Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před 11 měsíci | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1408×

TJ Malá Haná Knínice – FK Vysočany / Šošůvka 1 : 5 (0 : 4)

22. kolo okresního přeboru

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor (80. Vágner Lukáš) – Kadlec Matěj (73. Gryc Karel), Srostlík Michal, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie (85. Zouhar Jan) – Vybíhal Matěj, Kovář Petr (73. Bezděk Luboš)

Branky: Lexman Michal – Kadlec Matěj 2, Kovář Petr, Vybíhal Matěj a Maňoušek jiří (p.k.)

Č.K.: Lajšner Ladislav (Knínice)

Podruhé v řadě dokázal náš tým mužů zvítězit, tentokrát na hřišti v Knínicích. O přesvědčivém vítězství rozhodl náš celek už v prvním poločase, ale přítomní fanoušci hostů měli pocit, že výhra mohla být ještě výraznější. Zvlášť poté, co domácí odehráli celý druhý poločas bez vyloučeného hráče.

Utkání se hrálo za stálého mírného deště, takže kluzký terén stěžoval kombinaci a tak začátek byl oboustranně opatrnější. První vážnější možnost měli domácí v 8. minutě, kdy prošel jejich hráč naší obranou, ale na poslední chvíli zasáhl Škvarenina a pokus domácího hráče zablokoval. Ve 14. minutě jsme o sobě dali vědět i my, po trestném kopu Jamricha vznikl před bránou Knínic pořádný zmatek, ale domácí dokázali míč odvrátit. V 18. minutě se už měnilo skóre. Wágner na půlící čáře obešel dva hráče, poslal dopředu přízemní přihrávku, která našla na hranici „šestnáctky“ Kováře, který se najednou ocitl sám před brankářem a z 8 metrů poslal míč k pravé tyči – 0:1. Za dvě minuty zahrával Maňoušek trestný kop po faulu na Svobodu a jeho střela z 22 metrů se otřela o břevno. A šance před bránou domácích přibývaly. Ve 22. minutě, po dlouhém autu Jamricha, zablokoval střelu jednoho z našich hráčů domácí obránce před brankovou čárou. Domácí hrozili z rychlých protiútoků, ale k vážnějšímu ohrožení naší brány se nedostali. To na druhé straně se ve 29. minutě měnil znovu stav utkání. K míči se dostal Svoboda a ideální přihrávkou mezi obránce našel nabíhajícího Vybíhala a ten sám před brankářem s přehledem zavěsil – 0:2. A mohli jsme i pojistit náš náskok. Ve 33. minutě se odražený míč dostal ke Svobodovi, ten byl sám před brankářem, ale trefil pouze jeho nohy. Za minutu poté se dostal do nadějné pozice hráč soupeře a jeho střelu Valach, i když po hodně nejistém zákroku, zlikvidoval. Ve 40. minutě po běžném střetu Kadlece s obráncem Knínic náš hráč upadl a rozhodčí nařídil přísnou penaltu proti domácím, kterou Maňoušek s přehledem proměnil – 0:3. Ve 42. minutě vyslal do šance Jamrich Svobodu, ovšem ten i tentokrát nastřelil gólmana. Ale přesto jsme přidali do přestávky ještě jednu branku. Po levé straně unikl Škvarenina, na jeho prudký  centr si naběhl na přední tyč Kadlec a špičkou kopačky šikovně tečoval míč, který putoval přes celou bránu a zapadl za pravou tyč – 0:4. A ve 45. minutě po chybě obrany postupoval Svoboda sám na brankáře, udělal mu kličku, ten našeho hráče rukama stáhl na zem, a přestože se faul udál uvnitř pokutového území, rozhodčí vytáhl trestný kop ven ze „šestnáctky“, ovšem zcela po zásluze domácího brankáře vyloučil.

Do druhé půle jsme tedy vstoupili s jasným náskokem a o jednoho hráče navíc. Bohužel naši hráči nastoupili do druhé půlky s cílem „nějak“ zápas dohrát, takže nějaký drtivý tlak našeho týmu se nedostavil. V 55. minutě mohli naopak domácí udeřit, ale střela jejich hráče šla přímo do rukavic našeho brankáře. Až v 67. minutě jsme vážně ohrozili domácího brankáře. Na trestný kop Jamricha si naskočil Krátký, ale jeho hlavička skončila těsně vedle. V 71. minutě  vysunul Vybíhal po pravé straně Kadlece, ten prošel až před brankáře, obstřelil ho a připsal si druhou trefu v zápase – 0:5. V 85. minutě poslal Jamrich do šance střídajícího Gryce, ale ten pouze trefil brankáře. V nastaveném čase se Knínice přece jen dočkaly čestné branky, které ovšem předcházely hodně úsměvné momenty. Nejdříve Krátký chtěl přihrát Valachovi, který stál téměř na „šestnáctce“, jenže nahrál mu tak nepřesně, že napadající domácí útočník byl u balónu dřív než náš gólman a obešel ho. Vracející se Krátký rukama sáhl po domácím hráči, sice ho rozhodil, ale v postupu na opuštěnou bránu mu nezabránil. Jenže domácí hráč naprosto neuvěřitelně trefil ze čtyř metrů pouze pravou tyč, od které šel míč do zámezí. Ale rozhodčímu se asi domácího hráče zželelo, a přestože nechal výhodu a nechal domácího hráče dokončit akci, ještě dodatečně nařídil penaltu za faul Marka. Ale Valach ještě zabojoval o udržení nuly, směr pokutového kopu vystihl a střelu domácího exekutora vyrazil, k naší smůle znovu k hráči, který prováděl penaltu a ten už napodruhé dostal míč do sítě – 1:5. Pak už rozhodčí ukončil zápas, po kterém se naše mužstvo vyšplhalo na třetí misto tabulky.

Příště: I v příštím kole zajíždí naši fotbalisté na hřiště soupeře. Tentokrát až do daleké Olešnice. Hraje se v neděli 21. května 2023 od 17 hodin. Zveme opět i naše příznivce.

Mládež:

Knínice – dorost  4 : 1 (3 : 1)  Sychra Kryštof

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše