Výsledky fotbalových mužstev

Vydáno: před 11 měsíci | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 1339×

FK Vysočany / Šošůvka – FC Boskovice B    2 : 2  (0 : 1)

26. kolo okresního přeboru

Sestava: Valach Jaroslav – Maňoušek Jiří, Krátký Marek, Wágner Tomáš, Škvarenina Libor (46. Grmela Miroslav) – Kovář Petr, Petržel Aleš, Kadlec Matěj, Svoboda Dixie – Crhonek Tomáš, Bezděk Luboš (80. Gryc Karel)

Branky: Krátký Marek 2 – Matviienko Sergii a Preč Antonín

            V neděli se v Šošůvce odehrál poslední zápas sezóny 2022-23 a zároveň šlo o přímý souboj o druhou příčku tabulky. V prvním poločase byl k vidění dost opatrný fotbal, ovšem po přestávce se tempo hry zvedlo, přibylo i zajímavých situací, aby nakonec střetnutí vyústilo ve spravedlivou remízu.

            Od úvodního hvizdu  vsadil náš soupeř, kterému stačila k udržení 2.místa remíza, na opatrnou hru ze zajištěné obrany, které se (k naší škodě) přizpůsobili i domácí a tak se prvních deset minut hrálo převážně ve středu hřiště. K první vážnější situaci došlo až v 11. minutě, kdy se odhodlal ke střele z 25-ti metrů náš nejlepší střelec Maňoušek, ale míč mířil těsně vedle brány. V 15. minutě už byli naši hráči blízko změny skóre. Krátký poslal vysoký míč z vlastní „šestnáctky“ až před pokutové území Boskovic, na (snad 70 metrů) dlouhý pas, který přeletěl obránce, si naběhl Crhonek, přehazoval vyběhnuvšího gólmana, jenže ten stačil konečky prstů přizvednout míč, který skončil na břevně! O nějaký vzruch se dlouho staral především náš celek. Ve 25. minutě centroval zleva Svoboda, na míč si naběhl Kadlec, ale jeho pohotové zakončení skončilo nad bránou. Hned za minutu se dostal do nadějné pozice Crhonek, ale z hranice „šestnáctky“ minul těsně levou tyč. A ve 35. minutě se diváci dočkali první branky utkání, ovšem v naší síti. Hosté předvedli ve středu hřiště rychlou kombinaci na jeden dotek, po které následovala přihrávka mezi naše obránce, Matviienko se rázem ocitl sám před Valachem, ten sice střelu směřující k levé tyči rukou ztlumil, ale míč stejně doskákal do brány – 0:1. Ve 40. minutě jsme mohli vyrovnat. Po rohovém kopu se prosadil Krátký, ale s jeho nedůrazným zakončením si brankář poradil. Ve 43. minutě mohl soupeř zvýšit svůj náskok, když se jeho hráč, v situaci zavánějící ofsajdem, ocitl sám před Valachem, ale náš brankář vytáhl parádní zákrok a střelu hostujícího útočníka vyrazil.

            Úvod druhé půle vyšel lépe hostům, měli více ze hry a velkou šanci ke skórování hned ve 47. minutě. Po rohu hlavičkoval jejich hráč, Valach byl už překonán, naštěstí ho na brankové čáře zastoupil Bezděk a odhlavičkoval míč do bezpečí. Náš tým postupně přebral iniciativu, tempo hry se oboustranně zvedlo a hrálo se víc před brankou hostů. Vyrovnání jsme se dočkali v 54. minutě. Svoboda zahrával roh z pravé strany, poslal míč na zadní tyč, kam si naběhl Krátký a prudkou hlavičkou překonal brankáře – 1:1. Náš tým měl sice nadále převahu, ale i soupeř využíval každou příležitost k zaútočení a v 58. minutě, po centru před naši bránu a zaváhání Maňouška, hlavičkoval v šanci jejich hráč, ale netrefil bránu. Náš celek se snažil překlopit stav na svoji stranu, ale dost komplikovaně kombinoval na polovině hostů a tak i přes převahu se do šancí téměř nedostával. Až v 62. minutě se prodral k odraženému míči Kadlec, ale jeho střela z hranice „šestnáctky“ minula cíl. V 69. minutě prošel centr před naši bránu na osamoceného hráče Boskovic, ten se ocitl sám před Valachem, ale nezasáhl ideálně míč a ten šel mimo bránu. V poslední dvacetiminutovce se dařilo hostům držet míč na svých kopačkách a tak se žádný náš tlak dlouho nekonal. Navíc jsme mohli v 75. minutě inkasovat. Hráč soupeře se ocitl za naší obranou, ovšem včas se vrátil Maňoušek a nedovolil mu zakončit. Jenže co Boskovicím nevyšlo teď, to si vynahradily v 79. minutě. Po naší ztrátě na polovině soupeře se jim povedl brejk, do zakončení se dostal Preč (asi nejlepší hráč hostů) a střelou z pravé strany poslal míč přes celou bránu k levé tyči – 1:2. Až v závěrečných minutách se povedlo našemu celku hosty zatlačit před bránu a nakonec se dočkal v 89. minutě vyrovnání. Situace se hodně podobala naší první brance. Zase zahrával Svoboda roh z pravé strany, znovu šel centr na zadní tyč a znovu to byl Krátký, který hlavou poslal míč do sítě. A ještě jsme mohli v nastaveném čase rozhodnout utkání v náš prospěch. Crhonek uvolnil na pravé straně Kováře, ten byl v dobré pozici, jenže jeho nepříliš důraznou střelu brankář nohou vyrazil a tak zápas skončil bez vítěze, což znamená, že FK Vysočany / Šošůvka obsadil celkové 3.místo v okresním přeboru.

Hráči i funkcionáři FK Vysočany / Šošůvka děkují všem příznivcům za podporu a těší se na další setkání s vámi v novém fotbalovém ročníku 2023/2024.

Mládež:

RDR Akademie A – mladší žáci Š+V+S   4 : 2 (1 : 0)  Čípek Alex a Zouhar Josef

mladší žáci Š+V+S – Olomučany   2 : 20 (0 : 9)   Čípek Alex a Zouhar Josef

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše