Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1935×

OP:  FK Vysočany / Šošůvka – FK Adamov   4 : 1  (2 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Wágner Tomáš, Hloch Marek, Krátký Marek, Škvarenina Libor (61. Dvořák Antonín) – Matuška Jan (88. Šebela Martin), Maňoušek Jiří, Němec Libor, Kadlec Matěj, Jamrich Jakub (88. Gryc Karel) – Vybíhal Matěj (75. Bezděk Luboš)

Branky: Jamrich Jakub 2, Maňoušek Jiří a Gryc Karel – Přikryl Martin

Přívětivým počasím oplývající poslední neděle před návratem středoevropského času, vytvořila v Šošůvce kulisu mistrovskému utkání mezi domácími fotbalisty a hosty z Adamova. Soupeř přijel s jednoznačnou obrannou taktikou, která slavila úspěch takřka celý první poločas, dokonce na pár desítek vteřin mohl Adamov pomýšlet i na víc než na remízu. Naštěstí se však herní převaha (kdy jen držení míče se mohlo zcela jistě pohybovat v poměru 70 ku 30 procentům) nakonec projevila. Nedá se sice říct, že by to byl z naší strany oslnivý výkon, nepřesností bylo poměrně dost, stejně tak nedotažených ofenzivních akcí. Ostatně samotný zápas nepřinesl bůhvíjaké rychlostní tempo, ale to nic nemění na našem naprosto zaslouženém vítězství, o které jsme stáli rozhodně víc než soupeř a tak tři body zůstaly zcela oprávněně v domácí kabině.

Od úvodního hvizdu rozhodčího je na trávníku k vidění hodně jednotvárná podívaná. Naši hráči drží míč a hosté se snaží zodpovědně bránit. Jelikož nedokážeme vymyslet nějakou překvapivou myšlenku, ani nijak výrazněji zrychlit hru, nedostáváme protivníka do nějakých složitých situací. V 10. minutě sice po akci Matušky vznikne ve „vápně“ hostů menší závar, ale bez našeho zakončení. První opravdu hezký fotbalový moment je k vidění v 17. minutě. Jamrich dostane trochu více prostoru ke zpracování míče a následně jeho parádní „pumelice“ z pětadvaceti metrů zatřese břevnem brány Adamova. Je to ale jen taková vlaštovka. Sice máme jasnou převahu, ale bez jakýchkoliv šancí. Hosté se snad poprvé vážněji dostanou na naši polovinu až ve 27. minutě, kdy Piňos vytlačí nabíhajícího útočníka do strany a ten už nedokáže zakončit. Druhý vážnější pobyt hostů před domácí bránou však přinese úvodní gól utkání. Ve 36. minutě zahrává soupeř rohový kop z pravé strany a nepokrytý hráč Adamova hlavičkuje z osmi metrů do naší sítě, 0-1. Naštěstí radost hostů trvá necelých šedesát vteřin. Hned z protiútoku přichází přihrávka z pravé strany na Vybíhala do pokutového území, po jeho souboji s obráncem zůstane míč za oběma hráči a dobíhající Maňoušek zamíří ze třinácti metrů přesně k levé tyči brány Adamova, 1-1. Ještě do poločasu pak dokonáme obrat. Ve 44. minutě vybojuje u půlící čáry vítězný souboj Němec, přesným pasem mezi obránce najde nabíhajícího Jamricha, který svůj duel s brankářem zvládne přesným obstřelem dokonale, 2-1.

Druhý poločas se pak nese v podobném duchu jako ten úvodní. Naše převaha v držení míče a snaha o překonání defenzívy Adamova. Na druhé straně hráči soupeře čekající na chybu. Ta přijde v 57. minutě, kdy rozehrávku Hlocha zachytí protihráč a vše končí faulem těsně před hranicí „šestnáctky“. Ovšem svoji největší možnost v druhém poločase hosté totálně „zazdí“, když míč z přímého kopu v podání hráče Adamova mizí vysoko v ochranné síti. Můžeme rychle reagovat v 59. minutě, kdy po průnikové přihrávce střílí tvrdě Kadlec, ale pouze do míst, kde stojí gólman. To v 60. minutě už důvod k radosti máme. Vybíhal vybojuje míč na pravé straně a takřka dokonale ho mezi obránci pošle ke kopačkám Jamricha, kterému nezbývá nic jiného než neomylně trefit odkrytou bránu Adamova, 3-1. Definitivně se uklidníme a zápas kontrolujeme. Hosté nemají takovou kvalitu, aby se dokázali ve více lidech vysunout do ofenzívy a je jasné, že pokud neuděláme v obraně triviální chybu, tak soupeře zkrátka do šance nepustíme. V 66. minutě má po další akci Vybíhala možnost na navýšení skóre dnes náš nejnebezpečnější hráč Jamrich, ale jeho střelu z patnácti metrů srazí na roh brankář. Nic zkrátka nenasvědčuje tomu, že by mělo přijít nějaké drama, na mysl jde spíš otázka, zda ještě vedení navýšíme. V 82. minutě předvede hezkou akci Matuška, který předloží míč Jamrichovi, ale Jakubovi útok na hattrick zastaví pravá tyč brány Adamova. V 85. minutě se pak svým bývalým spoluhráčům předvede sám Matuška. Přejde přes tři obránce, v pádu zakončí a míč jen těsně míjí pravou tyč. To že si diváci ještě jednou zakřičí gól, rozhodne akce dvojice střídajících hráčů v 89. minutě. Šebela centruje z pravé strany a Gryc parádním „volejem“ z dvanácti metrů uklidí míč k levé tyči soupeřovy brány, 4-1. Jelikož rozhodčí nemá důvod nic nastavovat, je s koncem devadesáté minuty jasné, že desátý zápas v řadě, ze kterého nevyjdeme naprázdno, znamená i posun na třetí místo v tabulce.

Příště: Do Letovic k souboji s nevyzpytatelnou rezervou Boskovic (spojený celek Boskovic a Letovic) nás posílá los okresního přeboru příště. Hraje se v neděli 30. října 2022 od 14 hodin, takže upozorňuji naše příznivce, ať si nezapomenou v noci nebo ráno přetočit hodinky……

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

FSA Kras  - mladší dorost                             2 : 4 (2 : 2)  Doležal Ondřej 2 a Sychra Kryštof 2

starší přípravka A – Ostrov/Vilémovice        3 : 2  (2 : 2)  Rak Mikuláš 3

starší přípravka B – Ostrov/Vilémovice        9 : 6  (5 : 1)  Zouhar Josef 5, Hrymut Roman 2, Přikryl Šimon a Kolomazníček Jakub

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zobrazit vše