavou koriguje výsledek, 3-1. I závěrečné minuty patří více Olešnici, která se může ve skóre ještě víc přiblížit. V 82. minutě kryje u své pravé tyče pohotový pokus soupeřova hráče Piňos a hned o minutu později střílí z pravé strany další soupeřův hráč a jeho prudká rána se odráží od horní části břevna do zámezí. Jinak je však dvougólový náskok dostatečný k tomu, abychom po závěrečném hvizdu rozhodčího zapsali osmý zápas v řadě, ve kterém jsme dokázali bodovat.

Příště: Vzhledem k zaváhání dvojice vedoucích celků jsme se tak nějak nenápadně přiblížili k samotnému čelu tabulky. O našich ambicích a schopnostech hodně napoví příští duel. To zajíždíme na hřiště vedoucího Bořitova. Hraje se v neděli 16. října 2022 od 15 hodin a k tomuto výjezdu zveme i naše příznivce.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2022 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše