Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před rokem | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1415×

FK Vysočany / Šošůvka – TJ Sokol Doubravice  3 : 0  (2 : 0)

21. kolo okresního přeboru

Sestava: Zouhar Daniel – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Kadlec Matěj, Srostlík Michal, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie – Kovář Petr, Bezděk Luboš (72. Němec Libor)

Branky: Bezděk Luboš, Svoboda Dixie a Maňoušek Jiří

Po třech porážkách v řadě a dokonce pěti utkáních bez výhry, náš celek mužů konečně zabral a po povedeném výkonu porazil na hřišti v Šošůvce přesvědčivě Doubravici. A kdyby naši hráči byli důraznější v koncovce, tak mohlo být vítězství ještě výraznější.

Naši hráči vstoupili do zápasu ve svižném tempu a už ve 2. minutě se ocitl za obranou hostů Svoboda, pokusil se o kličku brankáři, ale byl z toho pouze první rohový kop. Po něm zakončoval Krátký, ale jeho prudkou střelu brankář vyrazil. Výrazná převaha našeho družstva pokračovala a naše aktivita byla odměněna už v 10. minutě. Jamrich prostrčil míč do uličky na Bezděka, ten obešel obránce a z hranice „šestnáctky“ poslal míč přesně k pravé tyči – 1:0. Hned za minutu jsme mohli navýšit vedení, když centr před bránu prošel až na Kadlece, ale ten z pravé strany mířil nad. Postupně se hra vyrovnala, ale náš tým tentokrát, oproti minulým zápasům, bránil velmi zodpovědně a Doubravice se k žádnému ohrožení branky nedostávala. Ve 27. minutě jsme měli velkou příležitost, když Kovářův oblouček brankář vyrazil před dobíhajícího Bezděka, na toho zívala téměř prázdná brána, ovšem vracející se obránce stačil ještě Bezděka atakovat, takže náš hráč namířil dorážku do gólmana. Ve 30. minutě se nám přece jen povedlo navýšit vedení. A to ne tak často vídaným způsobem. Krátký zahrával odkop od brány a jeho dlouhý nákop přeletěl  hostujícího stopera, za něho si naběhl Svoboda, špičkou kopačky obhodil gólmana a míč doskákal do opuštěné brány – 2:0. Ve 32. minutě nastal další zajímavý moment, když Kovář unikal obránci hostů, ten v souboji tělo na tělo stáhl našeho hráče na zem, rozhodčí nejprve odpískal faul doubravického hráče a ukázal mu červenou kartu, následně ovšem po poradě s pomezním rozhodčím změnil svůj verdikt, vyloučení odvolal a odpískal faul našeho hráče! Za minutu našel centr Jamricha na pravé straně Kováře, ale ten s vyběhnuvším brankářem přehodil i branku. Šancí přibývalo, ale pouze před bránou hostů, takže Zouhar v naší brance, který nahradil nemocného Valacha, byl prakticky bez práce. V 36. minutě centroval zprava Jamrich, na míč si naběhl Svoboda, ale netrefil bránu. Ve 43. minutě brankář vyráží prudkou střelu Jamricha na roh a po něm zakončuje Maňoušek mimo bránu.

Úvod druhého poločasu patřil soupeři, ten si vytvořil mírnou převahu, ale bez vážnější příležitosti. Naopak, na druhé straně prošel po levé straně Kovář až před brankáře, ale ten svůj celek opět podržel a střelu vyrazil. V 54. minutě jsme byli blízko k pojistce našeho náskoku. Po rohovém kopu zakončoval nohou Krátký, ale obránce vykopl míč z prázdné brány. V 63. minutě vysunul Krátký parádním pasem Svobodu, ten unikl po levé straně, zvolil přihrávku na nabíhajícího Kováře, jenže ten na prudký míč před prázdnou bránou nedosáhl. Až v 65. minutě poprvé dala o sobě pořádně vědět Doubravice, když se z nenápadné akce opřel jejich hráč do míče z dobrých 25-ti metrů, naštěstí jeho pokus zastavila pravá tyč bezmocného Zouhara. To náš tým byl úspěšnější. V 67. minutě vysunul Srostlík doprava Maňouška, ten se ocitl sám před brankářem, který prudkou střelu našeho hráče ještě vyrazil, ovšem zpět k Maňouškovi a ten poslal hlavou oblouček přes gólmana – 3:0. Hra byla nadále vyrovnaná a v 76. minutě mohla skórovat dokonce obě družstva. Nejprve nezakončil naše přečíslení 2 na 1 Kovář a hned z protiútoku se dostal ke střele z pravé strany útočník Doubravice, ale Zouhar vyrazil míč nohou. V 85. minutě se uvolnil na pravé straně Kadlec, ale nastřelil jen brankáře. Až v 86. minutě musel předvést své umění brankář Zouhar, když vytáhl střelu z 25-ti metrů mířící do pravého horního rohu. Poslední šanci zápasu jsme měli zase my, když v 90. minutě vyzval Srostlík ke skórování Němce, ale ten z pravé strany v dobré pozici mířil nad. To ovšem už nic nemohlo změnit na naší jasné výhře.

Příště: V dalším kole naše hráče čeká „venkovní výjezd“, kdy se v neděli 14. května 2023 představí na hřišti v Knínicích. Začíná se v 17:00 h. a zveme i do Knínic naše příznivce.

Mládež:

mladší žáci Š+V+S – FSA Kras A   0 : 7 (0 : 3)

starší přípravka Š+V – RDR Akademie RX   5 : 20 (2 : 10)  Zouhar Josef 4 a Beneš Dominik                            

starší přípravka Š+V – Bukovinka  7 : 8 (5 : 3) Zouhar Josef 4, Hrymut Roman 2 a Nečas Jan

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše