Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před 11 měsíci | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1261×

FK Adamov – FK Vysočany / Šošůvka   3 : 8  (1 : 4)

25. kolo okresního přeboru

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor (79. Vágner Lukáš) – Kovář Petr, Petržel Aleš (71. Němec Libor), Jamrich Jakub, Kadlec Matěj (62. Svoboda Dixie) – Crhonek Tomáš (79. Gryc Karel), Vybíhal Matěj (62. Zouhar Jan)

Branky: Krátký Tomáš 2 a Bobák Alexander (p.k.) – Crhonek Tomáš 3, Vybíhal Matěj 2, Wágner Tomáš, Petržel Aleš a Kovář Petr

V nedělním zápase  nastoupil náš celek mužů na půdě zachraňujícího se Adamova. Náš tým potvrdil roli favorita a dokonce nastřílel nejvyšší počet branek v této sezóně. Škoda jenom slabší defenzívní činnosti, kdy umožnil domácím vstřelit tři branky a to v druhé půli několikrát vynikl brankář Valach.

            Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, ale k vážnějšímu ohrožení naší brány se nedostali. Naopak na druhé straně hřiště naše první „kloudná“ akce vedla k úvodní brance zápasu. Dlouhý míč na polovinu soupeře v 5. minutě prodloužil Crhonek hlavou na nabíhajícího Kováře, jeho prudkou ránu brankář ještě vyrazil na naši pravou stranu k Vybíhalovi, ten v „šestnáctce“ prošel mezi dvěma obránci a sám před brankářem poslal s přehledem míč z 10-ti metrů k pravé tyči – 0:1. Poté se hra odehrávala dalších zhruba deset minut ve středu hřiště. Jak se později ukázalo, byla to nejnudnější fáze celého zápasu, protože pak obě družstva předvedla ofenzívní smršť. V 16. minutě nepříliš povedený centr do domácí „šestnáctky“ vyústil v nedorozumění dvou obránců, od nich se míč odrazil k číhajícímu Vybíhalovi a ten měl lehký úkol sám před gólmanem zvýšit náš náskok – 0:2. V 19. minutě si naběhl na vysoký míč před domácí bránu Kovář, ale hlavou vyběhnuvšího brankáře nepřehodil. A ve 21. minutě dal o sobě poprvé vědět i Adamov. Jejich záložník dostal dost prostoru na to, aby krásně načasovanou přihrávkou poslal do šance Tomáše Krátkého a ten sám před Valachem svoji šanci proměnil – 1:2. Hned za minutu jsme si mohli vzít zpět dvougólový náskok. Vybíhal našel ve vápně Kováře, ten vrátil míč na nabíhajícího Jamricha, jenže Jakub poslal střelu nad bránu. Ve 25. minutě přišla naše další příležitost. Krátký vysunul Kadlece, jeho střelu obránce zablokoval, ovšem přímo k Crhonkovi, jenže jeho dorážku vykopl obránce z prázdné brány. Poté jsme dostali výhodu rohu z pravé strany. Jamrich poslal centr na zadní tyč, tam si naskočil Wágner a hlavou nekompromisně zamířil do sítě – 1:3. Naši hráči v této části zápasu kontrolovali dění na hřišti a ještě do poločasu se jim povedlo navýšit náskok. Ve 42. minutě se uvolnil na pravé straně Maňoušek, jeho přihrávka doputovala k Petrželovi  a ten z 10-metrů zamířil přesně k tyči – 1:4.

            Do druhé půlky nastoupil náš celek poměrně vlažně. Výsledkem bylo, že v 50. minutě měl Adamov dobrou příležitost, ale blýskl se Valach a střelu domácího hráče vyrazil. Za dvě minuty jsme přidali další gól. Kovář vybojoval ve středu hřiště míč, vysunul Crhonka, ten běžel sám na brankáře, vystřelil a míč putoval po kuriózní trase levá tyč – pravá tyč – levá tyč a gól – 1:5. Za minutu měl pro změnu šanci soupeř, nedůraznou střelu jejich hráče Valach chytá. V 65. minutě přihrává Crhonek do šance Kovářovi, jeho pokus srazil obránce na roh. Po rohu zakončuje Krátký nad bránu. V 71. minutě vysunul Petržel Crhonka, ten unikl obraně a vedle gólmana přidal další branku – 1:6. A v 74. minutě završil Crhonek hattrick. Po přihrávce Němce unikl obraně, obešel i brankáře a do prázdné brány zavěsil – 1:7. I nadále se hrál zajímavý fotbal. V 76. minutě s povedlo domácím snížit. Po vyšachování naší, v tomto zápase dost často lehkovážné defenzívy, Tomáš Krátký snadno skóroval – 2:7. Za minutu měl soupeř další možnost, jeho hráč tentokrát mířil nad. Vzápětí na druhé straně hřiště našel centr Svobody Crhonka, ten ovšem poslal míč nad bránu. V 80. minutě se ocitl domácí hráč sám před Valachem, ten jeho šanci zlikvidoval. Hned následoval náš protiútok, k míči se dostal Kovář, který využil otevřené obrany soupeře, prošel až před brankáře a s trochou štěstí ho prostřelil – 2:8. Vzápětí likviduje Valach další možnost Adamova. V 84. minutě našel Kovář nabíhajícího Maňouška, ten v dobré pozici mířil nad. V samém závěru  ještě domácí dokázali zkorigovat výsledek. Jejich hráč prošel naší obranou, jeho střelu zablokoval Krátký, dorážku vykopl nohou Valach, aby vzápětí další domácí útočník upadl po lehkém kontaktu se Svobodou a rozhodčí nařídil penaltu. Tu Bobák se štěstím proměnil a uzavřel účet zápasu bohatého na branky – 3:8. To už ovšem nemohlo nic změnit na naší vysoké výhře a tím pádem si náš celek mužů zajistil minimálně třetí místo v tabulce, které může vylepšit v posledním utkání sezóny proti rezervě Boskovic.

Příště: V závěrečném kole okresního přeboru si zahrají naši fotbalisté v přímém souboji o 2. příčku tabulky s rezervou Boskovic. Hraje se v neděli 11. června na hřišti v Šošůvce se začátkem v 17:30 h. a vysoká divácká podpora se bude v tomto atraktivním duelu hodit.

                                                            Mládež:

Blansko B – mladší dorost Š+V+S   3 : 8 (2 : 4)        Sychra Kryštof 6, Hejč Václav a Hejč Miroslav

Bukovinka – mladší žáci Š+V+S   7 : 3 (3 : 2)         Kuběna Matěj, Čípek Alex a Kolomazníček Jakub

Ostrov / Vilémovice – starší přípravka Š+V   4 : 7 (2 : 3)      Zouhar Josef 6 a Kolomazníček Jakub

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše