Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před 10 měsíci | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1047×

FC Olešnice – FK Vysočany / Šošůvka   2 : 4  (2 : 2)

23. kolo okresního přeboru

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor – Kadlec Matěj, Srostlík Michal, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie (46. Crhonek Tomáš) – Vybíhal Matěj, Kovář Petr (68. Zouhar Jan)

Branky: Marek Tomáš a Kubíček Michal (p.k.) – Vybíhal Matěj 2, Krátký Marek a Wágner Tomáš

Náš celek mužů měl před sebou dva výjezdy na hřiště soupeřů a po výhře v Knínicích dokázal naplno bodovat i na půdě dalšího zachraňujícího se týmu – Olešnice. Výhra se tentokrát nerodila tak lehce jak v Knínicích, přes povedenou první půlhodinu přišla dvě zaváhání v defenzívě, čehož domácí využili k otočení skóre, ale nakonec přece jen dokázali naši hráči překlopit stav utkání na svoji stranu a připsat si třetí výhru v řadě.

Necelá první půlhodina se odehrála v režii našeho mužstva. To sice nemělo nijak velkou územní převahu, ale zato jednoznačně ovládalo držení míče. Naši hráči umně kombinovali a snažili se i dlouhými nákopy ohrožovat domácí bránu. Tato taktika mohla slavit úspěch už ve 4. minutě, kdy Krátký vysunul zleva nabíhajícího Svobodu, ten postupoval sám na brankáře, ale trefil z úhlu jen boční síť. Ovšem už v 10. minutě jsme šli do vedení. Znovu poslal Krátký dlouhý míč do „šestnáctky“ Olešnice, míč převzal Vybíhal, lehce se zbavil obránce a střelou z 12-ti metrů k levé tyči otevřel skóre – 0:1. A za dvě minuty jsme mohli pojistit naše vedení. Znovu, kdo jiný než Krátký, nakopl míč před bránu soupeře, obránce nezasáhl jistě, k míči se dostal Svoboda a po jeho střele vyrazil brankář míč na roh. Po něm se prosadil hlavou Srostlík, ale těsně minul pravou tyč. I v dalších minutách jsme drželi míč, ale domácí už lépe obsazovali naše hráče, takže větší šanci jsme si  několik dalších minut nevypracovali. Olešnice se nedostávala na dostřel naší brány, takže o zajímavé okamžiky byla nouze. Až po 25-ti minutách se začali osmělovat i domácí a ve 30. minutě se jim povedlo vyrovnat. Nepříliš důraznou střelu jejich hráče Valach neudržel a dobíhající útočník Marek nadvakrát dostal míč za brankovou čáru – 1:1. A ve 32. minutě jsme už prohrávali, po dalším našem zaváhání v defenzivě. U centru před naši bránu byl sice Škvarenina dřív než hráč Olešnice, místo odehrání na jistotu si náš hráč chtěl svého protihráče obhodit, jenže ten zachytil míč a v šanci ho navíc Škvarenina rukama stáhl na zem a kopala se proti nám penalta. Tu Kubíček s přehledem proměnil – 2:1. Najednou tu byla před našim celkem nová situace, místo vedení musel dotahovat náskok soupeře. Jenže teď už se hra vyrovnala, ale přesto se do kabin šlo na nerozhodného stavu. Nejprve ve 38. minutě se zranil domácí hráč po střetu s jedním z našich hráčů, ovšem rozhodčí nechal pokračovat ve hře a přerušil hru až poté, co byl na půli Olešnice faulován Svoboda. Ošetřování zraněného domácího hráče se protáhlo na víc jak pět minut a až pak, už ve 44. minutě, mohl zahrávat Krátký trestný kop po již zmíněném faulu na Svobodu. A náš hráč zaskočil domácího gólmana nepříliš povedenou střelou z dobrých 25-ti metrů a rozvlnil síť – 2:2.

            Druhý poločas začala Olešnice podstatně aktivněji než naši hráči a mohla jít znovu do vedení už ve 46. minutě. Trestný kop z dobrých 30-ti metrů zakroutil její hráč k levé tyči a Valach parádní robinzonádou vytěsnil míč konečky prstů na roh! V 51. minutě prošel další hráč soupeře středem naší obrany, ale jeho střela minula pravou tyč naší brány. Až v 55. minutě se dostali ke kloudné akci i naši hráči. Kovář vysunul po pravé straně Crhonka, ten prošel až před brankáře, jenže trefil jen boční síť. Postupně se náš tým začal osmělovat a záhy se mu povedlo rozhodnout zápas. V 62. minutě házel Jamrich dlouhý aut z pravé strany, na ten si naskočil Wágner a hlavou usměrnil míč mimo dosah gólmana – 2:3.A v 65. minutě bylo pro nás ještě veseleji, Wágner poslal dlouhým míčem za obranu Kováře, ten hlavou ještě přiklepl Vybíhalovi a ten sám před brankářem poslal míč přesně k levé tyči – 2:4. Olešnice sice měla dost času na to, aby něco udělala s nepříznivým stavem, ale i když měla více ze hry, do pořádné šance se do konce zápasu už nedostala. Utkání v této fázi hodně ovlivnil rozhodčí Machourek, který pískal hodně úzkostlivě, takže hra byla často přerušovaná, což nám vyhovovalo. Až v 86. minutě se mohl pohnout stav, když po hrubé chybě v rozehrávce domácí obrany měl šanci Vybíhal, ještě přihrál lépe postavenému Zouharovi, ovšem jeho střelu ze 14-ti metrů brankář zneškodnil. To ovšem už nic nemohlo změnit na naší zasloužené výhře a k udržení 3.příčky v tabulce.

Příště: V příštím kole se představí naši fotbalisté na domácím hřišti v Šošůvce. V přímém souboji o 3. místo v tabulce přivítáme ambiciózní Bořitov. Hraje se v neděli 28. května 2023 se začátkem v 17:30 h. Zveme samozřejmě všechny příznivce.

                                                            Mládež:

Adamov – mladší dorost Š+V+S   5 : 1 (1 : 1)  Sychra Kryštof

Blansko – mladší žáci Š+V+S   16 : 1 (6 : 0)  Kuběna Matěj

Cetkovice – starší přípravka Š+V  2 : 9 (0 : 3)  Hrymut Roman 4, Nečas Jan 2, Kolomazníček Jakub, Zouhar Josef a Beneš Dominik

Knínice – starší přípravka Š+V   7 : 11 (5 : 6)    Zouhar Josef 4, Hrymut Roman 3, Nečas Jan 2, Kolomazníček Jakub a Nekula Tadeáš

starší přípravka Š+V – Boskovice B   15 : 2 (9 : 2)  Hrymut Roman 8, Zouhar Josef 2, Nečas Jan 2, Beneš Dominik 2 a Nekula Tadeáš

starší přípravka Š+V – Boskovice A  3 : 12 (0 : 9)    Zouhar Josef 2 a Nekula Tadeáš

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2023 Následující
Po Út St Čt So Ne
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Zobrazit vše