FK Vysočany/Šošůvka - FC Olešnice

Vydáno: před 7 měsíci | Autor: Petr Panáček | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 920×

11. kolo okresního přeboru mužů:

Sestava: Piňos Lukáš – Srostlík Michal, Krátký Marek (13. Svoboda Dixie – 80. Šebela Martin), Wágner Tomáš, Kadlec Matěj – Kovář Petr, Hloch Marek, Jamrich Jakub, Kosek Tadeáš (88. Zouhar Jan), Šíbl Vladimír (71. Němec Libor), Maňoušek Jiří

Branky: Kadlec Matěj, Svoboda Dixie a Kosek Tadeáš

            V neděli si náš celek mužů připsal třetí výhru v řadě, když na hřišti v Šošůvce, v přímém souboji o třetí místo v tabulce, přesvědčivě porazil Olešnici. Vítězství se však nerodilo úplně snadno. Především kvůli tomu, že ačkoliv byla hra poměrně vyrovnaná a podstatně více šancí měli naši hráči, tak se jako v předešlých zápasech předháněli v jejich zahazování.

            Do zápasu lépe vstoupil náš tým, když už ve 2. minutě unikl po pravé straně Kovář, přihrál nabíhajícímu Maňouškovi, ovšem s jeho nedůrazným zakončením si brankář poradil. Vpředu jsme i nadále spoléhali na rychlého Maňouška, kterého také vysunul v 5. minutě Krátký, Jirka se ocitl sám před gólmanem, ten ovšem střelu našeho útočníka vyrazil. Naše aktivita se dočkala odměny v 9. minutě. To rozehrál Jamrich roh z pravé strany, poslal centr na přední tyč, kam si naběhl Kadlec, jenž hlavou prodloužil míč, který přeletěl všechny a zapadl přesně za vzdálenější tyčku – 1:0. Hosté se okamžitě snažili s výsledkem něco udělat. Spoléhali především na rychlý přechod do útoku, avšak naši hráči se poctivě vraceli do defenzívy a tak v první půlce se Olešnice téměř nedostala k vážnějšímu ohrožení naší branky. A to i přesto, že opticky byla hra poměrně vyrovnaná. V 15. minutě jsme mohli navýšit náš náskok. Jamrich kopal roh z levé strany, na centr si naskočil Kovář a s jeho hlavičkou měl brankář hostů u levé tyče plné ruce práce. Ve 26. minutě přišel jediný nebezpečnější moment před naší bránou za celý první poločas. Hráč hostů poslal z hranice „šestnáctky“ oblouček na naši bránu, ovšem Piňos byl pozorný a konečky prstů vytáhl míč nad břevno. Ve 30. minutě vysunul Svoboda (střídal poměrně brzy za zraněného Krátkého) Maňouška, ten ukázal svému strážci záda, jenže svůj únik z levé strany zakončil střelou do brankářových rukavic. Tím ale odstartoval náš velký nápor, který Olešnice ustála s notnou dávkou štěstí. Nejprve ve 35. minutě unikl zleva Kosek, jeho přihrávka před bránu prošla na Kováře, který sice z 10-ti metrů obstřelil brankáře, jenže míč doslova trefil vracejícího se obránce na brankové čáře. Za dvě minuty na to si naběhl z pozice krajního obránce dopředu Kadlec, dostal se k odraženému míči, ale jeho povedená střela z dvaadvaceti metrů skončila těsně nad. Ve 40. minutě vysunul Hloch Koska, ten se ocitl zleva sám před brankářem, jenž střelu našeho hráče srazil na roh. Ten zahrál z levé strany Jamrich, na přetažený centr si naběhl Šíbl a prudkou střelou „z voleje“ orazítkoval pravou tyč. A za minutu jsme zahodili další tutovku. Opět roh Jamricha, tentokrát zprava, prošel na Wágnera, jenž byl situací tak zaskočen, že ze čtyř metrů poslal míč nohou nad bránu, A tudíž do kabin odcházeli hosté s nadějí na dobrý výsledek.

           Do druhé půle opět vstoupil náš celek svižně. Hned ve 46. minutě nahrál Jamrich Srostlíkovi, Michal poslal na bránu Olešnice falšovanou střelu z 25-metrů a brankář se musel hodně snažit, aby ji zlikvidoval. Ovšem pak se dostali do hry i hosté  a v následujících minutách byli blízko k vyrovnání skóre. V 50. minutě přišel pas na útočníka hostů na pravou stranu, náš brankář zaváhal s vyběhnutím a hráč hostů na něho najednou postupoval sám z úhlu. Piňos však své zaváhání napravil a útočníkovu šanci zlikvidoval. V 58. minutě srazil Piňos centr z pravé strany přímo k nohám hráče soupeře a jeho dorážku zablokoval před brankovou čárou Kovář. Hned za minutu přišel další brejk Olešnice, následoval centr z pravé strany před naši bránu, kam si naběhl nehlídaný hráč hostů, který svou následnou hlavičku z 12-metrů poslal hodně mimo. A pak přišly naše velké chvíle, v nichž se rozhodlo o osudu zápasu. V 63. minutě se uvolnil na pravé straně Kovář, jeho centr na vápno obránce sice odvrátil, pouze však k nabíhajícímu Svobodovi, Dixie si rychle míč zpracoval  a prudkou přízemní střelou z 25-ti metrů do pravé poloviny branky napnul podruhé síť za gólmanem Olešnice, 2:0. Takže první dvě branky obstarali krajní obránci. Hned za minutu putoval míč po trase Maňoušek – Kosek – Šíbl, poslední jmenovaný zakončoval v nadějné pozici, ale obránce jeho střelu zblokoval. Nelitovali jsme této situace dlouho, protože hned v 65. minutě se uvolnil Kovář, našel volného Jamricha, ten přistrčil ještě míč Koskovi, který prošel až před brankáře a střelou ze 13-ti metrů s přehledem zavěsil – 3:0. V 68. minutě se dostali ke slovu i hosté a jejich hráč měl dost prostoru na střelu z 20-ti metrů, jenže těsně minul pravou tyč. Utkání se pak spíš dohrávalo. Náš tým prostřídal sestavu a snažil se o kontrolu míče, což  se mu v podstatě dařilo až na situaci z 86. minuty, kdy se Olešnici povedla rychlá akce a její hráč se dostal k zakončení z 15 metrů, ale na poslední chvíli zasáhl Maňoušek a míč zablokoval. Takže náš celek si nakonec připsal druhé čisté konto v sezóně po povedeném výkonu.

Příště: V další kole zavítáme na hřiště nováčka z Lipůvky. Hraje se v sobotu 21. října 2023 v 10:15 h. Přes tento poměrně netradiční začátek věříme v podporu fanoušků. 

 Mládež (sdružené družstvo Sloup + Šošůvka + Vysočany):

mladší žáci – Olomučany B  6 : 4 (3 : 1) Kuběna Matěj 3. Kolomazníček Jakub, Potocký František a Čípek Alex

mladší žáci – Bořitov/Žijeme hrou C  1 : 3 (1 : 0) Kuběna Matěj 

RDR Akademie D – st. přípravka A  1 : 7 (1 : 3) Pernica Jan 2, Šváb Jakub 2, Krška Jan, Rak Mikuláš a Krátká Lucie

RDR Akademie R –  st. přípravka B  17 : 5 (7 : 3) Zouhar Josef 5

RDR Akademie R – st. přípravka A  2 : 10 (1 : 5)  Rak Mikuláš 4, Šváb Jakub 3, Pernica Jan 2 a Továrek Jiří  

RDR Akademie D –  st. přípravka B  12 : 5 (7 : 2) Zouhar Josef 5

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Květen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Zobrazit vše