TJ Sokol Skalice nad Svitavou-FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 7 měsíci | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 998×

10. kolo okresního přeboru mužů:

Sestava: Piňos Lukáš (16. Zouhar Daniel) – Kovář Petr, Srostlík Michal, Krátký Marek, Kadlec Matěj – Musil Patrik, Hloch Marek, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie – Šíbl Vladimír (78. Němec Libor), Kosek Tadeáš

Branky: Ševčík Petr a Fadrný Martin – Kosek Tadeáš, Krátký Marek a Svoboda Dixie

ČK: Musil Patrik (Vys/Šoš)

  Fotbalisté hostujícího FK nastoupili k dalšímu zápasu okresního přeboru na hřišti ve Skalici, kde si v sobotním odpoledni připsali druhou výhru v řadě. Náš tým podal dobrý výkon, svého soupeře přehrál, ovšem kaňkou na dnešním utkání je naše střelecká nemohoucnost, kdy vítězství mohlo být podstatně výraznější.

   Náš celek nasadil od první minuty vysoké tempo a už ve 2. minutě mohl otevřít skóre. To se nejprve uvolnil Jamrich a jeho střela z 20-ti metrů těsně minula levou tyč. Ještě v téže minutě se dostal k míči Kosek, narazil si s Jamrichem, ocitl se až před vybíhajícím brankářem, ale v obtížné pozici se mu nepodařilo usměrnit míč do sítě. V 6. minutě zahrozili i domácí, když se po jejich centru tvrdě srazil Piňos s útočníkem Skalice, byl několik minut ošetřován, pak sice zkusil ještě pokračovat ve hře, ale nakonec musel přepustit své místo v brance Zouharovi. Tento moment jakoby s naším mužstvem otřásl a hra se vyrovnala. Podstatně nebezpečnější byl ovšem náš tým. V 17. minutě centroval zleva Jamrich na nabíhajícího Kováře, ten zasáhl míč kolenem, od kterého se balón odrazil obloučkem na bránu a gólman musel vyložit velké úsilí, aby vytěsnil míč nad břevno. Ve 22. minutě unikl po pravé straně Kovář a jeho přízemní nahrávku usměrnil Šíbl do horní části brankové konstrukce. Postupně se hra nastěhovala na polovinu Skalice a naši převahu jsme zužitkovali ve 26. minutě. Po pěkné kombinaci po ose Musil – Svoboda – Jamrich, domácí obrana jen zablokovala střelu posledně jmenovaného, ovšem pouze ke Koskovi a ten pohotovou střelou ze 14-metrů překonal brankáře – 0:1. Za dvě minuty měla možnost i Skalice. Po centru před naši bránu hlavičkoval její hráč, ale Zouhar byl na místě a míč zpacifikoval. Ve 30. minutě našel Krátký odkopem Koska, jeho střelu gólman vyrazil, akce pokračovala a zakončoval ji pohotovou střelou z 20-metrů Hloch, ale zamířil těsně nad. Ve 35. minutě se domácí dočkali zničehonic vyrovnání. To zaváhal s odkopem Krátký, následně chtěl situaci zachránit, když hlavou poslal „malou domů“ z dobrých 35-metrů. Jenže domácí Ševčík byl u míče dřív než vyběhnuvší Zouhar a pohodlně dovedl balón do sítě – 1:1. Za dvě minuty na to jsme si mohli vzít naše vedení zpátky. Na Svobodův centr naběhl Musil, jenže nezakončil přesně. Ve 43. minutě zakončoval po rohu Svoboda, jeho tvrdou střelu z 25-metrů brankář s námahou vyrazil. Přesto jsme ještě do přestávky strhli vedení na naši stranu. Ve 44. minutě poslal Krátký do brejku Koska a jeho střelu z levé strany ještě brankář dokázal vytáhnout na roh. Ten zprava zahrál Jamrich, na jeho centr si naskočil nikým neatakován Krátký a hlavou podruhé rozvlnil síť za zády brankáře soupeře – 1:2.

Do druhé půlky jsme vstoupili poněkud vlažněji, přesto jsme mohli přidat další branku, bohužel přihrávku Šíbla nezužitkoval Kosek. Ale jinak měli více ze hry domácí a v 51. minutě se jim povedlo vyrovnat. Na centr před naši bránu si naskočil osamocený Fadrný a hlavou nedal Zouharovi šanci – 2:2. Po obdržené brance zvýšili naši hráči obrátky a začali Skalici přehrávat. V 55. minutě vysunul Musil do levé strany Svobodu, ten centroval před bránu kam si stihl naběhnout právě Musil, jenže jeho hlavičku brankář vyrazil. Avšak v 62. minutě jsme znovu vedli. Po pěkné kombinaci se dostal míč na levou stranu ke Svobodovi a ten s přehledem střelou ze 14-ti metrů, přes celou bránu, znovu posunul náš tým blíže k vítězství – 2:3. Hned za minutu vysunul Hloch Koska, ten běžel sám na brankáře, jenže nepochopitelně na hranici „šestnáctky“ zasekl míč a vrátil jej dozadu na nabíhajícího Šíbla, kterého ovšem domácí dobře pokryli a tak ze šance nebylo nic. V následujících minutách získal náš celek velkou územní převahu, vytvořil si několik příležitostí, jenže koncovka byla naprosto tristní a tak Skalice držela šance na nadějný výsledek až do konce. V 65. minutě přihrál Jamrich aktivně hrajícímu Svobodovi, Dixie se dostal k hlavičce, ale gólmana nezaskočil. V 70. minutě Hloch skluzem poslal do tutovky Šíbla, který nahrával už celkem zbytečně na Koska. Tadeáš se sice proháčkoval mezi třemi hráči, ale nestihl udělat víc, než napálit míč do břevna. V 76. minutě se dostali k ojedinělé akci i domácí, vybojovali trestný kop, ale střelu z 25-metrů Zouhar s přehledem chytil. V 78. minutě se uvolnil Kosek, ovšem mířil nad bránu. Náš celek kontroloval hru, hrálo se na polovině domácích a v 86. minutě mohlo být rozhodnuto. Kovář našel v „šestnáctce“ Koska, jenž překonal domácích gólmana. Ovšem po odehrání míče se Kosek dostal do kontaktu s brankářem a rozhodčí Nečas hodně přísně odpískal faul našeho útočníka a branku neuznal. V 89. minutě nám mohly zbýt pouze oči pro pláč. Při centru na hranici naší „šestnáctky“ podklouzl Kovář, čehož využil domácí hráč, ale naštěstí namířil střelu z 15-metrů nad břevno. V samém závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Musil, ale na našem zaslouženém vítězství se už nic nezměnilo.

Příště: Po delší sérii sobotních zápasů si naši fotbalisté zahrají konečně v neděli. Bude to v neděli 15. října 2023, kdy se od 15 hodin utkáme na hřišti v Šošůvce se soupeřem z Olešnice. Zveme samozřejmě všechny příznivce našich barev.

Mládež (Vysočany, Šošůvka, Sloup):

RDR Akademie B – mladší žáci 7 : 3 (2 : 1) Kuběna Matěj 2 a Čípek Alex

st. přípravka A – RDR Akademie RJX 7 : 4 (2 : 2) Pernica Jan 5 a Šváb Jakub 2

st. přípravka B – RDR Akademie RJY 10 : 2 (5 : 0) Zouhar Josef 7, Nekula Tadeáš 2 a Beneš Dominik

st. přípravka A – RDR Akademie RJY 26 : 5 (10 : 4) Pernica Jan 9, Rak Mikuláš 8, Krátká Lucie 5, Továrek Jiří 2, Doležal Štěpán a Šváb Jakub

st. přípravka B – RDR Akademie RJX 2 : 13 (1 : 4) Zouhar Josef 2

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše