Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1894×

OP:   FC Boskovice B - FK Vysočany / Šošůvka    1 : 1  (0 : 1)

Sestava: Piňos Lukáš – Wágner Tomáš, Hloch Marek, Dvořák Antonín, Svoboda Dixie (63. Grmela Miroslav) – Matuška Jan, Němec Libor (89. Škvarenina Libor), Kadlec Matěj, Maňoušek Jiří (85. Šebela Martin) – Krátký Marek (88. Gryc Karel), Jamrich Jakub (83. Bezděk Luboš)

Branky: Müller Robin (p.k.) – Hloch Marek

Na hřišti v Letovicích, kde v této sezóně hraje svoje zápasy B-tým Boskovic, uhráli naši hráči další remízu na půdě soupeře. Nerozhodný výsledek je spíše úspěchem našeho týmu. Domácí měli většinu času více ze hry, výborně zachytal Piňos, a když v závěru zahodil tutovku Krátký, zápas skončil bez vítěze.

Boskovice měly rychlý nástup, už ve 2. minutě pronikl po pravé straně jejich hráč, ale následnou přihrávku do malého vápna Piňos vyrazil. Hned z protiútoku dali o sobě vědět i hosté. Maňoušek prošel přes dva hráče, ovšem jeho střela ze 14-ti metrů těsně minula levou tyč. Pak už naskakovaly šance na straně domácích. Na dlouhý nákop za naši obranu si v 5. minutě naběhl jejich útočník, ocitl se sám před Piňosem, ale ten proti němu včas vyběhl a stačil jeho zakončení vyrazit. A už za dvě minuty poté si nabíhá další hráč soupeře na přihrávku mezi naše obránce, i ten se ocitl sám před brankářem a znovu náš gólman skvěle zasáhl a jeho střelu likviduje. V dalších minutách se nám dařilo zachytávat nebezpečné přihrávky soupeře, který se tak do dalších šancí už nedostával. Postupně náš tým zpřesnil hru a mohl jít do vedení. V 23. minutě zachytil Jamrich rozehrávku obránců, dostal se až před brankáře, ale ten jeho střelu vyráží. V 29. minutě dal o sobě vědět opět soupeř. Po námi rozehraném rohovém kopu přišlo rychlé přenesení hry před naši bránu, na vysoký míč si naběhl hráč Boskovic a jeho hlavičku Piňos srazil na roh. Ve 40. minutě došlo k první změně skóre. Po dlouhém autu Jamricha a několika odrazech se dostal míč k Marku Hlochovi a ten skákající míč napálil nekompromisně z 18-metrů pod břevno - 0:1. Poločasové vedení jsme už udrželi.

V druhém poločase se hrál znovu zápas průměrné úrovně, dlouho bez šancí, až v 60. minutě se ocitl za obranou Krátký, ale brankář jeho střelu nohou vykopne. V 63. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Nepříjemnou střelu jejich hráče Piňos vyrazil, odražený míč následně lehce zavadil o Wágnerovu ruku a rozhodčí nezaváhal s nařízením přísné penalty. Tu poslal domácí Müller do pravého horního rohu -1:1. V 71. minutě mohl soupeř dokonce otočit skóre. Hráč Boskovic se dostal až před Piňose, ale ten ho vychytal. Převaha domácích pokračovala, v 74. minutě napálil jejich hráč míč těsně vedle levé tyče. V 80. měl soupeř další možnost, po centru zleva hlavičkoval jeho osamocený hráč, naštěstí přímo do místa, kde stál Piňos. V závěru jsme začali být nebezpeční i my a přetočit výsledek na naši stranu mohl Krátký, který si naběhl na nákop od Hlocha, perfektně zpracoval míč, aby jej následně poslal vedle pravé tyče. Vzápětí nahradil Gryc Krátkého a hned mohl rozhodnout zápas, když se uvolnil na hranici šestnáctky, ale svoji střelu poslal mimo bránu. Takže zápas skončil dělbou bodů, ze které jsme víc spokojeni my.

Příště: Poslední utkání povedeného podzimu sehrajeme v neděli 6. listopadu 2022 od 14 hodin na hřišti ve Vysočanech. Soupeřem nám budou hodně kvalitní Drnovice, takže určitě bude, na co koukat. Zveme všechny příznivce.

Mládež (Šošůvka + Vysočany + Sloup)

mladší dorost – Blansko B         3 : 1 (0 : 0)  Doležal Ondřej 2 a Sychra Kryštof

Cetkovice – mladší žáci        3 : 3 (2 : 1)  Kuběna Matěj 2 a Čípek Alex

mladší žáci – Bukovinka B        6 : 3  (0 : 2)  Kuběna Matěj 3, Žáček Jaroslav, Sychra Filip a Staněk Lukáš

Olomučany – mladší žáci        11 : 2  (6 : 1)  Čípek Alex a Kuběna Matěj

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zobrazit vše