Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1909×

OP:  TJ Sokol Bořitov - FK Vysočany / Šošůvka    2 : 2  (2 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Kadlec Matěj, Krátký Marek, Hloch Marek (56. Grmela Miroslav), Wágner Tomáš – Matuška Jan (20. Vybíhal Matěj), Němec Libor, Petržel Aleš, Maňoušek Jiří – Jamrich Jakub (90. Gryc Karel), Bezděk Luboš (46. Svoboda Dixie)

Branky: Alexa Štěpán 2  – Jamrich Jakub a Vybíhal Matěj

Cennou remízu uhrál náš tým mužů na půdě (do soboty vedoucího) Bořitova. Většina zápasu se odehrála na naší polovině hřiště, ale vynikající výkon brankáře Piňose a vysoká produktivita před brankou soupeře rozhodla o dělení bodů.

Náš tým začal velmi pasivně, iniciativu přenechal domácím a už v 6. minutě za to mohl pykat. Hráč Bořitova se ocitl sám před naším gólmanem, ten vyráží na roh. Hned za minutu přichází další tutovka Bořitova, znovu skvěle zasáhl Piňos  a před dotírajícími hráči soupeře poslal míč do bezpečí Hloch. Naši hráči o sobě dali vědět poprvé až v 11. minutě a hned to znamenalo změnu skóre. Nákop Krátkého prodloužil hlavou za sebe Maňoušek na Jamricha  a ten střelou z 15-ti metrů z levé strany poslal míč ke vzdálenější tyči-0:1. V 18. minutě se dostal domácí  hráč k nadějné střele, ale těsně minul pravou tyč. Jenže ve 22. minutě přišla další velká příležitost Bořitova, při které Kadlec ve snaze zachránit situaci poslal domácího hráče k zemi. Následovala penalta a tu domácí Alexa s přehledem proměnil-1:1. Ve 26. minutě jsme po ojedinělé akci dali o sobě vědět i my, dlouhý aut Jamricha prodloužil hlavou Petržel, ale brankář míč vytěsnil mimo bránu. Jenže v 32. minutě přišla nenápadná akce domácích a střela jejich hráče z 25-ti metrů, na kterou Piňos později zareagoval, zapadla za pravou tyč-2:1. Naši hráči přidali na aktivitě, hned ve 33. minutě pálil Jamrich, v ofenzívě asi náš nejnebezpečnější hráč, těsně vedle. Ale ve 42. minutě je zde další vyložená šance domácích, ovšem znovu se zaskvěl Piňos. Takže do šaten jsme šli s jednogólovým mankem.

Blízko k vyrovnání jsme byli už ve 47. minutě, Vybíhal napadal rozehrávku soupeře, brankář ho při odkopu nastřeluje, ale míč se od našeho hráče odrazil nad bránu. Další minuty probíhaly pod taktovkou Bořitova, oproti tomu naše sporadické útoky k větší šanci nevedou. Převaha soupeře gradovala a v 65. minutě se znovu zaskvěl Piňos, když vyrazil střelu z pravé strany na roh. Při tomto zákroku se náš gólman zranil a utkání dochytal se sebezapřením. V 68. minutě, po dalším zaváhání naší obrany, postupoval domácí hráč na Piňose, ten znovu skvěle zasáhl. A o chvíli později náš brankář předvedl další výborný zákrok, když po centru zprava se ocitl před ním domácí hráč, ale Lukáše nepřekonal. V 76. minutě přišel ojedinělý útok našeho týmu, nákop Wágnera převzal Vybíhal, prošel kolem dvou bránících hráčů a s přehledem obhodil brankáře-2:2. Domácí se snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale využít jejich ofenzívních choutek mohl Petržel, který se v 86. minutě uvolnil v pokutovém území, ale střelu zleva namířil vedle brány. V dlouhém nastavení už náš celek udržel vydřenou remízu a veze si domů důležitý bod.

Příště: V neděli 23. října hostí naši fotbalisté v domácím prostředí v Šošůvce soupeře z Adamova. Začíná se v 15:00 h. a zveme všechny příznivce. 

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Zobrazit vše