Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1824×

 OP:   FK Vysočany / Šošůvka – Sokol Drnovice    4 : 3  (2 : 2)

Sestava: Piňos Lukáš – Svoboda Dixie, Hloch Marek, Krátký Marek, Kadlec Matěj – Maňoušek Jiří, Petržel Aleš, Němec Libor (72. Škvarenina Libor), Wágner Tomáš (72. Grmela Miroslav) – Gryc Karel (65. Bezděk Luboš), Jamrich Jakub

Branky: Němec Libor ( 2x p.k.), Jamrich Jakub a Petržel Aleš – Haničinec Martin 2 a Jonáš Pavel

V posledním podzimním utkání, které bylo zároveň dohrávaným prvním kolem, se náš tým mužů utkal už podruhé na podzim s týmem z Drnovic. A i tentokrát náš celek nad tímto soupeřem zvítězil, znovu o gól a opět po urputném boji, když o své výhře jsme rozhodli až v nastaveném čase.

Začátek patřil Drnovicím. Již ve 3. minutě chybně rozehrál brankář Piňos, míče se zmocnili hráči soupeře, ale naše obrana dokázala toto nebezpečí zažehnat. Jenže v 7. minutě hosté zúročili svou počáteční převahu. Po faulu jednoho z našich hráčů zahrával trestný kop Haničinec z 18-ti metrů a provedl to parádně. Jeho střela zapadla za levou tyč a náš brankář byl bez šance - 0:1. Náš tým ovšem zareagoval bleskově. V 10. minutě procházel obranou Maňoušek, byl sražen a penaltu poslal Němec nekompromisně k levé tyči - 1:1. Ve 13. minutě jsme mohli otočit skóre v náš prospěch. Jamrichův centr z levé strany prošel na Gryce, ovšem jeho střelu srazil obránce nad bránu. V 15. minutě, v této fázi zápasu hodně aktivní Maňoušek si naběhl na přihrávku a z úhlu, z pravé strany trefil nohy brankáře. Ve 22. minutě šli hosté znovu do vedení. Jonáš dostal na moment prostor ke střele z 25-ti metrů a s touto příležitostí naložil náramně, když trefil přesně pravý horní roh - 1:2. Naši hráči zvýšili tempo a vyrovnat mohli v 30. minutě. Přetažený roh vrátil před bránu Krátký, Petržel se dostal k zakončení, ale jeho střela šla do místa, kde stál brankář. Gólman následně vyhodil míč, jenže  pouze k Němcovi, který střílí z 15-ti metrů pod padajícího brankáře, ten střelu našeho hráče dokáže ztlumit natolik, aby vracející se obránce dokázal míč vykopnout těsně před brankovou čárou. V 36. minutě měli pro změnu šanci hosté. Střelu z levé strany Piňos nohou vykopl. Hned z protiútoku si naběhl na dlouhý pas Maňoušek, po kontaktu s obráncem Drnovic upadl a rozhodčí odpískal podruhé penaltu. Němec i podruhé poslal míč k levé tyči - 2:2.I přes útočnou snahu obou týmů se skóre do poločasu nezměnilo.

Po přestávce měli naši hráči mírnou převahu, ale zajímavých situací před oběma brankami ubylo. Až v 57 minutě měli velkou šanci hosté, když centr zprava prošel na jejich osamoceného hráče, ten byl zřejmě touto možností tak překvapen, že jeho nedůrazné zakončení Piňos snadno zlikvidoval. Za dvě minuty jsme dostali možnost zahrávat trestný kop z 20-metrů, ten ale Krátký poslal těsně nad. A z protiútoku  hostů zaváhal Kadlec, ovšem následnou střelu jejich hráče vytáhl skvěle Piňos nad bránu. Jenže roh zprava na přední tyč našel Haničince, který centr prodloužil  na zadní tyčku - 2:3. Náš tým postupně vrhl všechny síly do útoku, zvlášť po dvojím střídání v 72. minutě. Nejprve Škvarenina našel Jamricha, jeho střelu brankář vyrazil. Za dvě minuty byl faulován Maňoušek, k trestnému kopu se postavil Jamrich a jeho střelu z 23 metrů, mířící k levé tyči, ještě tečoval jeden z hráčů hostí hlavou do sítě - 3:3. Do konce zápasu zbývalo ještě dost času, ve kterém se obě družstva snažila strhnout výhru na svou stranu. V 81. minutě zakončoval po rohu Krátký nad bránu. V 88. minutě, zase po rohu, tentokrát Drnovic, se dostal k zakončení jejich hráč, ale Piňos byl na místě. Zdálo se, že zápas skončí spravedlivou dělbou bodů. Ovšem v 91. minutě dostal náš tým šanci ke standartní situaci. Trestný kop od postranní čáry téměř z poloviny hřiště nakopl Hloch mezi penaltu a velké vápno, na centr vyběhl gólman hostů, ovšem Petržel byl pohotovější a hlavou prodloužil míč do opuštěné brány – 4:3! Náš tým zakončil podzim šestou domácí výhrou v řadě a přezimuje na třetím místě tabulky.

Závěrem bych chtěl poděkovat celému realizačnímu týmu, protože když nám po nepovedené loňské sezóně skončilo šest hráčů základní sestavy a pár týdnů před novou sezónou stál mužský fotbal doslova nad propastí, tak to, co se nám nakonec povedlo, se dá nazvat doslova zázrakem. Díky všem fanouškům za stálou podporu a všem hráčům za skvělou reprezentaci našeho klubu.   

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Duben 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Zobrazit vše