Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před 10 měsíci | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1072×

FK Vysočany / Šošůvka – TJ Sokol Bořitov    3 : 1  (1 : 1)

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Svoboda Dixie (46. Škvarenina Libor) – Kovář Petr, Srostlík Michal (77. Gryc Karel), Jamrich Jakub, Kadlec Matěj – Crhonek Tomáš (88. Bezděk Luboš), Petržel Aleš

Branky: Crhonek Tomáš, Maňoušek Jiří (p.k.) a Petržel Aleš – Vorlický Jiří ml.

Č.K.: Formánek Valter (Bořitov)

V nedělním utkání okresního přeboru na hřišti v Šošůvce se utkal náš celek mužů v přímém souboji o 3.místo tabulky s týmem Bořitova. V utkání dvou ofenzívních celků viděli přítomní diváci pohledný fotbal nadprůměrné úrovně, kdy naši hráči měli více šancí, a i když měli  s jejich proměňování problémy, nakonec dokázali strhnout vítězství na svou stranu.

Kdo z početného davu přihlížejících diváků se jen o pár vteřin opozdil, přišel o první gól zápasu. Hned v 1. minutě našel Jamrich u pravé postranní čáry Crhonka, ten obešel obránce a postupoval sám na brankáře. Přestože byl náš hráč v ostrém úhlu, tak dokázal mezi gólmanem a bližší tyčí dostat míč do sítě – 1:0. Jenže z vedení jsme se těšili jen krátce. Už v 6. minutě zaváhal Krátký, když jeho hlavičku brankáři vystihl Vorlický a ačkoliv si Valach na míč sáhnul, gólu nezabránil – 1:1. Hrál se útočný fotbal a blízko k vedení jsme měli v 10. minutě. Po rohu si našel odražený míč Svoboda, ale poslal jej z 18-metrů těsně nad. Ani Bořitov se nenechal zahanbit a měl velkou šanci ve 12. minutě. Po pěkné kombinaci se ocitl jeho hráč sám přen naším brankářem, namířil ovšem vedle pravé tyče. Pak se  pár minut hrálo bez šancí, až ve 25. minutě se po dalším našem rohovém kopu dostal míč k Crhonkovi, ten ale v obtížné pozici mířil z pěti metrů nad bránu. A vzápětí se dostal ke střele Jamrich, ale brankář jeho pokus vyrazil. Ve 28. minutě střílí z 18-ti metrů  Srostlík, ale brankář vytáhl parádní zákrok a míč srazil na roh. Ve 31. minutě měl šanci i Bořitov. Vorlický se dostal za naši obranu, ale Valach včas proti němu vyběhl, takže útočník Bořitova poslal míč vedle levé tyče. Ve 41. minutě byl blízko k druhé brance Crhonek, kterého vysunul Kovář, náš útočník obešel i gólmana, ale z velkého úhlu trefil pouze boční síť. Ale ještě do přestávky jsme mohli jít znovu do vedení. Tentokrát Crhonek našel v 43. minutě Jamricha, ten v dobré pozici poslal míč vedle pravé tyče. A ve 45. minutě Maňouškovu střelu po rohu brankář nohou vyrazil, akce pokračovala, Krátký nacentroval před bránu a Crhonek hlavou z osmi metrů mířil nad.

Ani po přestávce neubrala obě družstva na tempu, takže pořád se bylo na co dívat. První možnost měl Bořitov, po zaváhání Škvareniny se ocitl jeho hráč sám před Valachem, ale naštěstí těžký míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Náš tým postupně získal převahu a v 53. minutě byl blízko ke gólu Crhonek, který po vysunutí od Jamricha prošel až před brankáře, ale pouze ho nastřelil. Za dvě minuty na to prošel po pravé straně Kovář a jeho přihrávku před bránu poslal Kadlec nad bránu. V 58. minutě po našem trestném kopu se prosadil hlavou Petržel, jenže namířil hlavou nad. V 61. minutě procházel obranou Bořitova Crhonek, obránce ho poslal k zemi, ale rozhodčí Jalový tento zákrok jako faul nevyhodnotil. Ovšem v 67. minutě střílel Jamrich k levé tyči, gólman míč vyrazil, dobíhajícího Škvareninu obránce naremploval, náš hráč šel k zemi a tentokrát už rozhodčí penaltu nařídil. K ní se postavil Maňoušek a potvrdil, že na jaře se mu zahrávání pokutových kopů daří a s přehledem poslal míč k tyči – 2:1.

A v 72. minutě byl už náš náskok dvoubrankový. Jamrich nacentroval doprava na Crhonka, ten prošel obranou až před bránu, kde našel nabíhajícího Petržela, kterého marně stíhal jeho strážce a náš hráč neměl problém uklidit míč z deseti metrů do poloprázdné brány – 3:1. A v 75. minutě přišla pro hosty další komplikace. Srostlík využil špatného postavení bránících hráčů a vydal se středem hřiště k bráně hostů, jenže byl zezadu podražen Formánkem a ten za svůj zákrok uviděl  červenou kartu. Ve zbývajících minutách měl Bořitov sice častěji míč pod kontrolou, naši hráči se zatáhli, ale k vážnému ohrožení naší brány soupeře nepustili. V 88. minutě jsme mohli navýšit náš náskok. Po rohu si naskočil na centr Wágner, ale hlavou mířil těsně vedle levé tyče. To už ovšem nemohlo nic změnit na našem zaslouženém vítězství, které znamená, v kombinaci s porážkou rezervy Boskovic, že naši hráči se vrátili do boje o 2.místo, na které se posunou v případě výhry v posledních dvou zápasech  sezóny, kdy hrajeme v Adamově  a na závěr pak v Šošůvce právě proti Boskovicím B. Jistým vítězem okresního přeboru jsou po této neděli Cetkovice.

Příště: V dalším kole naše hráče čeká poslední zápas na hřišti soupeře. V neděli 4. června 2023 hrajeme na hřišti zachraňujícího se Adamova. Začíná se v 17:30 h. a zveme i tentokrát všechny naše příznivce.

.

Mládež:

mladší dorost Š+V+S – Bukovinka  3 : 1 (1 : 0)  Doležal Ondřej 2 a Sychra Kryštof

mladší žáci Š+V+S – Bořitov/Žijeme hrou   7 : 2 (4 : 1)   Kuběna Matěj 3, Zouhar Dominik, Ondroušek Filip, Sychra Filip a Čípek Alex

FSA Kras B – starší přípravka Š+V 13 : 5 (6 : 0)    Zouhar Josef 5

FSA Kras A – starší přípravka Š+V   6 : 3 (2 : 2)    Zouhar Josef 2 a Kolomazníček Jakub 

starší přípravka Š+V – Letovice B   6 : 9 (4 : 2)     Zouhar Josef 5 a Beneš Dominik

starší přípravka Š+V – Letovice A  2 : 24 (1 : 14)  Zouhar Josef 2

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Březen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Zobrazit vše